Henderson: «Τιμή και περηφάνεια να συνεχίσω το ταξίδι μου εδώ»

Ο Jordan Henderson σχολίασε λεπτομερώς την απόλαυσή του να δεσμευτεί ξανά το μακροπρόθεσμο μέλλον του στη Liverpool.

Ο μέσος των Reds υπέγραψε σήμερα ένα νέο συμβόλαιο στο AXA Training Center για να επεκτείνει περαιτέρω τη δεκαετή περίοδο στο Anfield, με 394 αγώνες, 30 γκολ και πέντε μεγάλα τρόπαια μέχρι στιγμής.

Με τη συμφωνία που υπογράφηκε και σφραγίστηκε, ο Henderson κάθισε στο Liverpoolfc.com για να συζητήσει τα νέα, τη δεκαετία του με τον σύλλογο και τι πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί στις επόμενες σεζόν.

Δείτε τι είχε να πει ο αρχηγός:

Jordan, συγχαρητήρια πρώτα από όλα – πώς αισθάνεσαι που δεσμεύεσαι ξανά σε αυτόν τον σύλλογο;

«Καταπληκτικά, προφανώς είναι μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια που συνεχίζω το ταξίδι που έχω ήδη κάνει εδώ. Είναι εκπληκτικό που ανανέωσα επιτέλους και μπορώ να συγκεντρωθώ στο ποδόσφαιρο και τι μπορεί να φέρει το μέλλον».

Σου φέρνει αναμνήσεις από την πρώτη φορά που υπέγραψες συμβόλαιο, τη στιγμή που μπήκες στο Melwood και στο Anfield για πρώτη φορά ως παίκτης της Liverpool;

«Λίγο. Προφανώς είναι διαφορετικά τώρα επειδή δεν είμαστε στο Melwood, είναι ένα νέο προπονητικό κέντρο και πολλά άλλα. Αλλά ναι, δεν φαίνεται πολύ καιρό πριν όταν μπήκα για πρώτη φορά. Αλλά ταυτόχρονα νιώθω σαν μια ζωή πριν. Πολλά σκαμπανεβάσματα αλλά δεν θα άλλαζα τίποτα από αυτά στον κόσμο. Απλώς χαίρομαι που μπορώ να συνεισφέρω ακόμη περισσότερο στο μέλλον και ελπίζω να έχουμε περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον».

Υπάρχει μια τεράστια ευθύνη που έρχεται με το να είσαι παίκτης της Liverpool, οπότε θα είχες τα συναισθήματα όταν περπάτησες εκείνη την ημέρα, ‘Πώς θα είναι εδώ;’ Αυτή η ευθύνη είναι εντελώς διαφορετική τώρα που είσαι ο ηγέτης αυτής της ομάδας παικτών…

«Ναι, είμαι σε διαφορετικό μέρος φυσικά, ως παίκτης και ως άτομο, από την πρώτη φορά που μπήκα. Έμαθα και μεγάλωσα πολύ κατά τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ και πρέπει να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους για αυτό. Μου άρεσε κάθε λεπτό, ακόμη και όταν κοιτάζω πίσω στις δύσκολες στιγμές, εξακολουθούσα να απολαμβάνω να είμαι μέλος αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου. Όσο περισσότερο μπορώ να το κάνω αυτό, τόσο καλύτερα για μένα πραγματικά. Θέλω να είμαι εδώ όσο το δυνατόν περισσότερο, το έλεγα πάντα. Το να συνεχίσω αυτό το ταξίδι είναι απίστευτο για μένα και την οικογένειά μου και ελπίζω ότι οι οπαδοί και ο σύλλογος αισθάνονται το ίδιο».

Το πήγες προς τα εκεί, μοιάζει με ένα συμβόλαιο που κοντεύει να σε οδηγήσει στο τέλος της καριέρας σου. Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε τι θα συμβεί στη συνέχεια στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι έτσι όπως θα ήθελες να είναι, ότι αυτός είναι ο σύλλογος τώρα για το υπόλοιπο της καριέρας σου;

«Σε έναν ιδανικό κόσμο – κανείς δεν ξέρει ποτέ τι θα συμβεί, φυσικά, στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Αλλά πάντα έλεγα ότι θα ήθελα να παίξω εδώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει να βεβαιωθώ ότι παίζω καλά, ότι βελτιώνομαι και συμβάλλω στην ομάδα. Και τότε αν ο σύλλογος θέλει να συνεχίσω αυτό το ταξίδι, νομίζω ότι είναι λογικό να το κάνουμε αυτό. Αλλά τη στιγμή που ένα από αυτά δεν συμβαίνει τότε προφανώς, το μέγεθος αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου και των παικτών εδώ, τότε τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αλλά, για μένα, είναι μόνο ένα πράγμα στο μυαλό μου: να συνεχίσω. Αισθάνομαι ακόμα νέος, νιώθω ακόμα φρέσκος, αισθάνομαι σαν να είμαι στην ακμή μου αυτή τη στιγμή σε σχέση με το πώς αισθάνομαι σωματικά και η εμπειρία που αναμειγνύονται. Συνεπώς, εξακολουθώ να νιώθω σαν να έχω πολλά να δώσω και πολλά άλλα που έρχονται. Ξέρω ότι ο κόσμος μπορεί να το κοιτάξει και να πει: [Ίσως αυτό το συμβόλαιο τον πάει στα 34,35]. Αλλά θέλω να παίζω ποδόσφαιρο όσο περισσότερο μπορώ, οπότε ποιος ξέρει σε ποια ηλικία θα φτάσω.»

Κοιτάζεις έναν από τους καλύτερους συμπαίκτες σου στο ποδόσφαιρο με αυτό το παράδειγμα – ο Millie συνεχίζει δυνατά, εξακολουθεί να προηγείται σε όλα τα εργομετρικά τεστ στις προετοιμασίες. Είναι κάποιος από τον οποίο κοιτάς ακόμη να μαθαίνεις πράγματα;

«Σίγουρα, ο Millie είναι παράδειγμα για όλους στα αποδυτήρια και μεγάλο παράδειγμα και για τη νεότερη γενιά. Είναι λίγο της παλιάς σχολής και μου αρέσει πολύ αυτό. Είναι πολύ αφοσιωμένος και επαγγελματίας, όπως όλοι γνωρίζουμε. Είναι υπέροχος να τον έχεις στην προπόνηση. Αλλά είναι επίσης ένας κορυφαίος παίκτης και νομίζω ότι οι άνθρωποι ξεχνούν ότι, παρόλο που μπορεί να είναι στην ηλικία που βρίσκεται τώρα, θα μπορούσε να συνεχίσει να παίζει για άλλα δύο, τρία, τέσσερα χρόνια πραγματικά όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση. Επομένως, είναι στο χέρι του τι θέλει να κάνει. Αλλά κάθε φορά που έπαιζε την περασμένη σεζόν-ξέρω ότι αναρρώνει από έναν μικρό τραυματισμό τώρα-αλλά ακόμη και πριν από την σεζόν, την περασμένη σεζόν όταν έπαιζε στα παιχνίδια, ήταν στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν τον βλέπεις πραγματικά να πέφτει. Και ελπίζω ότι μπορεί να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο για τα επόμενα χρόνια, σίγουρα».

Πώς αισθάνεσαι ως αρχηγός να βλέπεις συμπαίκτες σου από την πρώτη ομάδα να ανανεώνουν, πέρα από σένα; Έχετε αυτήν την τεράστια εξοικείωση μεταξύ σας τώρα. Αυτός ο ενθουσιασμός για το τι μπορείτε να συνεχίσετε να πετυχαίνετε είναι κάτι που μπορεί να υλοποιηθεί;

«Ναι, είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά. Κάθε φορά που βλέπω κάποιον να ανανεώνει, με κάνει να νιώθω ευτυχισμένος για κάποιο λόγο, εκτός από το ότι τα πάνε καλά και τους αξίζουν όλα όσα έχουν πετύχει πραγματικά όσον αφορά τα παιδιά που έχουν ανανεώσει. Είμαι ενθουσιασμένος για όλους τους και ελπίζω ότι θα υπάρξουν περισσότερα στο εγγύς μέλλον. Αξίζουν ότι έχουν και προχωρούν μπροστά γιατί ξέρω πόσο σκληρά δουλεύουν, ξέρω κάθε μέρα τι δίνουν σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο. Αξίζουν να είναι εδώ για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ελπίζω ότι η ομαδικότητα αυτής της ομάδας μπορεί να μας οδηγήσει ακόμα περισσότερο όσο περισσότερο καιρό είμαστε μαζί».

Η ομάδα είναι μαζί, η πλειοψηφία τους, εδώ και περίπου τρία χρόνια. Πώς έχει αλλάξει ο θόρυβος και η ατμόσφαιρα μεταξύ σας μέσα στα αποδυτήρια πριν από τους αγώνες ή εδώ στο προπονητικό κέντρο;

«Νομίζω ότι έχει αλλάξει, σίγουρα θα έλεγα ότι έχει αλλάξει λίγο γιατί σε αυτό το χρονικό διάστημα πολλοί άνθρωποι έχουν μεγαλώσει – ως παίκτες, φυσικά, αλλά ως άνθρωποι, ως ηγέτες μέσα στα αποδυτήρια. Έτσι, βλέπω αρκετούς ηγέτες, θα έλεγα, πριν από τα παιχνίδια ίσως μέσα και γύρω από τα αποδυτήρια, άνθρωποι που έχουν την κυριότητα ορισμένων πραγμάτων. Σίγουρα το βλέπω, κάτι που είναι καλό. Μου αρέσει να βλέπω τους ανθρώπους να μεγαλώνουν, νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Φροντίζεις πάντα να βελτιώνεσαι και να μεγαλώνεις ως άτομο, κάτι που βλέπω πολύ μέσα στα αποδυτήριά μας. Αυτό είναι σημαντικό. Και πάλι, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για να βελτιωνόμαστε και να προσπαθούμε για τα πάντα».

Εσύ έχεις αλλάξει;

«Ναι, μάλλον, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου και της ζωής γενικότερα. Πρέπει να προσαρμοστείς και να αλλάξεις και να μάθεις από τις εμπειρίες σου για να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό είναι το μόνο που προσπαθώ να κάνω. Κοιτάζω πίσω όταν υπέγραψα για πρώτη φορά εδώ, κάθε σεζόν προσπάθησα να γίνω καλύτερος, προσπάθησα να βελτιωθώ, έδωσα τα πάντα για αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο και τους συμπαίκτες μου – και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, θα το κάνω πάντα αυτό. Αλλά τα πράγματα που αλλάζουν είναι μικρά λάθη που κάνετε, πράγματα που βιώνετε στα οποία μπορείτε να γίνετε καλύτεροι και από τα οποία μαθαίνετε. Σίγουρα προσπαθώ να το κάνω και αυτό. Υπάρχουν μέρη του εαυτού μου που σίγουρα έχουν αλλάξει, αλλά υπάρχουν και άλλα μέρη που δεν θα αλλάξουν επίσης».

Και τι γίνεται με την επιρροή του προπονητή, την επιρροή που είχε σε εσένα ως άνθρωπο και προφανώς είσαι ο ηγέτης του στο γήπεδο. Τι τύπος ανθρώπου είναι όταν δουλεύεις μαζί του και πόσο ανυπομονείς να συνεχιστεί αυτό;

«Έχω μιλήσει πολλές φορές για τον προπονητή, για το πόσο ξεχωριστός είναι και για όλη αυτή την επιτυχία που είχαμε τα τελευταία χρόνια, πολλά οφείλονται σε αυτόν. Είναι ένας απίστευτος προπονητής για τον οποίο θες να δουλεύεις, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Έτσι, για μένα να συνεχίσω σε αυτό και να μαθαίνω από αυτόν ελπίζω τα επόμενα χρόνια να είναι και πάλι τεράστιο για μένα. Ήταν εκπληκτικός για μένα, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως άνθρωπος και προσπαθούσα να μάθω σε ορισμένους τομείς που πρέπει να βελτιώσω, όπως έχουμε πει. Είναι πολύ καλός κριτής για αυτό και όπου μπορώ να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα και να με βοηθήσω προσωπικά σε αυτό το περιβάλλον και επίσης όταν πάω σπίτι. Ναι, είναι ένα πολύ σημαντικό άτομο για μένα και είμαι βέβαιος ότι πολλά παιδιά αισθάνονται το ίδιο».

Τέλος, αισθάνεσαι ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη σεζόν σου ξανά;

«Κάθε χρόνο είναι το ίδιο, κάθε χρόνο είναι η μεγαλύτερη πρόκληση, η μεγαλύτερη σεζόν μπροστά μας. Νιώθω πεινασμένος όσο ποτέ. Νιώθω τόσο πεινασμένος όσο όταν πρωτοήρθα πριν από 10 χρόνια, για να αποδείξω στους ανθρώπους ότι αξίζω να είμαι σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο και να δίνω τα πάντα κάθε μέρα για το σήμα, για τους οπαδούς και ο ένας για τον άλλον σε αυτό το κτίριο. Αν το κάνουμε αυτό, νιώθω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να είμαστε επιτυχημένοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *