Με τέτοιο κέντρο…πώς να χάσεις! RB Salzburg 0-2 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Τα σενάρια αποκλεισμού έγιναν φύλλο και φτερό, η Liverpool πέρασε αέρας από την Αυστρία με 0-2 επί της Salzburg και έβαλε τις βάσεις για μια ακόμη πορεία στο UEFA Champions League, κατακτώντας την πρώτη θέση στον όμιλο.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν εκπληκτικό με την μπάλα πάνω κάτω, μεγάλες ευκαιρίες εκατέρωθεν και τις δυο ομάδες να δείχνουν την ποιότητά τους ανά διαστήματα.

Στην επανάληψη, όμως, η Liverpool έδειξε την ανωτερότητά της και με δυο γκολ σε ένα λεπτό από Keita και Salah καθάρισε το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έχασαν τις ελπίδες τους και οι διαστάσεις του σκορ θα μπορούσαν να έχουν επεκταθεί ακόμη περισσότερο, αλλά οι παίκτες του Klopp ήταν βιαστικοί στην τελική προσπάθεια.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν ξεχωριστά οι πρωταγωνιστές της σπουδαίας αυτής πρόκρισης στη knock-out φάση της διοργάνωσης:

Alisson Becker 7.5/10: Είχε δουλειά αρκετή, όχι τρομακτικά δύσκολη, αλλά αρκετή. Η εστία του απειλήθηκε, οι Αυστριακοί έψαχναν συνεχώς την κάθετη μπαλιά και ο Βραζιλιάνος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά όπου χρειάστηκε. Είτε σε επεμβάσεις, είτε σε εξόδους και passing game.

Trent Alexander-Arnold 7/10: Συνεπής μπροστά με επικίνδυνες σέντρες και στημένα, αλλά και σωστές μεταβιβάσεις. Είχε αρκετά το νου του στα μετόπισθεν και πρόσεχε τα νώτα του, με αποτέλεσμα ενίοτε να περιορίζεται εκεί. Καλή εμφάνιση.

Εικόνα

Andy Robertson 6/10: Κακός στο πρώτο μέρος με αρκετά λάθη και μηδαμινή συμμετοχή μπροστά. Ανέβηκε στο δεύτερο, συμμετείχε περισσότερο και βοήθησε σημαντικά σε κάποιες επικίνδυνες φάσεις της Salzburg.

Dejan Lovren 8/10: Αντικαταστάθηκε αναγκαστικά στο 53ο λεπτό και μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εξαιρετικός. Σε ένα ματς με γρήγορο τέμπο και πολλή ένταση δεν επηρεάστηκε καθόλου και βοήθησε πολύ στο να διατηρηθεί το μηδέν στο πρώτο ημίχρονο. Δυνατές παρεμβάσεις, σωστές θέσεις και καλά κοψίματα για τον Κροάτη, που ελπίζουμε να μην μας λείψει.

Εικόνα

Virgil van Dijk 8.5/10: Όσο καλά τα πήγε ο Lovren, άλλο τόσο και λίγο περισσότερο τα πήγε ο Big Virg. Ο Ολλανδός ήταν αλάνθαστος και πανταχού παρών σε ένα -όπως προείπαμε- πολύ απαιτητικό παιχνίδι. Κάλυψε πολύ σωστά στις κάθετες των γηπεδούχων, διατηρούσε καίριες τοποθετήσεις και αποστάσεις, έπαιζε καλά με την μπάλα κάτω και ήταν ο κορυφαίος της άμυνας.

Εικόνα

Jordan Henderson 8.5 (MOTM): Καταπληκτικός και σήμερα ο αρχηγός, έβγαλε τρομερή ενέργεια, έτρεξε όλο το γήπεδο, μοίρασε εξαιρετικά παιχνίδι και δεν έκανε λάθη. Πολύ σωστές μεταβιβάσεις, δημιούργησε το δεύτερο γκολ με φανταστική μπαλιά και συνολικά πραγματοποίησε μια ακόμη πολύ σπουδαία εμφάνιση. Κερδίζει στο νήμα το βραβείο του Πολυτιμότερου.

Georginio Wijnaldum 8/10: Ορεξάτος, με αυτοπεποίθηση, κράτησε και κουβάλησε με τρομερή ποιότητα την μπάλα, έκλεψε αρκετές φορές και ήταν πάντα εκεί που έπρεπε είτε μπροστά, είτε πίσω. Πολύ θετική και ουσιαστική η παρουσία του.

Εικόνα

Naby Keita 8.5/10: Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι βασικός, δεύτερη συνεχόμενη φανταστική εμφάνιση. Δείχνει πόσο πολύ έλειψε από την ομάδα με τους τραυματισμούς του και τι μπορεί να προσφέρει με το παιχνίδι του. Κινήθηκε εξαιρετικά ανάμεσα στις γραμμές, συνδυάστηκε πολύ καλά με τους συμπαίκτες του και πέτυχε ένα πολύ σημαντικό γκολ. Έχασε μια δυο πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά η γενικότερη εικόνα του ήταν εντυπωσιακή.

Sadio Mane 8/10: Μακράν ο καλύτερος της τριάδας μπροστά, τρομερή ενέργεια, πολλή διάθεση να κάνει πράγματα, να δημιουργήσει, να σκοράρει. Δεν του βγήκε το γκολ, αν και είχε στιγμές, όμως έφτιαξε μόνος του σχεδόν το 0-1 του Keita με καταπληκτική προσπάθεια και σέντρα. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει, κάθε ματς και περισσότερο.

Εικόνα

Mohamed Salah 6/10: Θα μπορούσε να κάνει μια από τις εμφανίσεις της καριέρας του. Παρ’όλα αυτά κατάφερε, έστω και με 5-6 τεράστιες χαμένες ευκαιρίες, να καθορίσει την έκβαση του αγώνα. Τρομερό το γκολ του στο 58′, όπως και η υπόλοιπη εικόνα του. Έτρεξε πολύ, δημιούργησε, παρενόχλησε την αντίπαλη άμυνα, κέρδισε φάουλ. Αν δεν ήταν οι τόσες χαμένες στιγμές θα ήταν πιθανώς ο κορυφαίος συνολικά.

Roberto Firmino 5.5/10: Αρκετά προβληματικός για ένα ακόμη παιχνίδι ο Bobby. Φάνηκε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον γρήγορο ρυθμό του αγώνα, αλλά ούτε και να απειλήσει. Κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα, ανέβασε αρκετές φορές την ομάδα και είχε γενικά σωστές θέσεις, όμως δεν ήταν παράγοντας του αγώνα.

Joe Gomez 7/10: Πέρασε αντί του Lovren στο 53′ και κάλυψε επάξια τη θέση του Κροάτη. Καλός με την μπάλα κάτω, χωρίς λάθη και καλή αντιμετώπιση των φάσεων. Θετικός.

James Milner 6.5/10: Αντικατέστησε τον Firmino στο 75′ και έδωσε ανάσες και ενέργεια στη μεσαία γραμμή. Πίεσε καλά, έδωσε μάχες και ήταν χρήσιμος στη διατήρηση της κατοχής, αλλά και της ανέπαφης εστίας.

Divock Origi -/10: Μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο στη θέση του Keita και δεν πρόλαβε να κάνει πολλά πράγματα.

Jurgen Klopp 9.5/10: Ίσως με μια πιο ευρεία νίκη να άγγιζε το απόλυτο δεκάρι. Η ομάδα διαχειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση, αντεπεξήλθε στο πάντα επικίνδυνο επιθετικό παιχνίδι της Salzburg και δημιούργησε ουκ ολίγες ευκαιρίες για να κάνει δική της τη νίκη. Πολύ σωστή προετοιμασία, οι Reds δεν έδειξαν να χάνουν ποτέ το πάνω χέρι και πήραν την σπουδαία πρόκριση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *