Η Liverpool κέρδισε τη Burnley επειδή ο Alisson έβαλε γκολ από κόρνερ 3 μέρες πριν (vids)

Πώς το γκολ του Alisson με… κεφαλιά από κόρνερ στο 94ο λεπτό του αγώνα κόντρα στη West Brom βοήθησε τον Jurgen Klopp να αλλάξει μυαλά και να οδηγήσει τη Liverpool στο 0-3 στην έδρα της Burnley. Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης.

Η Liverpool βρέθηκε… στα σχοινιά κόντρα στη West Brom, αφού ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της και το σκορ ήταν κολλημένο στο 1-1. Χρειάστηκε η θεία παρέμβαση του Alisson Becker στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν και προωθήθηκε για ένα κόρνερ και με μια υπέροχη κεφαλιά έκανε το 1-2.

Η απουσία κεντρικών αμυντικών ικανών να σκοράρουν από στατικές φάσεις (Matip, Van Dijk), έχει αφαιρέσει από τη Liverpool κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς μια σημαντική πηγή σκοραρίσματος, που ενδεχομένως να της έφερνε σε διάφορες περιπτώσεις 2-4-6 βαθμούς περισσότερους.

Οι Reds έφτασαν στον… πάτο του βαρελιού, αφού χρειάστηκε να προωθηθεί ο τερματοφύλακας τους για να σκοράρουν από στατική φάση, μια φάση στην οποία ο Nat Phillips πηδάει σχεδόν από το ίδιο σημείο με τον Alisson αλλά αδυνατεί να βρει τη μπάλα με το κεφάλι!

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως «φώτισε» το μυαλό του Klopp και ανέδειξε, στη σκέψη του Γερμανού, τον προβληματισμό ότι όσο η Liverpool συνεχίζει να εκτελεί τα κόρνερ με σέντρα προς την αντίπαλη περιοχή, απλώς θα πετά τη μπάλα και τις ευκαιρίες. Έτσι, τρεις μέρες μετά, κόντρα στη Burnley, οι Reds επέμεναν να παίζουν με πάσα τα περισσότερα κόρνερ και να στηρίζουν τον παίκτη που την υποδεχόταν, κρατώντας για λίγα δευτερόλεπτα τη μπάλα στην πλευρά όπου εκτελέστηκε το κόρνερ και περιμένοντας να γίνει μια κίνηση στο κενό για να περάσουν τη μπάλα με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Η στρατηγική αυτή, η οποία εκτελέστηκε άψογα από τους συγκεντρωμένους και υπομονετικούς παίκτες του Klopp στο Turf Moor, ήταν και αυτή που έφερε το 0-2 και το 0-3 για τη Liverpool, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα αλλά και την έκβαση της σεζόν, δεδομένου ότι μαίνεται η μάχη για την 4άδα.

Όσον αφορά στο 0-2, το τέρμα αυτό συνδύασε την αντίθεση: το κόρνερ εκτελέστηκε απευθείας, αλλά η εικόνα, το στήσιμο (φώτο παρακάτω) στην περιοχή της Burnley εκ μέρους της Liverpool, ήταν απογοητευικό.

Όταν οι γηπεδούχοι απομάκρυναν και η Liverpool ξεκίνησε επίθεση σε δεύτερο χρόνο, όλα έγιναν όπως έπρεπε και είχαν αποτέλεσμα: στο κενό κινήθηκε ο Mane, υποδεχόμενος την πάσα μετά από υπομονετική κυκλοφορία σε μικρό χώρο από τα αριστερά, βρέθηκε με τη μπάλα στην περιοχή και έκανε σέντρα στο σωστό σημείο, εκεί όπου η άμυνα της Burnley έμοιαζε αποδιοργανωμένη σε δεύτερο χρόνο.

Αλλά και το 0-3, με σκόρερ τον Chamberlain, ξεκίνησε από κόρνερ στην ίδια πλευρά, το οποίο, αυτήν τη φορά, δεν εκτελέστηκε ποτέ απευθείας. Αφού γύρισαν τη μπάλα για λίγο, οι Reds την πέρασαν στον Ox που βρέθηκε σε θέση βολής για να σκοράρει το τρίτο γκολ της Liverpool.

Καμιά φορά, λοιπόν, χρειάζεται να γίνει το πιο ακραίο και ανέλπιστο πράγμα, να σκοράρει ο τερματοφύλακας σου, για να ξεμπλοκάρει το μυαλό σου, να συνειδητοποιήσει την κατάσταση, τι συμφέρει και τι βοηθά, ώστε να βρες νέες λύσεις που θα σε οδηγήσουν στην ουσία: το γκολ και τη νίκη. Αυτό έκανε ο Klopp, όταν είδε τον Alisson να κάνει το 1-2 στην Brom και, χάρη σε αυτό, η Liverpool κλείδωσε το διπλό και στην έδρα της Burnley.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *