Αν δεν έρθει η ψυχή στο στόμα, δεν είναι Liverpool… (Leicester – Liverpool 1-2)

Πήγε να βγάλει τα…ματάκια της η Liverpool, που πήρε παρόλα αυτά την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα.

Εύκολα ή δύσκολα (δύσκολα), η Liverpool έφτασε τους 12 πόντους και παρέμεινε πρώτη στην Premier League, σε ένα πολύ κομβικό σημείο, ακριβώς πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων και το επερχόμενο ντέρμπι με την Tottenham. Η Leicester αποδείχθηκε σκληρός αντίπαλος, αλλά ακόμα σκληρότερος ο κακός εαυτός των Reds.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με πολύ αργό ρυθμό, η Liverpool κατάφερε να μην είναι κακή για μονάχα είκοσι λεπτά, τα πρώτα είκοσι του αγώνα. Κατάφερε, ωστόσο, να πετύχει και δύο τέρματα που της έλυσαν τα πόδια και αποδείχθηκαν χρυσά!

Η πρώτη ευκαιρία σημειώθηκε στο 3ο λεπτό και ήταν πραγματικά τεράστια, με τον Salah να βρίσκει ωραία τον Firmino, τον Schmeichel να αποκρούει το σουτ του τελευταίου και τον Salah ξανά να παίρνει το rebound και να αστοχεί από εξαιρετικό σημείο. 

Το 0-1 ήρθε λίγο αργότερα, στο 9ο λεπτό και ενώ η Leicester είχε πάντως εξαιρετικό στήσιμο, με 4+2 (ή 5+1 ή ακόμα και 6) παίκτες στη σειρά στον άξονα να κλείνουν διαδρόμους. Ο Robertson απέφυγε δύο αντιπάλους με προσωπική ενέργεια, πάτησε περιοχή και έσπασε στον Mane που έγραψε το 0-1 με αριστερο μυτάκι. Η πλευρά Mane-Robertson ήταν και το μοναδικό σημείο της Liverpool που λειτουργούσε σωστά. 

Με τον Salah εντελώς εκτός παιχνιδιού, τον Firmino να χάνει κάθε μπάλα που ερχόταν πάνω του (ή να κάνει foul) και τους κεντρικούς της Liverpool να μη συμμετέχουν καθόλου στην παραγωγή, οι Reds έμοιαζαν ανίκανοι για επέκταση του προβαδίσματος τους και η Leicester αναθάρρησε, ασκώντας πίεση για σχεδόν είκοσι λεπτά συνεχόμενα. Τότε ήταν που έκανε και τις λιγοστές της τελικές, οι οποίες είχαν ελάχιστη σημασία, με εξαίρεση το τελείωμα του Gray στο 23ο λεπτό, το οποίο απέκρουσε με καλά αντανακλαστικά ο Alisson. 

Το θάρρος αυτό φρόντισε να το «κόψει» η Liverpool, όταν στο 44′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Milner, ο Firmino βρέθηκε αμαρκάριστος και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Schmeichel για το 0-2! 

Στο δεύτερο μέρος η Leicester μπήκε εξίσου δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας και δημιουργώντας μέτριες ή καλύτερες τελικές προς την εστία του σταθερού κατά τα άλλα Alisson. Στο 52′, ο Gomez έσωσε τους Reds από βέβαιο γκολ, όταν έκανε σωτήριο τάκλιν σε τελείωμα του Maddison από κοντά.

Η Liverpool, όμως, έβγαλε τα ματάκια της λίγο αργότερα, όταν μετά από πίεση των γηπεδούχων, ο van Dijk επέστρεψε με αρκετά κακό τρόπο την μπάλα στον Alisson, ο Βραζιλιάνος προσπάθησε (παρά την άνεση που είχε να διώξει) να κάνει προσποίηση στον Iheanacho, με τον τελευταίο να κλέβει και να σπάει την μπάλα στον Ghezzal για το 1-2!

Ο Klopp προχώρησε σε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι Naby Keita και Xherdan Shaqiri, αντί των Henderson και Salah, δίνοντας εντολή για σχετική πίεση ώστε να δυσκολέψει τη Liecester να φτάνει τόσο εύκολα στην περιοχή της Liverpool. Η συνταγή αποδείχθηκε επιτυχημένη, με τον ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα και τους δύο νεοεισελθόντες όχι απλά να πιέζουν αλλά και να κρατούν την μπάλα σε καίρια σημεία. Η Leicester δεν απείλησε ουσιαστικά ποτέ ξανά την εστία του Alisson, ενώ και η προσθήκη του Matip έδωσε το απαιτούμενο ύψος για το τελευταίο δεκάλεπτο των παραδοσιακών καμινάδων.

Οι αλεπούδες άξιζαν σίγουρα βαθμό από το σημερινό παιχνίδι, όμως, στον αντίποδα, όταν κυνηγάς πρωτάθλημα σε ενδιαφέρει να παίρνεις παντού τρίποντα, οπότε για τη Liverool ήταν μια απαραίτητη, ικανοποιητική, καλοδεχούμενη νίκη, ανεξαιρέτως εμφάνισης.


11άδες:

Leicester: Schmeichel – Pereira, Morgan, Maguire, Chilwell – Ndidi, Mendy – Albrighton (60′ Iheanacho), Maddison (82′ Amartey), Ghezzal – Gray (75΄Okazaki).

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold (88′ Matip), van Dijk, Gomez, Robertson – Henderson (70′ Keita), Wijnaldum, Milner – Salah (70′ Shaqiri), Mane, Firmino.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *