Αυτό είχαν να δώσουν, δεν έχουν κάτι άλλο φέτος | West Ham 2-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool έχασε κι άλλους βαθμούς στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν (2-2 με τη West Ham στο Λονδίνο) και όπως όλα δείχνουν, χάνει τον τίτλο οριστικά μέσα από τα χέρια της, μένοντας στην 3η θέση και στο -2 από την κορυφή, έχοντας και ματς περισσότερα 3 στροφές πριν το φινάλε της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή του Πάσχα (5/5, 18:30) με την Tottenham στο Anfield για την 36η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool ξέμεινε από δυνάμεις. Η ομάδα του Klopp φαίνεται πως τέθηκε οριστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου στην Premier League, καθώς η ισοπαλία στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με τη West Ham (2-2) την άφησε ακόμη πιο πίσω στο κυνήγι του πρωταθλήματος, με τις ελπίδες ουσιαστικά να εξανεμίζονται 3 αγωνιστικές πριν το τέλος.

Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές για τους Reds.

Πλέον η ομάδα του Κλοπ είναι στην 3η θέση με 75 βαθμούς, στο -2 από την πρωτοπόρο Arsenal (77 β.) που έχει έναν αγώνα λιγότερο και στο -1 από τη Manchester City (76 β.) η οποία έχει δύο αγώνες λιγότερους.


Το πρόγραμμα της Liverpool μέχρι το τέλος της σεζόν

36η αγωνιστική: Liverpool – Tottenham / Κυριακή 5 Μαΐου 18:30
37η αγωνιστική: Aston Villa – Liverpool / Δευτέρα 13 Μαΐου 22:00
38η αγωνιστική: Liverpool – Wolves / Κυριακή 19 Μαΐου 18:00

Η Liverpool είχε από την αρχή τον έλεγχο αλλά δεν μπορούσε να φτάσει σε καλές τελικές. Σταδιακά έβρισκε ρυθμό και άρχισε να απειλεί, αγγίζοντας το γκολ στο 40ό λεπτό με το δοκάρι του Diaz.

Η West Ham είχε αφήσει την μπάλα στους Reds αλλά πριν την ανάπαυλα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Bowen να νικάει με κεφαλιά τον Alisson στο 43ο λεπτό για το 1-0.

Η Liverpool μπήκε δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ισοφάρισε άμεσα. Ο Robertson βρέθηκε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, δέχτηκε την μπαλιά του Diaz και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1 στο 48ο λεπτό.

Οι Reds πίεσαν για το δεύτερο γκολ χάνοντας δύο ευκαιρίες: στο 51ο λεπτό με τον Gravenberch και 4 λεπτά αργότερα με τον Alexander-Arnold.

Η Liverpool ανέβαζε την ένταση στο παιχνίδι της και στο 65ο λεπτό κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Ο Gakpo έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε κόντραρε σε 4 παίκτες της West Gam και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2, με το τέρμα να χρεώνεται ως αυτογκόλ του Areola.

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για την ομάδα του Klopp, με τον Diaz να βγαίνει απέναντι στον Areola στο 69ο λεπτό αλλά να μην καταφέρνει να τον νικήσει, με τον Γάλλο να αποκρούει με τα πόδια.

Και όσο η Liverpool έχανε ευκαιρίες, κόντρα στη ροή του ματς, η West Ham ισοφάρισε στο 77ο λεπτό, με τον Bowen να βγάζει τη σέντρα και τον Antonio να κάνει το 2-2.

Ο Klopp πέρασε Salah και Nunez αμέσως μετά το γκολ που δέχτηκε η Liverpool, αλλά έβλεπε την ομάδα του να χάνει κι άλλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με αποκορύφωμα το οριζόντιο δοκάρι του Elliott στο 89ο λεπτό.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με το 2-2 να μοιάζει καταδικαστικό για τη Liverpool που μένει ακόμη πιο πίσω 3 αγωνιστικές πριν το τέλος και μοιάζει πως τίποτα δεν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.


Οι συνθέσεις

West Ham: Areola; Coufal, Zouma, Ogbonna, Emerson; Soucek (Ward-Prowse 74′), Alvarez; Bowen, Paqueta, Kudus; Antonio

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Gomez 79′), Quansah (Szoboszlai 90+1′), Van Dijk, Robertson; Endo (Salah 79′), Mac Allister, Gravenberch; Elliott, Diaz (Nunez 79′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *