Arnold: «Δεν παίξαμε τόσο καλά αλλά βρήκαμε τον τρόπο να αντιδράσουμε»

Ικανοποιημένος με την εικόνα της Liverpool στο δεύτερο ημίχρονο και χαρούμενος για το γκολ του, ο Trent Alexander-Arnold στις δηλώσεις του μετά το Manchester City v Liverpool 1-1.

Ο Άγγλος εξήγησε πώς εκτέλεσε και πέτυχε το γκολ, έδωσε την άποψη του για την αναμέτρηση και την εμφάνιση της Liverpool, σχολιάζοντας την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα, ενώ έκανε αναφορά και στον τρόπο παιχνιδιού της Manchester City.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Trent Alexander-Arnold:

Αν το αποτέλεσμα κόντρα στη Manchester City είναι θετικό για τη Liverpool:

«Είναι σίγουρα ένα αποτέλεσμα καλύτερο από αυτό που πήραμε πέρυσι στο Etihad. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε πολλά καλά αποτελέσματα εδώ γενικά, αλλά καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τον έναν από τους τρεις βαθμούς. Δεν ήταν εκπληκτική η απόδοσή μας αλλά όπως είπα, παίρνουμε τον βαθμό και κρατάμε κάποια θετικά στοιχεία. Είχαμε και τις ευκαιρίες μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τη συνολική απόδοση της ομάδας:

«Δε νομίζω ότι παίξαμε ιδιαίτερα καλά, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο σχηματισμός τους και ο τρόπος που στήθηκαν μας προκάλεσε προβλήματα, είχαμε συνέχεια πολλά σώματα μπροστά μας. Είναι δύσκολο να παίξεις εναντίον τους. Ανασυγκροτηθήκαμε στο ημίχρονο. Νομίζω ότι μπήκαμε στο δεύτερο με λίγο περισσότερο σχέδιο στο παιχνίδι και για να τους πιέσουμε. Είναι πάντα δύσκολο, απλά υποσυνείδητα όταν παίζεις με τη Manchester City έχεις μεγάλο σεβασμό για την ομάδα και τον τρόπο που παίζει. Απλά αυτόματα σκέφτεσαι ότι δεν μπορείς να πλησιάσεις εύκολα τους παίκτες και στέκεσαι λίγο μακριά τους όταν έρχονται στο ένας με έναν. Αυτό φάνηκε να είναι το πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Όταν ερχόμαστε εδώ πρέπει να προσπαθούμε με όσα έχουμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και αυτό κάναμε».

Για το αν η μεσαία γραμμή ήταν συμπυκνωμένη και από τις δύο ομάδες:

«Νομίζω ότι έκαναν επιθέσεις κυρίως από το πλάι. Δεν ήταν ένα παιχνίδι με αρκετή διείσδυση από το κέντρο. Ήταν περισσότερο παιχνίδι των πλευρών και λίγο από την άμυνα. Αλλά, όπως είπα, έχουν πολλά σώματα μπροστά και πίσω από τη μπάλα, έχουν καλή μετατόπιση της μπάλας, έχουν παίκτες που μπορούν πραγματικά να χειριστούν την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από το πρώτο και είχαμε τις ευκαιρίες μας και τις εκμεταλλευτήκαμε».

Για το πόσο μεγάλος ήταν ο ρόλος του στο παιχνίδι τόσο στη μεσαία γραμμή όσο και στην άμυνα:

«Νομίζω ότι υπήρχε ενδεχομένως ένα σχέδιο παιχνιδιού για να με εμποδίσουν να πάρω τη μπάλα στο κέντρο, τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Μια μικρή πίεση από αρκετούς παίκτες. Νομίζω ότι ο Bernardo ήταν πολύ κοντά μου όταν έμπαινα κατά μέτωπο. Μπορεί να κάνω εντελώς λάθος και να λέω ανοησίες, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό ήταν το σχέδιο του παιχνιδιού, έτσι ένιωθα. Οπότε, το θέμα ήταν να προσπαθήσω να φτάσω στη μπάλα με διαφορετικούς τρόπους και νομίζω ότι προσαρμόστηκα σε αυτό. Προσπάθησα να τραβηχτώ λίγο πιο έξω και να φτάσω στη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και να ελευθερώσω παίκτες και να βάλω τον Maca, τον Dom, τον Curt, τον Ryan μέσα στο παιχνίδι και κοντά στη μπάλα. Νομίζω ότι το κάναμε αυτό ιδιαίτερα καλά στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το γκολ που πέτυχε:

«Ήταν απλά μια καλή ευκαιρία να εκτελέσω. Πήρα την μπάλα από τον Μο και σκέφτηκα ότι θα πετύχω το γκολ αν σουτάρω στην απέναντι γωνία και την περάσω από τα σώματα. Μπορούσα να το αισθανθώ ότι υπήρχαν σώματα. Ήταν απλά ένα άγγιγμα για να την περάσω από τα σώματα και να την στείλω στο τέρμα και προφανώς ήταν ένα καλό τελείωμα στη απέναντι γωνία. Ήταν κάτι που χρειαζόμασταν ως ομάδα».

Για το αν κάτι χτίζεται στη Liverpool:

«Σίγουρα. Υπήρξαν πολλές φορές που παίξαμε πολύ καλύτερα απέναντι στη Manchester City και χάσαμε το παιχνίδι. Έτσι, το να έρθουμε εδώ και να πάρουμε τον βαθμό είναι ένα καλό αποτέλεσμα για εμάς. Ήταν κάτι που χρειαζόμασταν ως ομάδα και νομίζω ότι μας δίνει την πεποίθηση ότι ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά απέναντι στους πρωταθλητές, που μόλις πέρυσι κατέκτησαν το τρεμπλ, μια ομάδα στην κορυφή του πρωταθλήματος, αν δεν μπορείς να παίξεις καλά και μπορείς να πάρεις έναν βαθμό απέναντί τους, τότε τουλάχιστον κάτι κάνεις σωστά και σκάψαμε βαθιά και πήραμε αυτόν τον βαθμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *