BREAKING: Επίσημη ανακοίνωση ίδρυσης της European Super League

Η Liverpool με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη νέα Ευρωπαϊκή Super League, με ιδρυτική ανακοίνωση που υπογράφουν οι κορυφαίοι σύλλογοι της Ευρώπης.

Όπως σας μεταφέραμε πριν λίγες ώρες, 12 μεγάλοι Ευρωπαϊκοί σύλλογοι ήρθαν σε συμφωνία για την ίδρυση μιας νέας Ευρωπαϊκής λίγκας που θα ταράξει τα νερά στο παγκόσμιο στερέωμα. Οι 12 σύλλογοι εξέδωσαν κοινή ιδρυτική ανακοίνωση την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω:

«Δώδεκα από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους, ήρθαν σήμερα σε συμφωνία για μια νέα, μεσοβδόμαδη διοργάνωση, τη Super League, που θα διοικείται από τα Ιδρυτικά Σωματεία. AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF και Tottenham Hotspur, εντάχθηκαν ως Ιδρυτικοί Σύλλογοι. Ανεμένεται να συμμετάσχουν τρεις ακόμα σύλλογοι πριν την έναρξη της σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

Προχωρόντας, οι Ιδρυτικοί Σύλλογοι θα κοιτάξουν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την UEFA και τη FIFA για να δουλέψουν μαζί συναιτεριστικά, για να δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καινούριο πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο συνολικά.

Ο σχηματισμός της Super League έρχεται σε μια στιγμή που η πανδημία έχει επιταχύνει την αστάθεια στο υπάρχον οικονομικό μοντέλο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Επιπλέον, για αρκετά χρόνια, οι Ιδρυτικοί Σύλλογοι είχαν το στόχο να βελτιώσουν την ποιότητα των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε κάθε σεζόν, και να δημιουργήσουν ένα σχήμα με τους κορυφαίους συλλόγους και παίκτες να αγωνίζονται σε κανονική βάση.

Η πανδημία έχει δείξει ότι μια στρατηγική ματιά και μια βιώσιμη εμπορική προσέγγιση χρειάζονται για να ενισχύσουν την αξία και την υποστήριξη για το όφελος ολόκληρης της Ευρωπαϊκής, ποδοσφαιρικής πυραμίδας. Τους τελευταίους μήνες, έχει υπάρξει εκτενής διάλογος με τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με το μέλλον του σχήματος των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι Ιδρυτικοί Σύλλογοι πιστεύουν πως οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν έδωσαν λύσεις που να λύνουν τα βασικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης και της ανάγκης για υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο και περισσότερων οικονομικών πόρων για ολόκληρη την ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Δομή της διοργάνωσης

  • 20 συμμετέχοντες σύλλογοι με 15 Ιδρυτικούς Συλλόγους και έναν μηχανισμό πρόκρισης για πέντε ακόμα ομάδες ώστε να προκριθούν με βάση τα επιτεύγματά τους την προηγούμενη χρονιά.
  • Μεσοβδόμαδες αναμετρήσεις με όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους διατηρώντας το παραδοσιακό εγχώριο πρόγραμμα, το οποίο παραμένει το κέντρο του συλλόγου.
  • Πρεμιέρα τον Αύγουστο, με τους συλλόγους να συμμετέχουν σε δύο ομάδες των δέκα, παίζοντας εντός και εκτός, με τις τρεις κορυφαίες ομάδες σε κάθε γκρουπ να προκρίνονται απευθείας στα προημιτελικά. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 4-5, θα αγωνιστούν σε διπλές αναμετρήσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά. Διπλές αναμετρήσεις θα έχουμε και στις επόμενες φάσεις μέχρι τον τελικό στο τέλος του Μαϊου, ο οποίος θα είναι ένας μονός αγώνας σε ουδέτερη έδρα.

Μετά την έναρξη της διοργάνωσης των αντρών, θα ξεκινήσει μια αντίστοιχη διοργάνωση για το γυναικείο ποδόσφαιρο, που θα βοηθήσει στην εξέλιξη του αθλήματος στο γυναικείο φύλο.

Η νέα, ετήσια διοργάνωση, θα δώσει μια τεράστια οικονομική ενίσχυση και υποστήριξη στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μέσω μιας μακροπρόθεσμης δέσμευσης για ανεκπλήρωτες πληρωμές αλληλεγγύης, οι οποίες θα αυξηθούν μαζί με τα εγχώρια έσοδα. Αυτές οι πληρωμές αλληλεγγύης θα είναι πολύ ψηλότερες από τις τρέχοντες, και αναμένεται να υπερβούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της αρχικής δέσμευσης των συλλόγων. Επιπροσθέτως, η διοργάνωση θα χτιστεί πάνω σε μια βιώσιμη οικονομική βάση, με όλους τους Ιδρυτικούς Συλλόγους να εγγράφονται σε ένα πλαίσιο δαπανών. Σε ανταλλαγή για τη δέσμευσή τους, οι Ιδρυτικοί Σύλλογοι θα λάβουν ένα ποσό της τάξης των 3.5 δισεκατομμυρίων Ευρώ, αποκλειστικά για την υποστήριξη των σχεδίων υποδομών τους, αλλά και την αντιστάθμιση των συνεπειών του COVID.

O Florentino Perez, πρόεδρος της Real Madrid CF και ο πρώτος Πρόεδρος της Super League, δήλωσε:

«Θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο σε κάθε επίπεδο και θα το οδηγήσουμε στο σωστό σημείο στον κόσμο. Το ποδόσφαιρο είναι το μόνο άθλημα παγκοσμίως, με περισσότερους από 4 δισεκατομμύρια οπαδούς, και είναι υποχρέωσή μας ως προς τους μεγάλους συλλόγους να απαντήσουμε στις προσδοκίες τους.»

Υποστηρίζοντας τη νέα Ευρωπαϊκή λίγκα, ο Andrea Agnelli, Πρόεδρος της Juventus και Αντι-Πρόεδρος της Super League δήλωσε:

«Οι 12 ιδρυτικοί σύλλογοι αντιρποσωπεύουν δισεκατομμύρια οπαδούς σε όλη την υφήλιο, και 99 Ευρωπαϊκά κύπελλα. Πορευόμαστε μαζί σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, επιστρέποντας τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό να μεταμορφωθεί, βάζοντας το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε σε μια ισχυρή βάση για το μακροπρόθεσμο μέλλον, ενισχύοντας την αλληλεγγύη, και δίνοντας στους φιλάθλους και τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μια κανονική ροή σημαντικών παιχνιδιών, το οποίο θα αναδείξει το πάθος τους για το άθλημα, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα πρότυπά τους.»

Ο Joel Glazer, o Συμπρόεδρος της Manchester United και Αντι-Πρόεδρος της Super League, δήλωσε:

«Φέρνοντας μαζί τους καλύτερους συλλόγους και παίκτες του κόσμου, να παίζουν μεταξύ τους σε όλη τη σεζόν, η Super League θα ανοίξει ένα καινούριο κεφάλαιο στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, εξασφαλίζοντας παγκόσμιας κλάσης ανταγωνισμό και υποδομές, και περεταίρω οικονομική υποστήριξη για την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *