Το φιάσκο στο Liverpool – Real έφερε την παραίτηση του Διευθυντή της Αστυνομίας του Παρισιού

Μετά το φιάσκο της διοργάνωσης του τελικού του Champions League, όταν επεισόδια ξέσπασαν περιμετρικά του Stade de Frane και με την αστυνομία να ξυλοφορτώνει, να κυνηγά και να ψεκάζει τους αθώους φιλάθλους με σπρέι πιπεριού, ο Διευθυντής της Αστυνομίας του ευρύτερου Παρισιού παραιτήθηκε από τη θέση του.

Οι σκηνές ήταν σοκαριστικές. Πολλοί θυμήθηκαν τα γεγονότα του Hillsborough και η γαλλική αστυνομία, με τις πλάτες και τις γαλλικής Πολιτείας, θέλησε να μιμηθεί τους Άγγλους συναδέλφους του 1989, ρίχνοντας τεχνειέντως το φταίξιμο στους φιλάθλους, στους φιλάθλους της Liverpool.

Αρκετές ημέρες μετά, με τη Γαλλική Γερουσία να αποφαίνεται ότι οι φίλαθλοι της Liverpool κατηγορήθηκαν αναίτια για τις σκηνές αναταραχής, το φιάξο πλέον έχει έναν ξεκάθαρο υπεύθυνο: την Αστυνομία της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού και τους διοργανωτές του τελικού.

Έτσι, δηλώνοντας την περασμένη εβδομάδα «πληγωμένος από την αποτυχία», ο Διευθυντής της Αστυναμίας του ευρύτερου Παρισιού, Didier Lallement, αποφάσισε να παραιτηθεί από τη θέση του.

Justice.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *