Πίσω στον τόπο του εγκλήματος! (Pregame)

Με το δεξί μπήκε η Liverpool στον Σεπτέμβρη επικρατώντας της Leicester με 1-2 πριν την διακοπή για τις εθνικές ομάδες. Όπως συμβαίνει πάντα, έτσι και τώρα πέρασε με βασανιστικά αργούς ρυθμούς. Δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο της παιχνίδι λοιπόν, οι Reds κάνουν απόβαση στο Λονδίνο έτοιμοι για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Tottenham vs Liverpool
Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Wembley
Ημερομηνία: 15.09.2018
Ώρα έναρξης: 14:30
Διαιτητής: Michael Oliver
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool μεσοβδόμαδα είδε τους παίχτες της να επιστρέφουν από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές τους ομάδες, χωρίς φυσικά να λείψουν οι καθιερωμένοι τραυματισμοί. Πριν την διακοπή, οι Reds αν και έκαναν μια πολύ κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να φύγουν με το τρίποντο από τα East Midlands και το King Power Stadium, κάνοντας έτσι το 4/4 στην εκκίνηση του πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην Premier League. 

Είναι γνωστό πως τις επόμενες 3 εβδομάδες, αρχής γενομένης σήμερα, ακολουθεί ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα γεμάτο με κομβικούς αγώνες για όλες τις διοργανώσεις. Νίκη στο Λονδίνο σε μερικές ώρες θα σημάνει τεράστιο βαθμολογικό αλλά και ψυχολογικό αβαντάζ, καθώς πρόκειται και για το πρώτο παιχνίδι που δίνει η Liverpool απέναντι σε ομάδα του top six.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στον Adam Lallana που αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αποκόμισε στην βουβωνική χώρα κατά την διάρκεια των υποχρεώσεων του με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Εννοείται φυσικά πως η απουσία του προστίθεται σε αυτές των Lovren και Chamberlain οι οποίες είναι γνωστές και δεδομένες.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Tottenham του Mauricio Pochettino δεν χρειάζεται συστάσεις. Όλοι στο νησί και όχι μόνο γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για μία εκ των ομάδων που μπορούν να αποδώσουν ποιοτικότατο ποδόσφαιρο. Η θερινή μεταγραφική περίοδος μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε στις τάξεις των φίλων των Spurs καθώς οι Λονδρέζοι δεν ξόδεψαν ούτε μισή λίρα.

Αντιθέτως, αρκετά χρήματα έχουν δαπανηθεί για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Tottenham. Το νέο στάδιο προοριζόταν μάλιστα να κάνει τα εγκαίνια του απέναντι στην Liverpool, όμως τα έργα έχουν μείνει πολύ πίσω, τόσο πολύ που το σενάριο που θέλει την Tottenham να αγωνίζεται ολόκληρη την σεζόν στο Wembley μόνο απίθανο δεν είναι.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Tottenham ξεκίνησε με 3/3 πετυχαίνοντας μια εμφατική νίκη με 0-3 εναντίον της Manchester United στο Old Trafford. Στην 4η αγωνιστική όμως οι Spurs έπεσαν πάνω στην, μέχρι στιγμής, εξαιρετική Watford και αν και βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, είδαν το σκορ να ανατρέπεται και η Tottenham έφυγε από το Vicarage Road με την πρώτη της ήττα στην σεζόν με τελικό σκορ 2-1.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Χωρίς τις υπηρεσίες των Hugo Lloris, Dele Alli και Moussa Sissoko θα παρατάξει την ομάδα του ο Mauricio Pochettino.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:

Οι αναμετρήσεις της προηγούμενης σεζόν κόντρα στην Tottenham είναι εκ των πιο αλησμόνητων που έχει αγωνιστεί η Liverpool τα τελευταία χρόνια, και όχι για καλούς λόγους.

Ξεκινάμε με την καταστροφή που γνώρισε η Liverpool σχεδόν 11 μήνες πριν, στο Wembley. Ο Dejan Lovren δυστυχώς πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες δυνατές εμφανίσεις που θα μπορούσε, χαρίζοντας με το καλημέρα ένα γκολ στην Tottenham και λίγο αργότερα ένα δεύτερο με λάθη που θα δει κάποιος μόνο στο τοπικό πάρκο της γειτονιάς του. Η ψυχολογία του Κροάτη κατακρεουργήθηκε με τον Jurgen Klopp να αναγκάζεται να τον βγάλει από το παιχνίδι μόνο στο 30ο λεπτό. Το τελικό σκορ έγραφε 4-1. Μετά από εκείνη την αναμέτρηση ο Klopp αναθεώρησε τις τακτικές του και η Liverpool από τότε έχει στατιστικά την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, ο Lovren βρήκε τον καλό του εαυτό, ιδίως μετά την έλευση του Virgil Van Dijk.

Όσον αφορά την αναμέτρηση του Anfield, θα την θυμόμαστε για πάντα λόγω του αστείου που ονομάζεται Jon Moss. Ο Salah είχε ανοίξει μόλις στο 4ο λεπτό το σκορ, πριν ισοφαρίσει ο Wanyama με ένα από τα καλύτερα γκολ που έχει βάλει ποτέ αντίπαλη ομάδα στο Anfield. Φτάνοντας στα τελευταία λεπτά, ο Moss έκλεψε την παράσταση καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι στον Harry Kane, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος με τον Karius να διώχνει την μπάλα. Ο Salah με μια μαγική κίνηση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σκόραρε στις καθυστερήσεις για το 2-1 με το Anfield να σείεται. Η παρέα των διαιτητών όμως είπε την τελευταία κουβέντα στο 90+4′ χαρίζοντας ακόμα ένα πέναλτι – φάντασμα στον Kane που αυτή την φορά ευστόχησε και το παιχνίδι έληξε με 2-2 και υψηλότατα decibel γιούχας στον Moss και την παρέα του.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Alisson θα υπερασπιστεί την εστία της Liverpool. Μπροστά του θα αγωνιστούν οι Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk και Robertson.

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Milner, Wijnaldum και Keita.

Την επιθετική τριπλέτα θα συντελούν οι Salah, Firmino και Mane.

Tottenham (3-5-2): Vorm – Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Dier, Dembele, Davies – Moura, Kane

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Milner, Wijnaldum, Keita – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *