Λύτρωση εις το όνομα του πατρός | Luton 1-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στην έδρα της Luton, δέχτηκε γκολ στο 80′, αλλά κατάφερε να γλιτώσει το μέγα κάζο (1-1) χάρη σε γκολ του Diaz στο 90+5′, με τον Κολομβιανό να στέλνει μήνυμα για την απελευθέρωση του πατέρα του, ο οποίος παραμένει θύμα απαγωγής. Στην 3η θέση της Premier League και στο -3 από την κορυφή η ομάδα του Klopp.

Επόμενο ματς για τους Reds την Πέμπτη 9/11 (19:45) με την Toulouse στο Stadium TFC για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

«Ελευθερία στον μπαμπά». Αυτό έγραφε η μπλούζα που φορούσε κάτω από τη φανέλα ο Luis Diaz. Σαν να ήξερε. Ο Klopp τον έβαλε στο 83ο λεπτό στο ματς με τη Luton, η οποία είχε προηγηθεί τρία λεπτά πριν, και με γκολ στο 90+5′ έσωσε τη Liverpool από μέγα κάζο (1-1), σηκώνοντας τη φανέλα και δείχνοντας αυτό που θέλουμε όλοι για τον Κολομβιανό.

Οι Reds ήταν ανώτεροι στο ματς αλλά δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν τη Manchester City στον έναν βαθμό. Πλέον η Liverpool ανέβηκε στην 3η θέση με 24 βαθμούς (μετά και την ήττα της Arsenal από τη Newcastle) και βρίσκεται στο -2 από την Tottenham (2η θέση, 26 β.) και στο -3 από την πρωτοπόρο Man City (27 β.).

Η Liverpool ξεκίνησε πολύ δυνατά, με τον Nunez να μετράει πέντε τελικές στα πρώτα 25 λεπτά. Σε μία από αυτές, στο 13ο λεπτό, σημάδεψε το δοκάρι του Kaminski, ο οποίος από τη μεριά του κράτησε το μηδέν και στο 33ο λεπτό στο πολύ καλό πλασέ του Jota.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν, βρίσκονταν συνεχώς στην περιοχή της Luton αλλά δεν μπορούσαν να βάλουν την μπάλα στα δίχτυα. Ο Haters απείλησε για τους γηπεδούχους στο 65ο λεπτό αλλά ο Alisson έδιωξε σωτήρια.

Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών της Liverpool μέσα σε 2 λεπτά.

Ο Gakpo στο 68ο λεπτό αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Δύο λεπτά ο Nunez έχασε άλλη μια ανεπανάληπτη ευκαιρία (από τις αρκετές το τελευταίο διάστημα). Ο Ουρουγουανός βρέθηκε προ του εξουδετερωμένου Kaminski μετά την κεφαλιά-πάσα του Salah αλλά κάπως… κατάφερε να πλασάρει πάνω από την εστία. Στα καπάκια μάλιστα, ο Βέλγος τερματοφύλακας του είπε και πάλι «όχι» σε δυνατό σουτ.

Κι όταν χάνεις τόσες ευκαιρίες, ξέρεις ότι το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί. Και έτσι συνέβη. Στο 80ό λεπτό η Luton βγήκε στην αντεπίθεση, ο Kabore γύρισε στον Chong κι αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φίλοι της Luton παραλυρούσαν στις εξέδρες, αλλά είχαν υπολογίσει χωρίς τον Diaz. Ο Κολομβιανός πέρασε στο παιχνίδι στο 83ο λεπτό και στο 90+5′, μετά από ωραία σέντρα του Elliott, με κεφαλιά νίκησε τον Kaminski λυτρώνοντας τη Liverpool (1-1) στο φινάλε.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά ωστόσο, το όποιο γκολ, το όποιο αποτέλεσμα έχασε κάθε σημασία. Γιατί τα πάντα επισκιάστηκαν από τον εφιάλτη του Diaz. Κι έμειναν μόνες του να λάμπουν οι τρεις λέξεις στο λευκό ισοθερμικό του: «Ελευθερία στον μπαμπά».

Luton: Kaminski; Osho, Lockyer, Mengi; Kabore, Nakamba, Barkley, Doughty; Townsend; Morris, Brown

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Gomez (Tsimikas 66′); Mac Allister, Szoboszlai (Elliott 66′), Gravenberch (Diaz 83′); Salah, Nunez, Jota (Gakpo 66′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *