Klopp:«Δε θα μπορούσα να είμαι περισσότερο χαρούμενος»

Ο Jürgen Klopp ένιωσε ότι η Liverpool άξιζε τη νίκη, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Tottenham με 1-0, μετά από ένα έντονο παιχνίδι στο Λονδίνο.

Το όμορφο τελείωμα του Roberto Firmino, λίγο πριν το ημίχρονο, καθόρισε τον αγώνα του Σαββάτου στο Tottenham Hotspur Stadium – και είδε τους Reds να σπάνε ακόμα ένα καινούργιο γήπεδο σε μια σχεδόν άψογη σεζόν μέχρι στιγμής.

Η ήττα της Leicester City νωρίτερα, σημαίνει ότι η τελευταία επιτυχία της ομάδας του Klopp αύξησε περαιτέρω το επιβλητικό πλεονέκτημα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Δείτε τι είχε να πει ο Klopp για:

Τη νίκη και πως έπρεπε η Liverpool να την αποκτήσει…

Έπρεπε να παίξουμε γι ‘αυτό – και στο τέλος έπρεπε να αγωνιστούμε γι’ αυτό, πραγματικά σκληρά. Θα μπορούσαμε να κλείσουμε αυτό το παιχνίδι νωρίτερα. Θα μπορούσαμε, να πω την αλήθεια – οι ευκαιρίες μας ήταν ξεκάθαρες. Είχαμε στιγμές που δεν είχαμε τις πιθανότητες, αλλά ήταν αυτές που θα έλεγα ότι συνήθως θα έπρεπε να είναι 100% ευκαιρία. Νομίζω ότι παίξαμε κάποιο εξαιρετικό ποδόσφαιρο για να φέρουμε τον Robbo στην άκρη αλλά δεν βρήκαμε τον ελεύθερο παίκτη ή ο αμυντικός μπλόκαρε την τελευταία πάσα. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει καλύτερα πράγματα σε αυτές τις στιγμές, αλλά τότε ήταν μόνο 1-0 και αυτό είναι φυσιολογικό.

Ενάντια σε μια ομάδα όπως η Tottenham, δεν έχει αποφασιστεί το αποτέλεσμα και στο τέλος χρειαζόμασταν τύχη σε μια κατάσταση και ο Ali σε άλλες τρεις άλλες καταστάσεις. Μέχρι το 72 ή 73, νομίζω ότι είχαμε 77-80% κατοχή, γι ‘αυτό είναι μεγάλη πρόκληση να έρθεις εδώ και να έχεις αυτό το ποσοστό κατοχής γνωρίζοντας στην αντεπίθεση την ποιότητα των παικτών της Tottenham στο γήπεδο. Ήταν έντονο παιχνίδι, πραγματικά, αλλά νομίζω ότι αξίζαμε τους  βαθμούς. Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι που παίξαμε μέχρι τώρα, αλλά ήταν πολύ καλό και, όπως είπα, έχουμε παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο σε πολλά μέρη του παιχνιδιού και τελικά ήταν μια δυνατή μάχη. Όλα καλά.

Την εμφάνιση του Firmino και το καθοριστικό γκολ του…

Όταν πήγα σε αυτόν και ήθελα να του δώσω μια αγκαλιά μετά το παιχνίδι, ήθελε να σταματήσει και να μιλήσει πρώτα. Είπε, «ξέρω ότι έπρεπε να πετύχω περισσότερα γκολ» … δεν ήταν απολύτως αυτό που ήθελα να πω! Είναι αλήθεια πιθανότατα, αλλά δεν ήξερα καν ακριβώς. Θα έπρεπε να έχει αμέσως με την πρώτη ευκαιρία: ήταν ωραία ενέργεια και έπειτα την αποκρούει κάπως ο τερματοφύλακας και ο Oxlade χτυπά το δοκάρι. Ναι, είναι ένας σούπερ παίκτης, σούπερ. Δεν το λέω αυτό για πρώτη φορά και ελπίζω ότι δεν θα το πω για τελευταία φορά. Πολύ εντυπωσιακός.

Το ρεκόρ της Liverpool μετά από 21 παιχνίδια πρωταθλήματος…

Κοιτάξτε, πραγματικά προσπαθώ να απαντήσω με τον κατάλληλο τρόπο, αλλά όταν κάποιος μου το είπε δεν αισθάνθηκα τίποτα. Δεν είναι ακριβώς έτσι. Είμαι στο ποδόσφαιρο για περίπου 50 χρόνια και αν κάποιος θα είχε πει ότι θα συμβεί θα είχα πει πιθανώς ότι δεν είναι δυνατόν. Τώρα που συνέβη δεν αισθάνομαι [τίποτα]. Δεν ξέρω ακριβώς τι είναι λάθος με μένα, αλλά είναι πραγματικά φανταστικό και είναι εξαιρετικό αυτό που έχουμε πετύχει. Είπα στα αγόρια, κάναμε μια ανάλυση μετά το παιχνίδι, τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει καλύτερα, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, αλλά φυσικά ξέρω αν θα ήταν εύκολο να έχουμε αυτό το ρεκόρ νικών, τότε θα το είχαν κάνει περισσότερες ομάδες. Είναι προφανώς εξαιρετικό, αλλά δεν είχαμε αυτήν τη σκέψη ούτε για ένα δευτερόλεπτο πριν από το παιχνίδι, δεν το έκανα ούτε εγώ, και μετά το παιχνίδι κάποιος έπρεπε να μου θυμίσει γι ‘αυτό. Είναι προφανώς εξαιρετικό, αλλά αν παραμείνει έτσι μπορεί να το σκεφτώ τα επόμενα πέντε χρόνια, μετά από πέντε χρόνια περίπου.

Αυτή τη στιγμή, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τη βάση για το υπόλοιπο της σεζόν. Η υπόλοιπη σεζόν παραμένει αρκετά μεγάλη και έχουμε πολλά σκληρά παιχνίδια για να παίξουμε, ο επόμενος ιδιαίτερα σκληρός και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι είμαστε έτοιμοι γι ‘αυτό. Σήμερα(σ.σ. χθες) ήταν δύσκολο, κάναμε και τα πράγματα λίγο δύσκολα για τον εαυτό μας, γιατί δεν τελειώσαμε το παιχνίδι νωρίτερα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ή να υποτιμούμε την ποιότητα της άλλης ομάδας. Είναι φυσικό να επανέλθουν στο παιχνίδι σαν αυτό και είμαι πραγματικά χαρούμενος. Και πρέπει να πω, αυτό το στάδιο είναι το κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ πολύ που δημιουργήσατε αυτό το γήπεδο, τα αποδυτήρια για τους φιλοξενούμενους είναι πιθανότατα τα καλύτερα στο πρωτάθλημα – σας ευχαριστώ πολύ που κάποιος το ξεκίνησε επειδή άλλοι σύλλογοι, όταν ανακαινίζουν το γήπεδο τους, κάνουν μικρότερα τα αποδυτήρια. Αυτό είναι εξαιρετικό, σας ευχαριστώ πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *