Ανακοίνωση Liverpool: «96 άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα και κανένας δεν έχει κριθεί ένοχος»

Σε μια σκληρή ανακοίνωση προέβη η Liverpool, μετά την είδηση της αθώωσης τριών ακόμη κατηγορουμένων για την τραγωδία του Hillsborough.

Το δικαστήριο αθώωσε δύο πρώην αστυνομικούς υπαλλήλους του Νότιου Γιόρκσάιρ και έναν δικηγόρο, για τις κατηγορίες ότι απέκρυψαν και συνεκάλυψαν γεγονότα και μαρτυρίες σχετικά με την τραγωδία του Hillsborough.

Στο άκουσμα της είδησης, η Liverpool συνέταξε μια σχετική ανακοίνωση, κάνοντας… μεγάλη προσπάθεια να μη σχολιάσει τίποτα σχετικό με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, παρά την έντονη δυσαρέσκεια της για το πόρισμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με μεγάλη απογοήτευση, η Liverpool παρακολούθησε τις τελευταίες εξελίξεις στη δικαστική διαδικασία που αφορά την τραγωδία του Hillsborough.

Παρότι δεν θα δικαιούμασταν, νομικά ή για άλλους λόγους, να σχολιάσουμε αυτές τις διαδικασίες μιας και αναφέρονται σε συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα, είναι καθήκον μας να επισημάνουμε ότι τα 96 θύματα, οι οικογένειες τους, οι επιζήσαντες και όλοι όσοι υπέφεραν με τις συνέπειες της τραγωδίας του Hillsborough, συνεχώς εισπράττουν απογοήτευση στην αναζήτηση της δικαιοσύνης.

Χαιρετίζουμε όλους όσους αγωνίστηκαν για δικαιοσύνη. Απογοητεύτηκαν για ακόμη μια φορά.

Έχουμε να κάνουμε με μια κατάσταση στην οποία 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν άδικα και ακόμη κανένα φυσικό πρόσωπο ή ομάδα προσώπων δεν έχει κριθεί νομικά υπαίτιος για τους θανάτους τους.

Όπως πάντα, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες, τους επιζήσαντες και όσους αγωνίζονται και θα το επαναλάβουμε ότι, όπως σφραγίστηκε στις ανακρίσεις του 2016, η συμπεριφορά των φιλάθλων μας δεν αποτέλεσε παράγοντα που συνέβαλε στην τραγωδία, μια αλήθεια για την οποία οι τεθλιμμένες οικογένειες χρειάστηκε να παλέψουν για περισσότερα από 25 χρόνια.

Οι 96 δε θα ξεχαστούν ποτέ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *