Επίσημη η επιστροφή του Michael Edwards!

Ο Michael Edwards θα επιστρέψει στη Liverpool μετά από δύο χρόνια απουσίας, όπως ανακοίνωσε η FSG κατά τις μεσημεριανές ώρες της ημέρας.

Η αποχώρηση του Jurgen Klopp στο τέλος της σεζόν έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομάδα, αφού πέρα από τον Γερμανό και το staff του, ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του Jorg Schmadtke που εκτελούσε χρέη αθλητικού διευθυντή τους τελευταίους μήνες. Ο Schmadtke έτσι και αλλιώς είχε υπογράψει συμβόλαιο για λίγους μήνες το περασμένο καλοκαίρι.

Συνεπώς οι ιδιοκτήτες των «Κόκκινων» επιθυμούσαν να βρούνε ένα άτομο το οποίο θα μπορέσει να επαναφέρει σωστή δομή στην ομάδα και να ηγηθεί στη μετάβαση στην μετά-Klopp εποχή.

Μεγάλος στόχος της FSG για την θέση του αθλητικού διευθυντή ήταν ο γνώριμος Michael Edwards. Ωστόσο, ο 44χρονος φαινόταν πως δεν επιθυμούσε να επιστρέψει απλά ως αθλητικός διευθυντής. Οι ιδιοκτήτες των Reds όμως γνώριζαν τη σημασία της επιστροφής του, καθώς αποτελούσε ίσως τον πιο επιτυχημένο άνθρωπο στο ρόλο του και επέμειναν αρκετά για να τον μεταπείσουν.

Το τελευταίο 10ημερο ο ιδιοκτήτης της Liverpool, John Henry, συναντήθηκε face-to-face με τον Michael Edwards στη Βοστώνη και του ανέλυσε το πλάνο του για το μέλλον του συλλόγου.

Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν και τυπικά, με τον Edwards να αναλαμβάνει τον ρόλο του “CEO of Football” στην FSG. Είναι αυτονόητο πως ο νέος ρόλος του είναι ευρύτερος από τον προηγούμενο, καθώς δε θα έχει μόνο αρμοδιότητες στη Liverpool. Εξάλλου ο ίδιος ο Edwards επιθυμούσε να μην είναι πλέον αθλητικός διευθυντής, ενώ απέρριψε στο διάστημα των δύο αυτών ετών που απουσίαζε προτάσεις τόσο από την Chelsea όσο και από την Manchester United, που του πρόσφεραν και αυτές ευρύτερους ρόλους!

Ο Edwards θα προσλάβει τον νέο αθλητικό διευθυντή της Liverpool, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Richard Hughes. O Hughes έχει πολύ καλή σχέση με τον Edwards και εργαζόταν μέχρι πρότινος στην Bournemouth στον ίδιο ρόλο, έχοντας πιστωθεί σημαντικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, όπως την πρόσληψη του Andoni Iraola στον πάγκο των «Cherries» το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Hughes με τη σειρά του, εφόσον ανακοινωθεί, θα είναι ο υπεύθυνος για την εύρεση του νέου προπονητή της Liverpool, με τους Xabi Alonso και Ruben Amorim να είναι τα δύο ονόματα που έχουν ακουστεί περισσότερο μέχρι στιγμής.

Μέσα στις αρμοδιότητες του Edwards θα είναι και να βρει ένα δεύτερο σύλλογο που θα αγοράσει η FSG, με σκοπό να δικτυωθεί ακόμα περισσότερο. Είναι πιθανότερο αυτή η διαδικασία να μοιάζει περισσότερο με το παράδειγμα της Brighton, της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει μερίδιο στην βελγική Union Saint Gilloise, παρά με ένα μοντέλο όπως της Manchester City, το City Group, στο οποίο ανήκουν πολλές ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η πρόσληψη του Michael Edwards λοιπόν σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής που όλοι ευχόμαστε να είναι εξίσου επιτυχημένη, αν όχι περισσότερο με την προηγούμενη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *