Ο λυτρωτής χτύπησε… ξανά! – Newcastle – Liverpool 2-3 | Βαθμολογίες παικτών

Δύο φορές πήρε το προβάδισμα η Liverpool και άλλες δύο η Newcastle βρήκε απάντηση ισοφαρίζοντας. Για μια ακόμη φορά όμως ο Divock Origi λύτρωσε τους Reds ερχόμενος από τον πάγκο, σκοράροντας με κεφαλιά!

Αν και προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του κορυφαίου και απόψε Van Dijk, η Liverpool αδράνησε στην άμυνα αφήνοντας κενούς χώρους και επέτρεψε στη Newcastle να ξαναμπεί στο ματς με γκολ του Atsu. Στη φάση υπάρχει και χέρι του Alexander-Arnold που δε δίνεται όταν ο νεαρός μπακ προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της μπάλας πάνω στη γραμμή. 

Στη συνέχεια η πίεση συνεχίστηκε από τους Reds και δεν άργησε να φέρει ένα ακόμα γκολ. Το πανέμορφο τακουνάκι του Sturridge ελευθέρωσε τον Arnold που με σέντρα από δεξιά έκανε τη 2η ασίστ του στο ματς με τον Salah να σκοράρει. Να σημειωθεί ότι με αυτή τη σέντρα έπιασε σε ασίστ τον συμπαίκτη του και πρωτοπόρο στη συγκεκριμένη κατηγορία Robertson.

Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι έδειξαν 2-3 φορές τις προθέσεις τους στον Alisson απειλώντας κυρίως με τον Rondon. Ο ίδιος κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με όμορφο σουτ, μετά από κόρνερ.

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε με σχετικά κακό θέαμα και τον ρυθμό ιδιαίτερα πεσμένο ειδικά μετά τις συνεχείς διακοπές που σηνέβησαν κυρίως λόγω τραυματισμών. Ο Salah αποχώρησε με χτύπημα στο κεφάλι (όλα δείχνουν πως είναι καλά) όπως και οι Wijnaldum, Lovren. Με τον Shaqiri αρχικά στη θέση του Αιγύπτιου αλλά και τους Origi και Milner η Liverpool έψαχνε μάταια χώρους για να πάρει το παιχνίδι.

Κάπου εκεί ήρθε το έξυπνα κερδισμένο φάουλ από τον Fabinho. Ο Van Dijk και ο Fab έδωσαν εντολή στον Shaqiri να εκτελέσει από δεξιά και δικαιώθηκαν! Ο Ελβετός σέντραρε με το αριστερό, ο Origi σηκώθηκε και με το κεφάλι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, φέρνοντας τους «κόκκινους» και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πλέον απομένει 1 μόλις παιχνίδι στο Anfield απέναντι στην Wolves αλλά σίγουρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται αρχικά στο παιχνίδι της Man. City την ερχόμενη Δευτέρα απέναντι στη Leicester.

Ακολουθούν οι βαθμολογίες των παικτών μας όπως προκύπτουν κάθε αγωνιστική από την ομάδα του liverpoolfans.gr:

Alisson | 8

Είχε μερικές πολύ σημαντικές επεμβάσεις σε σημεία που το ματς μπορούσε να είχε πάρει πολύ αρνητική τροπή για την ομάδα. Άψογος στον αέρα και στις εξόδους του ενώ μοίραζε και πολύ σωστά τη μπάλα. Δε φέρει καμία ευθύνη στα γκολ που δέχτηκε.

Alexander-Arnold | 7.5

Έβγαλε 2 ασίστ φτάνοντας τις 11 (όσες και ο Robertson) και έκανε ένα συνολικά πολύ καλό 1ο μέρος. Στο 2ο φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή του σε κάποιες φάσεις κάνοντας αβίαστα λάθη χωρίς ωστόσο να έχει πρόβλημα αμυντικά αν και φάνηκε να τον είχε σημαδέψει ο Benitez προσπαθώντας να χτυπήσει κυρίως από εκείνη την πλευρά.

Lovren | 4.5

Σίγουρα κατώτερος των περιστάσεων ο Κροάτης. Σε ένα ματς με τη Newcastle είναι λογικό να μην έχεις τη δουλειά που θα είχες με μια πιο δυνατή ομάδα ωστόσο για τις φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν κάθε άλλο παρά θετικός. Φάνηκε να πανικοβάλλεται και να μην μπορεί να κόψει αποφασιστικά πέρα από λίγες περιπτώσεις. Καλός στην κυκλοφορία αλλά δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη αμυντικά. Χάνει σίγουρα πόντους και με τη σημερινή εμφάνιση.

Van Dijk | 9.5 (MOTM)

Ο MVP της φετινής Premier League επιβεβαίωσε και πάλι την αξία του. Ξεκίνησε το ματς με γκολ αν και ήταν ίσως το πιο εύκολο από όσα έχει πετύχει φέτος στο πρωτάθλημα. Εξαιρετικός για ακόμη μια φορά χωρίς αμφιβολία. Ώρες ώρες σε κάνει να νομίζεις πως εκείνος φοράει το περιβραχιόνιο (χωρίς να υπονοείται κάτι για τον Henderson), αφού φωνάζει και δίνει οδηγίες συνεχώς στους συμπαίκτες του. Χάρη σε εντολή του ίδιου άλλωστε εκτέλεσε το φάουλ ο Shaqiri και όχι ο Arnold στη φάση του 2-3. Αψεγάδιαστος σε όλο το ματς!

Robertson | 8.5

Απίστευτα τρεξίματα και μόνιμος «πονοκέφαλος» για την άμυνα των γηπεδούχων. Άψογες τοποθετήσεις αμυντικά, χωρίς πολλά λάθη και καλές μεταβιβάσεις. Όπως και στο Camp Nou έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρτετική κατάσταση!

Fabinho | 7

Πάλεψε πολύ και δέχτηκε ουκ ολίγα χτυπήματα από τους παίκτες της Newcastle που φάνηκε να τον εκνευρίζουν. Άφησε σε μερικές περιπτώσεις αρκετούς κενούς χώρους στον άξονα ωστόσο είχε και καίριες αμυντικά παρεμβάσεις. Ένα καλό ματς χωρίς κάτι το ιδιαίτερο.

Henderson | 6.5

Φάνηκε κι αυτός να εκνευρίζεται αρκετά με ορισμένες ενέργειες των παικτών της Newcastle. Ήταν ψύχραιμος και έκανε αθόρυβη δουλειά, ενώ οι επιθετικές προσπάθειες δε του βγήκαν ιδιαίτερα. Βοήθησε στην κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας ωστόσο δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.

Wijnaldum | 6

Αρκετά μέτριο παιχνίδι από τον Gini. Η απόδοσή του κυμάνθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με τον αρχηγό χωρίς να φανεί πολύ.

Salah | 8

Ήταν μέσα σχεδόν σε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας. Σκόραρε ένα όμορφο γκολ, δοκίμασε να το ξανακάνει μερικές φορές χωρίς επιτυχία στο τελείωμα και ήταν αρκετά δραστήριος. Δέχτηκε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα σε πολλές στιγμές του παιχνιδιού, ωστόσο δεν φάνηκε να επηρεάζεται ιδιάιτερα και ήταν μόνιμη απειλή. Έλαμψε ακόμα περισσότερο με την απουσία του, όταν η ομάδα έδειχνε άτονη επιθετικά μετά τον τραυματισμό και την αποχώρησή του.

Mane | 6.5

Ζωηρός και δραστήριος χωρίς όμως να ολοκληρώσει κάποια προπάθεια επιτυχημένα κυρίως στο 1ο ημίχρονο όπου είχε και την ευκαιρία να το κάνει. Στο 2ο έπεσε η απόδοσή του, καθώς δεν είχε και τις απαραίτητες βοήθειες.

Sturridge | 5.5

Κάνει ένα 1ο ημίχρονο αρκετά καλό, έχοντας συνεισφέρει τόσο συνολικά στη δημιουργία, όσο και στην επίτευξη του γκολ του Salah. Μετά την ανάπαυλα άρχισε να κάνει λάθη όσο περνούσε η ώρα ενώ έχασε και μοναδική ευκαιρία για το 1-3. Πιθανότατα το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα της Liverpool.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Shaqiri | 7

Μπήκε για να δώσει φρεσκάδα και λύσεις στην επίθεση. Δεν κατάφερε να προσφέρει τίποτα από τα 2 ωστόσο η καταπληκτική σέντρα που βγάζει στο 3ο γκολ κέρδισε και το παιχνίδι.

Origi | 9

Πέτυχε και πάλι το νικητήριο γκολ στο πιο κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Κράτησε την ομάδα ζωντανή στο πρωτάθλημα, έστω κι αν στη φάση λίγο πριν τα 90′ δεν κράτησε τη μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου προκαλώντας την έκρηξη του Klopp. Λυτρωτής και πάλι!

Milner | 7

Ενώ μπήκε για να βοηθήσει στη νίκη κατάφερε να κάνει αυτό ακριβώς που χρειαζόταν από εκείνον η ομάδα στο 92′. Με διπλό κρίσιμο τάκλιν-φάουλ, ανέκοψε την αντεπίθεση της Newcastle και δέχτηκε (δικαίως) την κίτρινη κάρτα. Έδωσε ανάσες και βοήθησε στο κέντρο για όσο διάστημα αγωνίστηκε.

Klopp | 8.5

Όσα προβλήματα μπορούσε να έχει τα είχε. Ο Firmino δεν ήταν διαθέσιμος, ο Lovren ήταν σε κακό βράδυ και η Newcastle ισοφάρισε 2 φορές χωρίς να έχει κάνει συνολικά τις πολλές φάσεις. Έχασε τον Salah στο 2-2 είχε σχεδόν ξεμείνει από λύσεις και με τις αλλαγές του πήρε τη νίκη. Του χρεώνεται μόνο η επιλογή του Lovren, τον οποίο όμως επέλεξε για να ξεκουράσει τον Matip και τον αντικατέστησε μάλιστα στο 2ο μέρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *