Jürgen Klopp: «Πρέπει επιτέλους να βγάλουμε αντίδραση στο Anfield»

Για το μεγάλο θέμα των ημερών, τον διαδικτυακό ρατσισμό καθώς και για πολλά ενδιαφέροντα θέματα, μίλησε ο Jürgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν την αναμέτρηση με την Aston Villa, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Naby Keita, καθώς και στο… αρνητικό σερί του Anfield.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός:

Για το θέμα που προκύπτει συνεχώς στα social media, με τις ρατσιστικές επιθέσεις που γίνονται στους ποδοσφαιριστές (και όχι μόνο):

Είναι τεράστιο πρόβλημα ο ρατσισμός (και) στα κοινωνικά μέσα. Με τα social media γενικά έχουμε πρόβλημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει λυθεί και οι άνθρωποι μπορούν να κρύβονται πίσω από οποιονδήποτε λογαριασμό. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει πραγματικά να λυθεί σε όλο τον πλανήτη και πρέπει να σταματήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πρέπει να σταματήσει κάθε είδος ρατσισμού. Δεν χρησιμοποιώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δε μπορώ να μιλήσω ακριβώς, αλλά έχω επικριθεί αρκετές φορές στη ζωή μου, και έμαθα μέσα από αυτό οπότε μπορώ να δώσω αυτές τις συμβουλές: άτομα που δεν γνωρίζετε, άτομα που δεν σας ενδιαφέρουν, άτομα που δεν θέλουν να σας βοηθήσουν με κριτική, μην τα ακούτε.

Για το αν είναι μια εβδομάδα πίεσης ή μια εβδομάδα ευκαιρίας:

Και τα δύο – δεν υπάρχει καμία ευκαιρία χωρίς πίεση, γιατί προφανώς είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο ποδοσφαίρου. Θέλουμε να αγωνιστούμε για το Champions League και να προκριθούμε σε αυτό την επόμενη σεζόν και να είμαστε μέρους αυτού και φέτος. Λοιπόν, ναι, είναι μια ευκαιρία, αλλά υπάρχει και πίεση και πρέπει να ετοιμαστούμε για αυτό. Πριν από μια εβδομάδα μιλήσαμε για το υπέροχο παιχνίδι που παίξαμε εναντίον της Arsenal και ήταν όντως υπέροχο. Λίγες μέρες αργότερα παίξαμε σχεδόν το αντίθετο ενός υπέροχου παιχνιδιού με τη Real Madrid, αλλά αυτή η αναμέτρηση δεν θα έπρεπε να επηρεάσει το αυριανό με την Aston Villa.

Για την Aston Villa και τα πράγματα που πρέπει να κάνει σωστά μετά την ήττα με 7-2 και αν τα έκανε ήδη στο ματς του FA Cup:

Όχι, παίξαμε με μια διαφορετική Aston Villa  εκείνο το βράδυ. Δεν είναι πραγματικά χρήσιμο, αλλά φυσικά πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά, αυτό είναι ξεκάθαρο. Αλλά πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά λίγες μέρες μετά το παιχνίδι με την Aston Villa, μια εβδομάδα μετά το παιχνίδι με την Aston Villa, τρεις εβδομάδες μετά το παιχνίδι με την Aston Villa. Πράγματα σαν αυτά δεν θα έπρεπε να είχαν συμβεί. Μας συνέβη (το 7-2), προφανώς ήταν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι. Ναι, έχω το παιχνίδι στο μυαλό μου, με ποιο τρόπο θα το χρησιμοποιήσω δεν είμαι ακόμα σίγουρος. Αλλά ναι, πρέπει να κάνουμε τα πράγματα σωστά.

Για το χρονικό διάστημα που ξοδεύεται για την ανάλυση στα παιχνίδια για το τι πήγε λάθος ή σωστό και κατά πόσο η ήττα ενάντια στη Villa απαιτούσε περισσότερη σκέψη:

Δεν μπορείτε να αφήσετε ένα παιχνίδι σαν αυτό στην άκρη αμέσως, αυτό δεν είναι δυνατό. Έχουμε πολλά παιχνίδια. Δεν ξέρω αν παίξαμε λίγες μέρες μετά στο Champions League ή όχι, δεν θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής. Έπρεπε να δουλέψουμε μαζί με αυτό. Μας έκαναν πολλά πράγματα σε αυτό το παιχνίδι που προφανώς ήταν πρόβλημα, μας έδειξαν μερικά από τα προβλήματα που είχαμε πριν και μερικά από τα προβλήματα που δεν είχαμε ποτέ πριν. Φυσικά, δουλέψαμε με αυτό. Αυτή είναι η δουλειά μας, πώς να δουλεύουμε με τα αποτελέσματα – όσο μεγάλο ή μικρό είναι το αποτέλεσμα, αυτό δεν σημαίνει ότι γίνεται πιο απαραίτητο για να δουλέψουμε πάνω του, αλλά σε αυτήν την περίπτωση σίγουρα μιλήσαμε γι ‘αυτό αρκετά. Διαφέρει το πόσο καιρό χρειάζεται για να ξεπεράσεις ένα παιχνίδι και το πόσο για να επικεντρωθείς στο επόμενο παιχνίδι. Συνήθως, ειδικά μετά από μια νίκη, η νοοτροπία και η σκέψη μου είναι αμέσως στο επόμενο παιχνίδι. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε και το τελευταίο ματς. Δεν αναλύουμε όλες τις πληροφορίες με τους παίκτες, αλλά παρακολουθώ το παιχνίδι ξανά και μετά γνωρίζω καλύτερα τι συνέβη στα ενενήντα λεπτά.

Για το πόσο σημαντικό θα είναι να ξεκινήσει καλά το παιχνίδι:

Εξαιρετικά σημαντικό. Θέλεις πάντα να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι καλά, αλλά αυτό βέβαια δεν συμβαίνει συνεχώς. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Εάν δεν έχεις τη δυναμική από το πρώτο δευτερόλεπτο, πρέπει να την πάρεις μετά από πέντε ή δέκα λεπτά. Ναι, είναι σίγουρα πολύ σημαντικό. Πριν από αρκετό καιρό παίξαμε εντός έδρας παιχνίδι και, ναι, τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου υπέροχα. Πρέπει λοιπόν να δείξουμε μια αντίδραση.

Αν οι παίκτες του σκέφτονται τα πρόσφατα αποτελέσματα στο Anfield:

Δεν νομίζω ότι επηρεαζόμαστε πάρα πολύ από τα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Ήταν όλα διαφορετικά. Όχι, δε νομίζω ότι θα το σκεφτούμε και δεν θα το σκεφτώ. Είναι ακριβώς η επόμενη ευκαιρία για εμάς και είναι μεγάλη, όμως είναι και δύσκολη γιατί ο αντίπαλος είναι δυνατός. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι. Είναι απαραίτητο να φαντάζεσαι ότι θα παίξεις ένα καλό παιχνίδι. Εάν μπορείς να το κάνεις αυτό, τότε είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είναι ένα μικρό διάλειμμα μεταξύ των παιχνιδιών, αλλά είναι αρκετά μεγάλο για να είμαστε έτοιμοι.

Για τον Naby Keita:

Ο Naby έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, όχι πολύ συχνά, αλλά το έδειξε. Έπαιξε σημαντικά και υπέροχα παιχνίδια, σημείωσε σημαντικά γκολ. Αλλά θέτετε την ερώτηση πιθανώς λόγω της γρήγορης αντικατάστασης του στο τελευταίο παιχνίδι και αυτή ήταν μόνο μια απόφαση που πήρα εκείνη τη στιγμή. Έπρεπε να αλλάξουμε το παιχνίδι και ήταν δύσκολο να το κάνουμε αυτό χωρίς να κάνουμε καμία αλλαγή. Μετά το παιχνίδι μιλήσαμε και όλα είναι εντάξει. Εξήγησα την απόφαση και την αποδέχθηκε. Συνεχίζουμε λοιπόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *