Με ορέξεις οι Reds, με απουσίες η Everton! (Pregame)

Πληροφορίες αγώνα: Everton vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Goodison Park
Ημερομηνία: 01.12.2021

Ώρα έναρξης: 22:15
Διαιτητής: Paul Tierney
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 2HD

Νέα ομάδας:

Ο Δεκέμβρης έφτασε, το βαρύ ποδοσφαιρικό πρόγραμμα που συνοδεύει διαχρονικά αυτή την περίοδο του χρόνου είναι εδώ. Για την Liverpool τα πάντα ξεκινούν απόψε, με τον πρώτο από τους εννιά αγώνες αυτού του μήνα να είναι μια εξαιρετικά σημαντική μάχη, λίγα λεπτά ποδαρόδρομο από το Anfield, στο Goodison Park της συμπολίτισσας Everton.

Με τους Reds στους 28 βαθμούς, δύο λιγότερους από την Chelsea και έναν από την Manchester City, είναι ξεκάθαρο πως μόνο οι τρεις αυτές ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο της καλύτερης ομάδας της Αγγλίας. Το αν η κούρσα θα συνεχιστεί μέχρι τέλους και από τις τρεις ομάδες θα φανεί σε μεγάλο βαθμό με το πέρας των συσσωρευμένων χειμερινών αναμετρήσεων. Σαφώς λοιπόν, η ομάδα του Jurgen Klopp καλείται να καταφέρει κάτι που έχει πετύχει δύο μόλις φορές από το 2010, να φύγει με το ”διπλό” από την διπλανή γειτονιά.

Στην προσπάθεια αυτή, ο Γερμανός προπονητής της Liverpool δε θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Roberto Firmino, Curtis Jones, Naby Keita, Joe Gomez και Harvey Elliott.

Βεβαίως, δεν χρειάζεται καμία υπενθύμιση και για το βάρος της αναμέτρησης σε προσωπικό επίπεδο για κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας που βρισκόταν στο γήπεδο όταν ο Jordan Pickford με μια απαράδεκτη κίνηση τελείωσε τη σεζόν του Virgil Van Dijk, για να έρθει αργότερα ο Richarlison να τραυματίσει πολύ σοβαρά και το γόνατο του Thiago στο που διένυε τις πρώτες του εβδομάδες στη Liverpool.

Αντίπαλος:

Καταστροφική και αυτή η σεζόν για την Everton, παρά την πολύ θετική αρχή υπό την ηγεσία του Rafa Benitez, με συγκομιδή 13 βαθμών από τους 18 διαθέσιμους στις πρώτες 6 αγωνιστικές της Premier League. Ακολούθησε μια ισοπαλία με την Manchester United στο Old Trafford και 5 ήττες στα υπόλοιπα 6 παιχνίδια, συνοδευόμενες από μια λευκή ισοπαλία κόντρα στην Tottenham. Σε αυτό το διάστημα, μόνο η ουραγός Newcastle κατέχει χειρότερη επίδοση.

Στην 14η θέση πλέον, στο +5 από την 18η Norwich και τη ζώνη του υποβιβασμού στην Championship, κάθε όνειρο για Ευρωπαϊκή έξοδο έχει πάψει να υφίσταται στις τάξεις των οπαδών των Toffees, με μια μάχη υποβιβασμού να μοιάζει πιθανότερο σενάριο. Το μόνο σίγουρο, πάντως, με την τελευταία νίκη των Reds να έρχεται τέτοιες μέρες περίπου, το 2016, με γκολ του Mane στην εκπνοή του παιχνιδιού, είναι πως για την Everton η αποψινή αναμέτρηση είναι τόσο σημαντική όσο και για τους φιλοξενούμενους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τρόπο παιχνιδιού της.

Μεγάλη η λίστα των απουσιών για την ομάδα του Rafel Benitez, με τους Dominic Calvert-Lewin, Yerry Mina, Andre Gomes και Tom Davies να βρίσκονται εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω τραυματισμών, ο Mason Holgate είναι τιμωρημένος, ενώ ο Gylfi Sigurdsson δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω των αστυνομικών ερευνών στις οποίες εμπλέκεται.

Πιθανές εντεκάδες:

Everton (4-4-1-1): Pickford – Coleman, Godfrey, Keane, Digne – Townsend, Allan, Doucoure, Gray – Iwobi – Richarlison
Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Thiago – Salah, Jota, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *