Μια γλυκιά και ελαφριά μπύρα, με επίγευση… τίτλου

Όπως πήγαμε, έτσι φύγαμε. Έχοντας πιει την πιο ελαφριά και αρωματισμένη μπύρα που δοκιμάσαμε ποτέ… Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης.

Η κατηφόρα για τον επίσημο σύνδεσμο φίλων Liverpool στη Θεσσαλονίκη ήταν ανάλαφρη και γεμάτη έξαψη και προσμονή.

Προσμονή για να ξαναδώ τον χώρο που τρίβαμε, στοκάραμε, βάφαμε, ξεσκονίζαμε, σκουπίζαμε – κάποιοι κοιμόντουσαν και εντός – μετά από έναν χαμένο τελικό Europa League κάπου στο κοντινό και καθόλου εκτός μνήμης 2016. Προσμονή για τα ίδια πρόσωπα που ξέρεις ότι θα βρεις εκεί. Για το χαμόγελο που μαντεύεις πως θα έχουν πριν καν μπει το πρώτο γκολ, γιατί δε χάνεται το φετινό. Προσμονή για το φετινό που δε χάνεται. Έξαψη.

Μέχρι να τσουγκρίσουμε τις πρώτες γουλιές, το ντόπιο παιδί, με ηλικία μικρότερη της αναμονής του φιλάθλου της Liverpool, ο Alexander-Arnold, πέτυχε το γκολ που πετυχαίνεις όταν θες να θυμούνται μια βραδιά. 1-0. Η συνέχεια ήταν για να πιούμε και τις υπόλοιπες γουλιές της μπύρας μας ανάλαφροι. Αυτής της πιο γλυκιάς, ελαφριάς μπύρας που ήπιαμε ποτέ. Μπύρας με επίγευση τίτλου.

Η μπύρα που άνοιξα μετά την πρόκριση – καλύτερη βραδιά ζωής – με τη Barcelona δεν είχε τέτοια γλύκα και φυσικά δεν ήταν τόσο ελαφριά. Εκείνη την έπινα για να ρίξω τη θερμοκρασία μου, τότε η πίεση είχε φτάσει σε αριθμό τη φετινή βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο. Η μπύρα η χθεσινή, όμως ήταν παντελώς ανάλαφρη και κάθε της γουλιά είχε αυτήν την υπέροχη επίγευση τίτλου. Αυτό το… Αυτό ρε παιδί μου, που ξέρεις ότι επιτέλους θα γίνει εκείνο που… ξέρεις ότι θα γίνει. Και το ξαναλές στον εαυτό σου να το ξαναξέρει.

Χωρίς άγχος, χωρίς κοινό (κορωνοϊέ δε σου περνάει τελικά φιλάρα μου), χωρίς… αντίπαλο.

Η μπύρα που θα πιούμε απόψε, περιμένοντας αν η Manchester City θα χάσει βαθμούς στο Λονδίνο και άρα αν θα πάρουμε πρωτάθλημα από τις 25 Ιουνίου, μπορεί να είναι και πιο γλυκιά. Ίσως, όμως, και πιο πικρή. Γιατί η επίγευση τίτλου θα έχει γίνει πλέον… κατακάθι!

Ναι, κυρία μου, σήμερα υπάρχει σενάριο να πιω μια μπύρα κερδίζοντας και μαθηματικά το πρωτάθλημα Αγγλίας. Και μετά θα ανοίξω κι άλλη μία, να το γιορτάσω. Και μετά άλλη μία, να χαρώ με τη γιορτή μου. Ίσως και μια τέταρτη για να το συνειδητοποιήσω, αν και η τρίμηνη καραντίνα μάς έδωσε ήδη την ευκαιρία (ξενέρα) να συνειδητοποιήσουμε καλά αυτό που θα συμβεί.

Κι αν η City κερδίσει πάλι, χαλάλι. Θα τα πιούμε σε μια βδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *