Με συνοπτικές διαδικασίες στους «16» | Salzburg 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool σκόραρε δις μέσα σε δύο λεπτά (Keita-Salah) απέναντι στη Salzburg και μαζί με τη νίκη (2-0) στην Αυστρία, πήρε και το εισιτήριο πρόκρισης στους «16» του Champions League ως πρώτη του ομίλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, το Σάββατο 14/12 με τη Watford (Cosmote Sport 1 HD – 14:30) στο Anfield για την 17η αγωνιστική της Premier League.

6η αγων. Uefa Champions League

Η Liverpool έκλεισε τα αυτιά της στα σενάρια… αποκλεισμού από το Champions League, επικράτησε 2-0 στην Αυστρία της Salzburg στην τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση ως πρώτη στη φάση των «16». Τη Δευτέρα 16/12 πραγματοποιείται η κλήρωση.

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη στο πρώτο μέρος αλλά, στο δεύτερο, σε διάστημα 100”, Keita και Salah σκόραραν και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη-πρόκριση των Reds.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Napoli νίκησε 4-0 τη Genk και πέρασε ως δεύτερη στην επόμενη φάση.

Τελική βαθμολογία Group E

  1. Liverpool 13
  2. Napoli 12
  3. Salzburg 7
  4. Genk 1

Τρελός ρυθμός από την αρχή, ευκαιρίες με το… τσουβάλι

Πολλές φάσεις και φρενήρης ρυθμός από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού στη Red Bull Arena. Οι Reds άρχισαν να πιέζουν ψηλά και έχασαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 5′ με τον Salah να δέχεται μια βαθιά μπαλιά του Lovren αλλά ο Stankovic απέκρουσε το πλασέ που έκανε ο Αιγύπτιος.

Οι Αυστριακοί απάντησαν άμεσα στις ευκαιρίες. Hwang και Minamino συνεργάστηκαν ωραία στην περιοχή της Liverpool, αμφότεροι επιχείρησαν να νικήσουν τον Alisson αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για τους Reds στο 7′.

Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος στην άμυνά τους, ο Keita έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Firmino, κι αυτός στον Mane που δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Stankovic.

Το παιχνίδι είχε ανοίξει από νωρίς και κάθε φάση μύριζε γκολ. Νέα διπλή χαμένη ευκαιρία στο 20′ για τη Liverpool, με τον Mane να πατάει περιοχή από τα αριστερά και να σουτάρει, με τον Stankovic να διώχνει, και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα κατέληξε στον Alexander-Arnold ο οποίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η Salzburg προσπαθούσε να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή της και μερικές φορές έφευγε στην αντεπίθεση, όπως έγινε στο 24′ με τον Minamino να βγάζει από αριστερά τον Haaland, ο νεαρός να κάνει το σουτ αλλά ο Alisson μπλόκαρε σταθερά.

Στο 29′ ο Henderson βρήκε τον Keita, αυτός σήκωσε κεφάλι και έδωσε στον Salah που έβγαινε από τα δεξιά αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στους Reds.

Οι Αυστριακοί απείλησαν ξανά στο 43′ με τον Haaland να δίνει στον Minamino, αυτός έκανε το συρτό σουτ από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Alisson, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Salah με ωραία ενέργεια έβγαλε μόνο του τον Keita που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο Stankovic βγήκε εγκαίρως και έδιωξε σωτήρια.

Keita και Salah το καθάρισαν μέσα σε δύο λεπτά

Μοιάζει απίστευτο που με τόσες ευκαιρίες δεν μπήκε κανένα γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο 47′ ο Mane βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Salah μέσα στην περιοχή αλλά ο Αιγύπτιος έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει καθώς το πλασέ του πέρασε ψηλά, ενώ στο 50′ βγήκε τετ-α-τετ με τον Stankovic τον οποίο επιχείρησε να περάσει και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ανέκοψε την πορεία του.

Η Salzburg απάντησε με το σουτ του Haaland από τα αριστερά να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 51′ ώσπου λίγο αργότερα οι Reds πήραν το προβάδισμα με τη συνεργασία δύο πρώην παικτών της αυστριακής ομάδας.

Ο Alexander-Arnold με μπαλιά 50 μέτρων άλλαξε υπέροχα το παιχνίδι προς τον Robertson, αυτός πέτυχε εν κινήσει τον Mane, έκανε επέλαση από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή βρήκε στο ύψος του πέναλτι τον Keita που έκανε με κεφαλιά το 0-1 στο 57′. Ένα γκολ που δεν πανηγύρισε καθώς έχει αγωνιστεί το 2014-16 στη Salzburg.

Μόλις… 100” αργότερα, πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, η Liverpool βρήκε κι άλλο γκολ.

Ο Henderson έκανε τρομερή μακρινή μπαλιά προς τον Salah, ο Onguene δεν υπολόγισε σωστά, ο Αιγύπτιος πάτησε περιοχή από τα δεξιά, απέφυγε και τον Stankovic που βγήκε μέχρι τη γραμμή της περιοχής, και από αρκετά δύσκολη γωνία, έκανε το 0-2 στο 58′.

Η Liverpool χειρίστηκε εξαιρετικά το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, είχε τον απόλυτο έλεγχο και η εστία του Alisson απειλήθηκε ελάχιστα.

Μάλιστα, η ομάδα του Klopp είχε κι άλλες καλές ευκαιρίες για να διευρύνει τη νίκη της αλλά ο Stankovic απέκρουσε το σουτ του Salah στο 77′ και μπλόκαρε την προσπάθεια του Mane στο 82′.

Η Salzburg είχε παραδοθεί μετά τα δύο γκολ, ο Haaland δεν σκόραρε για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση και έτσι οι Αυστριακοί θα συνεχίσουν στο Europa League.

Οι συνθέσεις

Salzburg: Stankovic; Kristensen, Onguene, Wober, Ulmer; Mwepu, Junuzovic (Daka 68′), Szoboszlai, Minamino; Hwang, Haaland (Okugawa 76′)

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren (Gomez 53′), Van Dijk, Robertson; Henderson, Wijnaldum, Keita (Origi 87′); Salah, Mane, Firmino (Milner 75′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *