Πανηγυρική πρόκριση με εξάρα στα προημιτελικά | Liverpool 6-1 Sparta Prague: Match Review

Μετά τα 5 γκολ που έβαλε στην Πράγα, η Liverpool πέτυχε άλλα 6 στη ρεβάνς του Anfield κόντρα στη Sparta (6-1) και με συνολικό σκορ 11-2 προκρίθηκε με χαρακτηριστική άνεση στα προημιτελικά του Europa League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή (17/3, 17:30) με τη Manchester United sto Old Trafford για τα προημιτελικά του FA Cup.

Ο επαναληπτικός με τη Sparta ήταν διαδικαστικός μετά το 1-5 στην Πράγα, αλλά η Liverpool έπαιξε στο Anfield λες και δεν είχε γίνει ποτέ το πρώτο παιχνίδι.

Οι Reds ήταν ισοπεδωτικοί, διέλυσαν με 6-1 τους Τσέχους (με 4 γκολ σε 7 λεπτά) και με συνολικό σκορ 11-2 πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Europa League. Το μεσημέρι της Παρασκευής η κλήρωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πολωνός Mateusz Musialowski (20 χρονών) έγινε ο 90ός παίκτης που κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα υπό τις οδηγίες του Klopp – και ο 56ος που το κάνει σε ηλικία 20 χρονών και κάτω.

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τη Liverpool που πήραν το προβάδισμα στο 7ο λεπτό με τον Nunez και ένα λεπτό αργότερα ο Salah έβγαλε την ασίστ στον Clark, ο οποίος έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ανδρική ομάδα.

Ο Salah μετά την ασίστ, σκόραρε και ο ίδιος για το 3-0 στο 10ο λεπτό. Γκολ ιστορικής σημασίας, μιας και γίνεται ο πρώτος παίκτης στα 131 χρόνια ιστορία της Liverpool με 20+ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για 7 συνεχόμενες σεζόν!

Ο Αιγύπτιος επέστρεψε στις ασίστ στο 14ο λεπτό, μοιράζοντας την μπάλα στον Gakpo, ο οποίος από θέση βολής πέτυχε το 4-0. Οι Τσέχοι μείωσαν σε 4-1 με τον Birmancevic στο 42ο λεπτό.

Οι Reds δεν σταμάτησαν ούτε και στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό ο Salah μοίρασε την τρίτη ασίστ του, αυτή τη φορά στον Szoboszlai που σημείωσε το 5-1, με τον Gakpo να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά για το 6-1 στο 55ο λεπτό που έμεινε μέχρι το τέλος.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley, Quansah (Van Dijk 66′), Gomez (Tsimikas 46′), Robertson; Endo (McConnell 46′), Szoboszlai, Clark (Musialowski 73′); Salah, Gakpo, Nunez (Elliott 46′)

Sparta Prague: Vindahl; Preciado, Vitik, Krejci, Zeleny; Solbakken, Kairinen, Laci; Birmancevic, Rynes, Kuchta

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *