Klopp: «Έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση!»

Η αγωνία κορυφώνεται με το ντέρμι απέναντι στην Tottenham ολοένα να πλησιάζει, με τον Jurgen Klopp να μιλά για το ματς του Wembley, για τους Fabinho, Lovren, Van Dijk, αλλά και τον… Gary Neville!

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων έρχεται ένα βαρύ πόγραμμα για την ομάδα, αρχής γενομένης από το ντέρμπι κόντρα στους Spurs του Mauricio Pochettino. Ο Jurgen Klopp μίλησε στη συνέντευξη τύπου για το ματς:

Όταν του θύμισαν τα λόγια του μετά την τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο λέγοντας ότι “έμαθε πολλά”:

“Εντάξει, ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας επειδή κάναμε δύο πολύ μεγάλα λάθη στα δύο πρώτα τους γκολ. Είναι αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού που μπορεί να βελτιωθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είχαμε 1 ή 2 τέτοια παιχνίδια όπως με τη City εκτός όπου χάσαμε τον Sadio (Mane) και στη συνέχεια το παιχνίδι.”

“Είχαμε τις στιγμές μας, αλλά νομίζω ότι ήταν αμέσως μετά το 7-0 με τη Maribor, ήρθαμε εδώ και δεν ήμασταν συνηθισμένοι να κερδίζουμε τόσο πολύ και έπρεπε να παίξουμε εντελώς διαφορετικά.”

“Ήταν μια αφύπνιση για να είμαστε ειλικρινείς αλλά ήταν πιο πολύ αφύπνιση για τους παίκτες, ότι δηλαδή δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε έτσι. Μετά από αυτό είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα και δε νομίζω ότι δεχτήκαμε πολλά γκολ.”

“Ναι μάθαμε, η εμπειρία ήταν ότι ένα παιχνίδι μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό από ένα άλλο. Από την άλλη όμως ξέραμε ότι έχουμε μια καλή ομάδα. Ήταν η στιγμή που μπορούσαμε να δείξουμε ότι είμαστε πεπεισμένοι για όσα κάνουμε, απλά έπρεπε να τα κάνουμε πιο συχνά και με καλύτερο τρόπο.”

Για τις απαντήσεις που έδωσε με τις εμφανίσεις του έκτοτε ο Dejan Lovren:

“Ήρθε πιο κοντά στην βελτίωση που φαινόταν ότι θα είχε. Δεν είχα ποτέ αμφιβολίες για τον Dejan, αλλά στο παρελθόν όσα έλεγαν οι άνθρωποι γι’ αυτόν ήταν ότι η σταθερότητά του δεν ήταν στο υψηλότερο επίπεδο.”

“Από αυτήν την άποψη ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γι’ αυτόν. Δεν ήταν πολύ καλός σε εκείνο το παιχνίδι αλλά θα μπορούσα να είχα αλλάξει 5 ή 6 παίκτες επίσης. Δε του άρεσε προφανώς (που έγινε αλλαγή τότε) αλλά αυτό βελτίωσε και τη σχέση μας.”

“Ήταν μια κατάσταση και αν έκρινα έναν παίκτη από 20 λεπτά της ζωής του τότε δεν θα ήξερα κανέναν παίκτη. Όλοι έχουμε τα 20 λεπτά μας θα έλεγα.”

“Έχει ακόμα το 100% της στήριξής μου. Δεν είχα πολλά να πω για αυτές τις καταστάσεις, ήταν μόνο όσα σκεφτόμουν για εκείνον και πως εκείνος άρχισε να σκέφτεται τα ίδια για τον εαυτό του που τελικά θα τον βοηθούσαν. Η γνώμη μου για εκείνον είναι πολύ καλή, η δική του μάλλον μέτρια.”

“Δυστυχώς δεν είναι έτοιμος αυτή τη στιγμή αλλά όλα είναι καλά. Θα επιστρέψει σε μια πιεστική περίοδο είμαι σίγουρος όταν θα έχουμε 7 παιχνίδια σε 3 εβδομάδες.”

Για το ρόστερ και τη διαχείρισή του:

“Φαίνεται σα να έχουμε 500 παιχνίδια σε 7 εβδομάδες, οπότε ελπίζω να μπορώ να πάρω αποφάσεις.”

“Ελπίζω να τους έχω όλους σε φόρμα ώστε να μην έχω δύσκολες αποφάσεις. Οι πιο δύσκολες αποφάσεις είναι όταν δεν έχεις παίκτες και πρέπει να πορευθείς με αυτό και να συμβιβαστείς. Όταν έχεις πολλούς παίκτες μπορείς να κάνεις καλές επιλογές και αυτό είναι ένα πρόβλημα πολυτελείας.”

Για τους τραυματισμούς των Mignolet και Lallana:

“Ο Simon είναι καλά, προπονήθηκε κανονικά. Του δώσαμε το χρόνο αποκατάστασης που χρειαζόταν με το πρόβλημα στο δάχτυλό του και είναι καλά. Οι τερματοφύλακες περνούν δύσκολα, είναι συνηθισμένοι με λίγο πόνο.”

“Ο Adam (Lallana) είναι σε καλό δρόμο, όχι έτοιμος για αυτό το Σαββατοκύριακο και ίσως και για το επόμενο αλλά θα επιστρέψει.”

Για το χρόνο που αφιέρωσε στο να κρίνει τους παίκτες του:

“Παίρνει όλο μου το χρόνο. Δεν προπονώ τον εαυτό μου, δεν τρέχω τριγύρω οπότε τους βλέπω, τους κρίνω, για το ποιοί είναι, πώς είναι, αν είναι σε καλή κατάσταση. Σκέφτομαι συνεχώς γι’ αυτούς.”

“Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Δεν είναι ότι πηγαίνω στους παίκτες και τους λέω: ‘είδα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου, κάτι καλό πρέπει να συνέβη την περασμένη εβδομάδα.’ Απλά προσπαθώ να τους καταλάβω. Σε μια οικογένεια όπως και σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, όπως στη ζωή, όσα περισσότερα ξέρεις για τον καθένα τόσο καλύτερη σχέση αποκτάς μαζί του. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.”

Για το rotation στην ομάδα:

“Φυσικά πρέπει να το κάνουμε. Είδαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να σκεφτούμε για το παιχνίδι αύριο, μετά θα δούμε ποιούς θα διαλέξουμε για το επόμενο παιχνίδι.”

“Πάντα να προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο παιχνίδι, αλλά είναι ξεκάθαρο με των αριθμό των παιχνιδιών. Παίρνουμε τόσες πολλές πληροφορίες, βλέπουμε πως αντιδρούν οι παίκτες στις διαφορετικές καταστάσεις. Πρέπει να το κάνουμε αυτό για να γίνει το rotation.”

“Τις πρώτες 4 εβδομάδες είχαμε την ίδια ενδεκάδα και αλλάξαμε σε μια θέση, αλλά ήταν μια καλή αρχή για να δημιουργήσουμε μια βάση.”

Χρησιμοποιήσαμε τους παίκτες που είχαν τη μεγαλύτερη pre-season, πέρα απ τον Bobby (Firmino) που ήρθε αρκετά αργά (λόγω Μουντιάλ)”

“Όλοι οι άλλοι είχαν τουλάχιστον 3 εβδομάδες. Ήταν οι πιο σταθεροί παίκτες του ρόστερ.”

“Σήμερα προπονούμαστε και αύριο φτιάχνουμε ενδεκάδα. Ο Mauricio έχει τα ίδια προβλήματα, όλοι πρέπει να δουλεύουμε με όσα έχουμε.”

Για την πρόκληση μετά τα ματς των εθνικών ομάδων:

“Είναι μια μεγάλη πρόκληση, αλλά είναι το ίδιο για όλους μας. Δεν πως το Βέλγιο ή η Δανία παίζουν όπως η Tottenham για παράδειγμα. Είναι για όλους μας έτσι.”

“Η ζωή σαν προπονητής στην Premier League δεν είναι ποτέ τέλεια. Δε τους έχουμε ποτέ όλους μαζί για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Από δω και στο εξής, θα έχουμε μία μέρα ξεκούρασης, μια μέρα προετοιμασίας και μία μέρα για να παίξουμε. Αυτή είναι η πρόκληση.”

“Για τα παιδία είναι πάντα πολλά για να τους ζητήσεις. Πρέπει να υπενθυμίζουν συνεχώς στους εαυτούς τους αμέσως τι ακριβώς κάνουμε. Είχαμε μια καλή συνάντηση χθες. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε πολλά γιατί πολλοί από αυτούς ήρθαν με το αεροπλάνο αλλά κάναμε λίγα πράγματα. Σήμερα θα κάνουμε το ίδιο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.”

Για τον Fabinho και το ενδεχόμενο ντεμπούτο του με τα “κόκκινα”:

“Δε μ’ αρέσει να συγκρίνω παίκτες όμως είχαμε παρόμοιες ερωτήσεις με τον Robo (Robertson) και τον Alex (Chamberlain). Με τον Virgil (Van Dijk) ήταν διαφορετικά.”

“Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα. Δεν είναι ότι μου αρέσει να λέω στον Fabinho ότι δεν είναι μέσα. Δεν είναι ωραίο, όμως πρέπει να γίνει μερικές φορές.”

“Έρχεται από ένα άλλο πρωτάθλημα, με διαφορετικό σύστημα από τη Monaco σε εμάς. Αυτό παίρνει κάποιο χρόνο. Το πλάνο ήταν, και ακόμα είναι, ότι θα μας κάνει καλύτερους και πάνω σε αυτό δουλεύουμε.”

“Από τη δική μου οπτική είναι όλα καλά. Ξέρω ότι η κατάσταση δεν είναι όπως περίμενε ο κόσμος αλλά με συγχωρείτε όμως δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό.”

Για τη συνύπαρξη Van Dijk – Gomez και την επιρροή του Ολλανδού στο νεαρό:

“Πάντα είναι έτσι. Όσο καλύτερος είναι ο παρτενέρ σου τόσο καλύτερος μπορείς να γίνεις. Ο Joe έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του και όλα τα φόντα για να αναδειχθεί. Είμαι χαρούμενος που έχει αποδόσει καλά, αλλά έχω ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον για την απόδοσή του αύριο για να είμαι ειλικρινής.”

“Πρέπει να είμαστε σταθεροί και να προχωράμε κάθε εβδομάδα. Αρέσει ο ένας στον άλλον, αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Joel (Matip) και Dejan (Lovren), ακόμα και για τον Nat Phillips! Δεν έχουν κανένα πρόβλημα μεταξύ τους, τους αρέσει να παίζουν μαζί.”

“Σε αυτή την περίπτωση πιστεύω ότι η παρουσία του Virgil βοηθάει τον Joe, αλλά αν ο Joe δεν ήταν φανταστικός παίκτης δε θα είχε σημασία.”

“Αν παίζεις δίπλα στον Virgil Van Dijk δε θα βοηθούσε σε τέτοιο βαθμό, δε το νομίζω!”

Για τη γνώμη που εξέφρασε ο Gary Neville ότι η Liverpool πρέπει να θέσει σαν προτεραιότητα την Premier League συγκριτικά με το Champions League:

“Πώς ακριβώς θα δούλευε κάτι τέτοιο; Τι να κάνουμε; Δεν παίζουμε στο Champions League;”

“Ο Gary ας έρθει να μου πει πως μπορεί να δουλέψει αυτό. Πως προετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι χωρίς να είσαι συγκεντρωμένος σ’ αυτό; Να φέρεις τα παιδία σου στο Champions League; Αυτό θα ήταν αστείο!”

“Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσε μ’ αυτό για να είμαι ειλικρινής. Πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τα παιχνίδια μας όταν παίζουμε στο Champions League και αυτή είναι η δουλειά μας και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε σε όλα τα παιχνίδια.”

“Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί αλλά για να εστιάσουμε σε μια διοργάνωση πρέπει να αποκλειστούμε γρήγορα από την άλλη. Αν είναι αργά στη σεζόν μπορείς να δεις που έχεις πιθανότητες να τα καταφέρεις είτε στη μια περίπτωση είτε στην άλλη.”

“Την περασμένη σεζόν για παράδειγμα, δεν είχαμε την ευκαιρία να εστιάσουμε σε μία διοργάνωση επειδή έπρεπε να περάσουμε στο Champions League και δε νομίζω ότι ο Gary Neville θα έλεγε: ‘Προημιτελικά του Champions League, ας αφήσουμε τη City να κερδίσει.’.”

“Δε δουλεύει έτσι. Δε θέλω να είμαι πολύ επικριτικός επειδή δεν ξέρω πως ακριβώς το είπε αλλά το να κάθεσαι σε ένα γραφείο και να μιλάς για ποδόσφαιρο είναι πολύ διαφορετικό απ’ το να κάνεις τη δουλειά, για να είμαστε ειλικρινείς.”

“Είναι όμως μία άποψη. Τι είπε για τη Manchester United σε αυτή την περίπτωση; Ο σύλλογος για τον οποίο δείχνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Τίποτα;”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *