Όρθια σε μέτρια μέρα στο Etihad | Manchester City 1-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool δεν ήταν όσο καλή θα έπρεπε στο ντέρμπι με τη Manchester City αλλά ο Alexander-Arnold με γκολάρα… έσβησε το γκολ του Haaland κι έτσι οι Reds έφυγαν με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το Etihad, παραμένοντας στο -1 από την κορυφή της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Πέμπτη 30/11 (22:00) με τη LASK Linz στο Anfield για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η επιστροφή στη δράση μετά το international break είχε ντέρμπι κορυφής στην Premier League. Η Liverpool ταξίδεψε στο Etihad για να παίξει με τη Manchester City και, παρότι δεν παρουσίασε τόσο ανταγωνιστική εικόνα, «απέδρασε» με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) χάρη σε τρομερό γκολ του Alexander-Arnold 10 λεπτά πριν το φινάλε. Οι Citizens είχαν προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο με τον Haaland.

Η ομάδα του Klopp (με βασικό τον Κώστα Τσιμίκα που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο) βρέθηκε σε μέτρια μέρα απέναντι στους Citizens, οι οποίοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κι αφού δεν κατάφεραν να «κλειδώσουν» τη νίκη, το πλήρωσαν στο τέλος.

Μετά και την 13η αγωνιστική, η κατάσταση παρέμεινε αμετάβλητη στα ψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας. Η Liverpool κατάφερε να πάρει έναν βαθμό στην έδρα της διεκδικήτριας του τίτλου και παρέμεινε στη 2η θέση (28 β.) και στο -1 από τη City (29 β.).

Οι Citizens ξεκίνησαν πιο δυνατά στο ντέρμπι, είχαν τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά και απείλησαν πρώτη φορά στο 11ο λεπτό. Μετά από λάθος του Alisson, ο Foden πήρε την μπάλα, έκανε το πλασέ, αλλά ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα.

Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη Liverpool. Ο Salah βρήκε ωραία τον Nunez στην καρδιά της περιοχής, ο Ουρουγουανός έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ederson με τρομερή απόκρουση έσωσε τη City.

Η ομάδα του Pep ανέβαζε στροφές και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Alisson έκανε τραγικό βολέ, ο Ake πήρε την μπάλα, πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Liverpool, έδωσε στον Haaland κι αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 27ο λεπτό.

Οι Reds έβγαλαν αντίδραση και προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 35ο λεπτό. Ο Szoboszlai έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Nunez, ο οποίος έκανε το πλασέ από πλάγια θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Η City πίεζε για το δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο και παραλίγο να το πετύχει στο 44ο λεπτό, με τον Alisson να πέφτει στη γωνία του και να βγάζει σε κόρνερ το πολύ καλό σουτ του Foden.

Η είσοδος των Gravenberch-Diaz έκαναν πιο κινητική μεσοεπιθετικά τη Liverpool στην αρχή του δευτέρου μέρους, ωστόσο η City πρωταγωνιστούσε στο γήπεδο. Στο 53ο λεπτό, ο Alvarez αστόχησε από καλή θέση και στο 68ο λεπτό ο Diaz έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ του Akanji στον Alisson.

Η Liverpool προσπαθούσε να γίνει απειλητική και στο 72ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Nunez να σουτάρει από τα δεξιά στην περιοχή αλλά ο Ederson έδιωξε σε κόρνερ. Από την πλευρά της, η City έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 79ο λεπτό για να πετύχει το δεύτερο γκολ της, με τον Alisson να αποκρούει εντυπωσιακά την κοντινή προβολή του Haaland.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 80ό λεπτό. Ο Salah έδωσε στον Alexander-Arnold κι εκείνος με δυνατό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Στις καθυστερήσεις η City έχασε νέα ευκαιρία για να πάρει το ματς αλλά ο Haaland δεν κατάφερε να σκοράρει, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και η City να διατηρεί το προβάδισμα ενός βαθμού από τη Liverpool.


Οι συνθέσεις

Man City: Ederson; Walker, Akanji, Dias, Ake; Rodri, B.Silva, Foden; Doku, Alvarez, Haaland

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Tsimikas; Mac Allister (Endo 84′), Szoboszlai (Gakpo 73′), Jones (Gravenberch 54′); Salah, Nunez (Elliott 84′), Jota (Diaz 54′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *