Έρχεται πολύ βαρύ πρόγραμμα, ας ξεκινήσει όμορφα! (Pregame)

Πρώτο παιχνίδι του Σεπτεμβρίου για την Liverpool, μήνας ο οποίος μαζί με τον Οκτώβριο αναμένεται να αποδειχτούν πολύ σημαντικοί για τους Reds οι οποίοι μετά και την νίκη επί της Brighton πριν μία εβδομάδα πέτυχαν το 3/3 και βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Πρώτος σταθμός στο βαρύ πρόγραμμα της Liverpool, το Leicester το μεσημέρι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Leicester vs Liverpool
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: King Power Stadium
Ημερομηνία: 01.09.2018
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Paul Tierney
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Αν και δεν κέρδισε τις εντυπώσεις, χωρίς να αποδώσει στο μέγιστο, η Liverpool πριν μια εβδομάδα την έκανε την δουλειά της. Επικράτησε της Brighton, πήρε τους τρεις βαθμούς και έδωσε το ιδανικό τέλος στις Αυγουστιάτικες υποχρεώσεις της. Μεσοβδόμαδα τοποθετήθηκε στον 3ο όμιλο του Champions League μαζί με τις Paris Saint-Germain, Napoli και Ερυθρό Αστέρα, έμαθε το πρόγραμμα της, ενώ κληρώθηκε και με την Chelsea στο Carabao Cup. 

Αποτέλεσμα; Ο ήδη πολύ σημαντικός Σεπτέμβριος και ο εξίσου καθοριστικός Οκτώβριος απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα και ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να γίνει μια καλύτερη αρχή από ένα εκτός έδρας ”τρίποντο” στο Leicester πριν από την διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Για το σημερινό παιχνίδι, ο Jurgen Klopp δεν αντιμετωπίζει κάποιο νέο πρόβλημα τραυματισμού, με τους Lovren και Chamberlain να αποτελούν τους μόνους μη διαθέσιμους παίχτες.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Καθόλου άσχημο δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις μεταγραφικές κινήσεις της Leicester το καλοκαίρι. Η επιθυμία του Riyad Mahrez να μεταγραφεί στην Manchester City ήταν γνωστή και απόλυτα αναμενόμενα οι Cityzens τον απέκτησαν έναντι του ποσού των 68 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Αλεπούδες παράλληλα πούλησαν και τον Ahmed Musa στην Σαουδική Al-Nassr βάζοντας στα ταμεία τους ακόμα 17 εκατομμύρια ευρώ.


Η Leicester επένδυσε αυτά τα χρήματα κυρίως σε νεαρούς ταλαντούχους παίχτες. Συγκεκριμένα απέκτησε τον James Maddison από την Norwich, τον άνθρωπο που αυτή την στιγμή θεωρείται πιθανότατα το μεγαλύτερο ταλέντο με καταγωγή από το Νησί. Μια ακόμα σημαντική μετακίνηση ήταν αυτή του Ricardo Pereira από την Porto, με τις Αλεπούδες παράλληλα να αποκτούν και τους νεαρούς κεντρικούς αμυντικούς Soyunku και Benkovic. Στην άμυνα κινήθηκε και για την απόκτηση του Johnny Evans, ενώ η προσθήκη του Ghezzal έγινε με σκοπό να υπάρξει μεγαλύτερο επιθετικό βάθος. Τέλος, η Leicester απέκτησε και τον Danny Ward της Liverpool πληρώνοντας 14 εκατομμύρια ευρώ.


Μέχρι στιγμής οι Αλεπούδες πραγματοποιούν μια σχετικά ικανοποιητική εκκίνηση στην Premier League, έχοντας επικρατήσει των Wolves και Southampton, ενώ η Manchester United με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να επικρατήσει της Leicester με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Μια σημαντικότατη απώλεια έχει η Leicester, αυτή του Jamie Vardy, γνωστός και ως ο άνθρωπος που σκοράρει κυριολεκτικά πάντα απέναντι στην Liverpool. Ο Matty James επίσης δεν θα είναι στην διάθεση του Claude Puel με πρόβλημα στην αχίλλειο πτέρνα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Πριν περίπου έναν χρόνο, στις 23 Σεπτεμβρίου, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στην έδρα του σημερινού αγώνα, το King Power Stadium. Το σκορ άνοιξε ο Mohamed Salah με όμορφη κεφαλιά από δύσκολη γωνία, με τον Coutinho να διπλασιάζει τα τέρματα της Liverpool με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου είδαμε τον πολύ κακό εαυτό του Simon Mignolet με τον Okazaki να μειώνει σε 1-2 μετά από τραγική εκτίμηση του Βέλγου. Ο Jordan Henderson σκόραρε για το 1-3 με τον Vardy αμέσως να μειώνει και πάλι σε 2-3. Το θρίλερ όμως δεν είχε τελειώσει. Λίγα λεπτά αργότερα ο Simon Mignolet υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο όμως απέκρουσε ο ίδιος για να αποτρέψει το 3-3 και οι Reds έφυγαν με τα χίλια ζόρια με τους τρεις βαθμούς.

Ο αγώνας του Anfield αποτέλεσε τον τελευταίο για το 2017 για την Liverpool. O Vardy άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Salah να σκοράρει δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο με εξαιρετικό τρόπο γράφοντας το τελικό 2-1.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια. Η αμυντική γραμμή αναμένεται να είναι και πάλι η ίδια, με τους Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson να θέλουν να συνεχίσουν το σερί που τρέχουν με μηδέν παθητικό.

Το κέντρο θα αποτελούν οι Wijnaldum, ένας εκ των Milner και Henderson και ο Keita.

Την επιθετική τριάδα θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Wijnaldum, Milner (Henderson), Keita – Salah, Firmino, Mane

Leicester (4-2-3-1): Schmeichel – Pereira, Morgan, Maguire, Chilwell – Ndidi, Mendy – Albrighton, Maddison, Gray – Iheanacho

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *