Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο (Pregame)

Η Liverpool δίνει τον προτελευταίο της αγώνα απόψε για το πρωτάθλημα. Η Manchester City βρίσκεται στο +1, πολλοί πιστεύουν πως ο τίτλος έχει κριθεί. Όχι όμως οι Reds, που θα το παλέψουν μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Νewcastle vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Saint James’ Park

Ημερομηνία: 04.05.2019

Ώρα έναρξης: 21:45

Διαιτητής: Andre Marriner

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool έφυγε από την Βαρκελώνη με το πολύ βαρύ 3-0, ένα σκορ σίγουρα πλασματικό που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης. Όμως το ποδόσφαιρο, όπως και γενικότερα ο αθλητισμός, είναι από την φύση του άδικο και οι Reds έχουν μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή για τον επαναληπτικό της Τρίτης.

Σε μια συνηθισμένη χρονιά, πολλά θα ήταν διαφορετικά. Η αποψινή αναμέτρηση δεν θα είχε ιδιαίτερη σημασία και όλοι θα ανυπομονούσαν για την Τρίτη, οι περισσότεροι βέβαια καταρρακωμένοι, ανάμεσα τους και οι ίδιοι οι παίχτες. Όμως μόνο συνηθισμένη δεν είναι αυτή η χρονιά και αυτή η ομάδα. Άπαντες βλέπουν μόνο τον αποψινό αγώνα, την ευκαιρία της Liverpool να πατήσει και πάλι κορυφή και ταυτόχρονα η ομάδα χρίζει αυτοπεποίθησης καθώς μιλάμε για πραγματικά τέρατα ψυχολογίας.

Για την αποψινή τεράστια αναμέτρηση λοιπόν, ο Jurgen Klopp θα έχει έναν μεγάλο απόντα, τον Naby Keita ο οποίος πάνω στην καλύτερη περίοδο της μέχρι τώρα καριέρας του με την κόκκινη φανέλα, τραυματίστηκε μεσοβδόμαδα και θα χάσει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου δύο μήνες, άρα φυσικά το υπόλοιπο της σεζόν. Tην υπόλοιπη ομάδα αναμένεται να έχει κανονικά στην διάθεση του ο Γερμανός προπονητής.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Newcastle έχει σωθεί και μαθηματικά και φέτος εδώ και δύο εβδομάδες, γεγονός που αποτελεί πραγματικό επίτευγμα για τον Rafa Benitez και τους παίχτες του. Αν και σταδιακά κάποιες προσθήκες γίνονται, όπως η μεταγραφή του Almiron τον Ιανουάριο που έσπασε το μεταγραφικό ρεκόρ της ομάδας, το ρόστερ συνεχίζει να έχει μικρότερη ποιότητα σε σχέση με αυτά των ανταγωνιστών της.

Μάλιστα, το καλοκαίρι δύσκολα θα δαπανηθούν τα χρήματα που επιθυμεί ο Ισπανός προπονητής, εξέλιξη που ίσως τον αναγκάσει στο άμεσο μέλλον να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας. Αυτή την στιγμή ωστόσο, οι Καρακάξες κάνουν ότι καλύτερο μπορούν.

Συγκεκριμένα βρίσκονται στην 14η θέση με 42 βαθμούς και έχουν ένα πολύ δυνατό παθητικό ρεκόρ, έχοντας δεχθεί μόλις 45 τέρματα. Λιγότερες φορές έχουν παραβιαστεί οι εστίες μόνο της πρώτης τετράδας, της Everton και της Wolves. Ενδιαφέρον προκαλεί ακόμη και το γεγονός πως σε 11 αναμετρήσεις κόντρα στο big six η Newcastle έχει ηττηθεί με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ μόνο σε δύο περιπτώσεις, ενώ φυσικά δεν γίνεται να μην αναφερθεί και η εντός έδρας νίκη επί της Manchester City.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Xωρίς τους Miguel Almiron, Florian Lejeune και Sean Longstaff θα αγωνιστεί η Newcastle.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Η αναμέτρηση του Anfield ήταν επίσης η προτελευταία για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και διεξήχθη την καθιερωμένη και πολυαγαπημένη Boxing Day. Το τελικό σφύριγμα βρήκε άνετα νικητές τους Reds με σκορ 4-0, συνοδευόμενο από μια πολύ πειστική εμφάνιση.

Το σκορ άνοιξε στο 11΄ ο Dejan Lovren με ένα σουτ-οβίδα μέσα από την μεγάλη περιοχή. Στο 47′ ο Salah ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ενώ έπειτα από πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια, ο Shaqiri ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0 στο 79ο λεπτό. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Fabinho πέντε λεπτά αργότερα με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool, έχοντας μπροστά του τους Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk και Robertson.

Ο χώρος του κέντρου θα απαρτίζεται από τους Wijnaldum, Fabinho και Henderson.

Την επιθετική τριάδα θα αποτελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Newcastle (5-4-1): Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Dummett, Ritchie – Perez, Hayden, Shelvey, Kenedy – Rondon

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *