Ματσάρα και μεγάλη πεταμένη ευκαιρία | Liverpool 1-1 Manchester City: Match Review

Η Liverpool ήταν ανώτερη από τη Manchester City στο σούπερ ντέρμπι κορυφής στο Anfield, έπρεπε να το κερδίσει αλλά δεν το έκανε, μένοντας στο 1-1, με αποτέλεσμα η Arsenal να περάσει πρώτη στη βαθμολογία της Premier League (σε ισοβαθμία με τη Liverpool) 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Επόμενο ματς για τους Reds την Πέμπτη 14/3 (22:00) με τη Sparta Prague στο Anfield για τη ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League.

Το Last Dance Klopp και Guardiola δεν είχε νικητή στο Anfield, αλλά είχε δύο γκολ, τρομερή ένταση, απίστευτες ευκαιρίες, δοκάρια και έντονες διαματυρίες για τη διαιτησία μέχρι το 90+10′.

Liverpool και Manchester City μας χάρισαν ακόμη μια απολαυστική ματσάρα, μένοντας στο 1-1 στο σούπερ ντέρμπι κορυφής της 28ης αγωνιστικής της Premier League και 10 αγωνιστικές πριν το τέλος αυτής της ξέφρενης κούρσας, η Arsenal βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση (64 β.) σε ισοβαθμία με τη Liverpool (64 β.), με τη City να ακολουθεί στην 3η θέση με 63 βαθμούς.

Οι Citizens ξεκίνησαν πιο δυνατά, δημιουργώντας την πρώτη καλή στιγμή στο 8ο λεπτό, με τον De Bruyne να κάνει κάτι σαν σέντρα-σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Kelleher.

https://twitter.com/footballontnt/status/1766889312962883781

Οι παίκτες του Klopp ανέβασαν στροφές και απάντησαν στις ευκαιρίες στο 13ο λεπτό, με τον Nunez να μη μπορεί να σπρώξει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά τη σέντρα του Bradley, ενώ στο 19ο λεπτό ο Diaz σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Η City από τη μεριά της πίεζε και πήρε το προβάδισμα στο 23ο λεπτό. Μετά από έξυπνο κόρνερ του De Bruyne από τα δεξιά, η άμυνα της Liverpool σάστισε και ο Stones ανενόχλητος από κοντά στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Kelleher για το 0-1.

Το ματς απέκτησε ξαφνικά πολύ γρήγορο ρυθμό, με τη Liverpool να έχει τον έλεγχο και να χάνει ευκαιρίες πριν το ημίχρονο με τους Szoboszlai και Diaz.

Οι Reds μπήκαν δυνατά στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ισοφάρισαν στο 47ο λεπτό. Μετά από λάθος του Ake στην άμυνα της City, ο Nunez πήρε την μπάλα στην περιοχή, ο Ederson τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, με τον Mac Allister να ευστοχεί για το 1-1.

Από εκεί και μετά το ματς έγινε… ροντέο με απίθανο ρυθμό μέχρι το φινάλε και τη Liverpool να… σφυροκοπά την εστία της City. Με τον Ederson να έχει αποχωρήσει ως τραυματίας και τον Ortega να έχει περάσει στη θέση του, οι Reds, με τον Salah να έχει περάσει μετά το 60ό λεπτό, επιχείρησαν να σκοράρουν αρκετές φορές αλλά ο Diaz στάθηκε μοιραίος καθώς έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες, με τον Ortega να κρατάει όρθια την ομάδα του με σωτήριες επεμβάσεις.

Η City είχε και εκείνη μεγάλες ευκαιρίες για να φύγει με τη νίκη από το Anfield, αλλά στο 73ο λεπτό ο Foden πέτυχε το οριζόντιο δοκάρι σε μια φάση που ο Kelleher έδιωξε πάνω του την μπάλα, ενώ στο 88ο λεπτό ο Doku σημάδεψε το κάθετο δοκάρι.

Στο 90+9′, οι παίκτες της Liverpool διαμαρτυρήθηκαν έντονα για μη καταλογισμό πέναλτι σε κλοτσιά του Doku στον Mac Allister, με το 1-1 να μένει μέχρι τη λήξη και η κορυφή της βαθμολογίας να… φλέγεται για άλλη μια αγωνιστική.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley (Robertson 61′), Quansah, Van Dijk, Gomez; Endo, Szoboszlai (Salah 61′), Mac Allister; Elliott, Diaz, Nunez (Gakpo 76′)

Man City: Ederson (Ortega 56′); Walker, Akanji, Ake; Stones, Rodri; Silva, De Bruyne (Kovacic 69′), Foden, Alvarez (Doku 69′); Haaland

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *