Γιατί, ρε Gini;

Περίπου ένα εικοσιτετράωρο μετά από τις δηλώσεις του Gini Wijnaldum σχετικά με τους λόγους αποχώρησής του από τη Liverpool, ο Δημήτρης Σκλαβενίτης επιλέγει να σχολιάσει πέντε πράγματα πάνω σε ένα κομμάτι αυτών.

Το ημερολόγιο γράφει 23 Μαΐου 2021, η Liverpool υποδέχεται στο Anfield την Crystal Palace και την κερδίζει (2-0), εξασφαλίζοντας για ακόμη μια χρονιά την παρουσία της στο Champions League, κλείνοντας, παράλληλα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μία απίστευτα δύσκολη χρονιά για όλους. Το περιβραχιόνιο του αρχηγού φοράει ο Gini Wijnaldum και όταν αποχωρεί ως αλλαγή, το Anfield τον καταχειροκροτεί. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Gini αποχαιρέτησε τη Liverpool με τιμές από ολόκληρο τον σύλλογο.

Οπαδοί, προπονητές, ποδοσφαιριστές, παράγοντες και γενικότερα ΟΛΟΙ τον αποχαιρέτησαν σα θρύλο και του ευχήθηκαν τα καλύτερα για τη συνέχεια της καριέρας του.

Ας πάμε, όμως, εν τάχει να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: καλοκαίρι 2020 και η ανανέωση του συμβολαίου του Wijnaldum μοιάζει «τελειωμένη». Τελικά, μόνο έτσι δεν ήταν τα πράγματα καθώς για πολλούς και διάφορους λόγους ο διεθνής Ολλανδός μέσος μπαίνει στην τελευταία χρόνια του συμβολαίου του με την έναρξη της σεζόν και όλοι, πλέον, παρά τα οποία δημοσιεύματα, βλέπουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν στο Λιμάνι. Εκεί όπου αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ.

Πράγματι, έτσι ακριβώς ήταν.

Ό,τι πω από εδώ μέχρι και το τέλος του κειμένου είναι καθαρά προσωπική μου άποψη και συνεπώς δεν εκφράζει όλους τους συντάκτες του LiverpoolFans.gr.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Gini Wijnaldum ήταν ο πιο σταθερός ποδοσφαιριστής της Liverpool μέχρι και τα τέλη του Φλεβάρη. Ακούσαμε ότι είναι λίγος, ότι είναι αργός, ότι δεν κάνει κάθετη ούτε με… αίτηση. Σεβαστή η άποψη όλων, εννοείται. Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω κάθετα. Όσον αφορά το αν θα λείψει από την ομάδα ο «μέτριος» και ο «στάσιμος» Gini, αυτό θα το δούμε με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, επιτρέψτε μου να πω.

Τι έκανε ο Wijnaldum; Μπαίνοντας στην τελευταία χρόνια του συμβολαίου του έπαιξε με μεγαλύτερη ψυχή από ποτέ. Σε κάθε αγώνα ήταν η προσωποποίηση του Liverpool. Πάθος, δύναμη, αυταπάρνηση μερικές από τις λέξεις που χαρακτήριζαν το παιχνίδι του στην τελευταία του χρόνια. Φυσικά, δε γίνεται να μη του αναγνωρίσει κάποιος αυτό το γεγονός, έτσι; Μάγκας μεγάλος και μπράβο του. Στα της απόδοσης, πιστεύω ότι στο καλό τελευταίο δίμηνο της ομάδας, η δική του απόδοση έπεσε αρκετά. Δικαιολογημένο; Απόλυτα!

Ο Gini μπορεί να έφυγε πραγματικά για όποιον λόγο ήθελε. Είμαστε στο 2021, είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής όπως προανέφερα και δεδομένο είναι να κοιτάξει το καλύτερο δυνατό για την καριέρα του. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και στο οικονομικό. Κακά τα ψέματα. Ποιος ποδοσφαιριστής δε θέλει να λαμβάνει κάθε μήνα τον πιο παχουλό μισθό που μπορεί να αποκομίσει για τις υπηρεσίες του;

Για να μπούμε σιγά-σιγά στο… ψητό θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη στο τι με χάλασε στις δηλώσεις του Gini.

Στο δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης του, λοιπόν, με λίγα λόγια μας είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξαν πολλές στιγμές που δεν αισθανόταν πια επιθυμητός, ενώ εντονότατα ήταν τα παράπονά του για τους οπαδούς της ομάδας στα social media, κατηγορώντας τους ότι εισέπραττε επιθέσεις, ενώ μετά από κάθε ήττα της ομάδας τον έκαναν να αισθάνεται ως ο «αποδιοπομπαίος τράγος», ελληνιστί.

Gini Wijnaldum, βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου ο καθένας μπορεί να γράψει το… μακρύ του και το κοντό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συμβαίνει πραγματικά σε ΚΑΘΕ ποδοσφαιριστή εκεί έξω.

Θέλετε να μιλήσουμε με παραδείγματα;

Jordan Henderson πριν τις επιτυχίες της ομάδας. Θυμόμαστε τι «κράξιμο» έτρωγε; Προσέξτε: ο ΑΡΧΗΓΟΣ και διάδοχος του Steven Gerrard.

Συνεχίζουμε με Dejan Lovren. Το 2017 και πριν την έλευση του Virgil van Dijk, βρισκόταν σε ένα απίστευτα κακό φεγγάρι. Κράξιμο χωρίς όρια και προσβολές στις αναρτήσεις του διεθνούς Κροάτη αμυντικού, με αποκορύφωμα την εκτός έδρας ήττα (4-1) από την Tottenham. Θυμάστε τι σχόλια είχε δεχθεί τότε, έτσι;

Πάμε και στις περιπτώσεις των Karius αλλά και Adrián. Όσον αφορά αυτή του Γερμανού τερματοφύλακα, νομίζω ότι δε χρειάζεται καν να αναφερθούμε εκτενώς. Είχε δεχθεί μέχρι και απειλές για την ίδια του τη ζωή. Επαναλαμβάνω: ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ.

Σε όλα αυτά τα παραδείγματα υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, όπως μας είπε και ο Gini. Ο οπαδός του γηπέδου και αυτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στο γήπεδο όλοι τους ουδέποτε αποδοκιμάστηκαν. Αντίθετα, γνώριζαν την αποθέωση.

Κλείνοντας λοιπόν και για να μη σας κουράζω άλλο: όχι Τζίναρε, δε δέχομαι να μας λες ότι ίσως ένας από τους λόγους αποχώρησής σου ήταν το «κράξιμο» που δεχόσουν στα social media. Εννοείται ότι δεν κάνω τον δικηγόρο των ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ και εκ του ασφαλούς «μάγκες του πληκτρολογίου», αλλά όχι ρε συ Gini.

Επέλεξες, λοιπόν, αντί να κρατήσεις τα χιλιάδες μηνύματα αγάπης των φίλων της Liverpool μέσω των social media, να κρατήσεις το μίσος. Μίσος που πηγάζει και θα πηγάζει σε αποτυχίες της ΚΑΘΕ ομάδας στα social media. Έτσι είναι σήμερα αυτός ο «κόσμος», ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Αλήθεια, μόνο εγώ θυμάμαι κάθε σου ανάρτηση να είναι πλημμυρισμένη από σχόλια ΑΓΑΠΗΣ και «GINI PLEASE STAY WITH US»;

Σε είχα όσο πιο ψηλά γινόταν, στο αντίο σου κύλησε ένα δάκρυ. Προσέφερες παρά πολλά στην ομάδα. Με τις δηλώσεις σου όμως, κάπου σε έχασα. Καλή συνέχεια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *