Supporters Board: Παμψηφεί η δημιουργία του με στόχο το ευρύτερο καλό των φιλάθλων!

Η Liverpool FC δημιούργησε ένα νέο συμβούλιο(Supporters Board) για να προσφέρει ουσιαστική εκπροσώπηση των φιλάθλων σε στρατηγικά ζητήματα σε επίπεδο κυρίως διοικητικού συμβουλίου και στελεχών.

Η εξέλιξη, η οποία έρχεται μετά από εκτεταμένες συζητήσεις με εκπροσώπους του Spirit of Shankly τους τελευταίους μήνες, επιβεβαιώθηκε χθες με σχεδόν το 99% να ψηφίζει υπέρ του νέου μοντέλου δέσμευσης από τα μέλη του SoS, το πολύ αναγνωρισμένο τμήμα του συλλόγου, Supporters Trust.

Το διοικητικό συμβούλιο έχει αναπτυχθεί ως μέρος της δέσμευσης του συλλόγου να ενισχύσει τον διάλογο με τον κόσμο και να αυξήσει τη συμμετοχή των φιλάθλων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η συμμετοχή είναι πιο ισχυρή και αποτελεσματική. Ως εκ τούτου, η νέα διαδικασία θα τεθεί σε εφαρμογή για να καταστεί δυνατή η βαθύτερη διαβούλευση σχετικά με στρατηγικές αποφάσεις που αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι της ομάδας.

Το Συμβούλιο αυτό θα αποτελείται από μια ομάδα υποστηρικτών που αντιπροσωπεύουν τη διαφορετική βάση φιλάθλων του συλλόγου. Το Supporters Trust θα είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία αυτού του συμβουλίου και θα έρχεται σε επαφή με τις θυγατρικές του ομάδες και την ευρύτερη βάση υποστηρικτών προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα επιτευχθεί αυτή η εκπροσώπηση. Το Supporters Board θα πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με τον σύλλογο και ο πρόεδρος θα προσκληθεί να παρακολουθήσει τις συνεδριάσεις του κύριου συμβουλίου της Liverpool όταν προκύπτουν στρατηγικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι φίλαθλοι.

Ο Billy Hogan, διευθύνων σύμβουλος της Liverpool, δήλωσε:

«Η ιδέα για το Supporters Board προήλθε από την κατανόηση και την αναγνώριση ότι υπήρχε έλλειψη δέσμευσης με τους φιλάθλους της ομάδας σε ορισμένα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν και αυτό ήταν κάτι που θέλαμε να αντιμετωπίσουμε. Είχαμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε απευθείας με ορισμένες από τις διαφορετικές ομάδες υποστηρικτών μας και ξεκινήσαμε με το επίσημο Supporters Trust, το Spirit of Shankly».

«Υπήρξε τεράστια δέσμευση με τους φιλάθλους μας τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα η δουλειά που έγινε στο Κίεβο και τη Μαδρίτη, μεγάλη δέσμευση γύρω από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και ζητήματα όπως η ισότητα, η διαφορετικότητα και η ένταξη, θέματα έκδοσης εισιτηρίων και τη διαδικασία κυρώσεων. Υπάρχει μεγάλη δέσμευση, αλλά ήταν σαφές ότι έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη διαδικασία διαλόγου και να θέσουμε σε εφαρμογή μια διαδικασία που ήταν πιο επίσημη».

«Αυτή ήταν μια υγιής διαδικασία με πολλή δέσμευση και τελικά είμαστε πραγματικά περήφανοι για το που καταλήξαμε. Πιστεύουμε ότι η ιδέα του Supporters Board είναι πολύ καλή και μας επιτρέπει να συμμετέχουμε με έναν πραγματικά ουσιαστικό τρόπο. Θέλω απλώς να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλες τις διαφορετικές ομάδες με τις οποίες συνεργαστήκαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Ο Joe Blott, πρόεδρος του Spirit of Shankly, είπε:

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά ως ένωση για να δουλέψουμε δίπλα στον σύλλογο, για να κρατήσουμε τον σύλλογο σε πλαίσια υπευθυνότητας αλλά ταυτόχρονα για να εργαστούμε αρμονικά για να προσπαθούμε να έχουμε το καλύτερο για τους φιλάθλους. Το Supporters Board θα καθοδηγείται από δημοκρατία, με πρόσκληση σε ομάδες θυγατρικών, όχι μεμονωμένα άτομα, επομένως όταν εργάζεσαι στο Supporters Board, λειτουργείς σε ένα επίπεδο όπου μιλάς εκ μέρους των φιλάθλων, όχι μόνο του εαυτού σου».

«Οι βασικές διαφορές τώρα που το Supporters Board είναι σε δράση θα είναι πρώτα η στρατηγική, γιατί εμείς ως οργάνωση φιλάθλων μπορούμε πλέον να φέρουμε τα ζητήματα στον σύλλογο, την ευκαιρία να είμαστε στρατηγικοί. Εδώ έχουμε επίσης μια ευρύτερη πτυχή της εκπροσώπησης των φιλάθλων, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει φωνή και να είναι μέλος μιας από αυτές τις θυγατρικές ομάδες. Ο σύλλογος θέλει επίσης να διατηρήσει στοιχεία των ξεχωριστών εργατικών ομάδων, όπως η εγατική ομάδα που ασχολείται με τη διαδικασία έκδοσης εισιτηρίων, οι ίσες ευκαιρίες, και είναι σημαντικό να μπορούν να επιλέγουν καθημερινά θέματα που θα τροφοδοτούν και θα ενημερώνουν τη στρατηγική του Supporters Board, το οποίο στη συνέχεια θα ενημερώνει τον σύλλογο».

«Ένα άλλο χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι ότι θα εγγραφεί επίσημα στο καταστατικό του συλλόγου, το οποίο μελλοντικά αποδεικνύει τη σχέση μεταξύ των οπαδών καθώς θα αποτελούσε μέρος οποιασδήποτε μεταβίβασης της υποχρέωσης σε νέους ιδιοκτήτες».

«Έχουμε προχωρήσει πολύ μακριά από τις προκλήσεις του παρελθόντος και ήταν εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι η φωνή του κόσμου ακούγεται. Γνωρίζουμε ότι η εκπροσώπηση των φιλάθλων είναι εξαιρετικά σημαντική για τη διατήρηση του ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι αυτό που έχουμε τώρα είναι μια πραγματική συνεργασία και οργανωτική προσέγγιση που εξασφαλίζει ισχυρότερη εκπροσώπηση και μεγαλύτερη δέσμευση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *