Χωρίς φρένα | Liverpool 3-1 West Ham: Match Review

Η Liverpool συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία στην Premier League μετά την απώλεια στην πρεμιέρα, επικρατώντας και της West Ham στο Anfield (3-1), πέτυχε την 5η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς (στο -2 από τη Manchester City).

Επόμενο ματς για τους Reds την Τετάρτη 27/9 (21:45) στο Anfield με τη Leicester για τον 3ο γύρο του League Cup.

Κάτι φαίνεται πως πηγαίνει καλά φέτος στη Liverpool μετά την πρεμιέρα και την ισοπαλία με την Chelsea όπου πιάστηκε αδιάβαστη.

Οι Reds έχουν πάρει φόρα και δεν σταματούν, καθώς επικράτησαν και της West Ham με 3-1 στο Anfield για την 6η αγωνιστική της Premier League χάρη σε γκολ των Salah, Nunez, Jota, έφτασαν το σερί τους στις 5 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 16 βαθμούς (2 πίσω από την πρωτοπόρο Manchester City).

Η West Ham πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στο 6ο λεπτό ο Paqueta βρήκε με ωραία σέντρα τον Soucek που ήταν αφύλακτος στην καρδιά της περιοχής, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Alisson με τρομερή επέμβαση έσωσε τη Liverpool, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Antonio με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Ωστόσο, λίγο αργότερα οι Reds κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Ο Diaz έδωσε στον Nunez, αυτός βρήκε με τακουνάκι τον Salah, με τον Aguerd να τον ανατρέπει μες την περιοχή και τον διαιτητή να σφυρίζει πέναλτι. Ο Αιγύπτιος ανέλαβε εύστοχα την εκτέλεση για το 1-0 στο 15ο λεπτό.

Η ομάδα του Klopp ανέβασε την απόδοσή της και έψαξε το δεύτερο γκολ, φτάνοντας κοντά στο 20ό λεπτό με τον van Dijk και στο 38ο λεπτό με τον Salah αλλά αμφότεροι δεν βρήκαν στόχο.

Η West Ham από την πλευρά της έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο και… τιμώρησε τη Liverpool ισοφαρίζοντας πριν το ημίχρονο. Το σουτ του Soucek μέσα από την περιοχή μπορεί να έφυγε δίπλα από την εστία του Alisson στο 40ό λεπτό, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Coufal βρήκε με εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά τον Bowen, ο οποίος με κεφαλιά-ψαράκι από κοντά σκόραρε για το 1-1.

Η Liverpool έχασε μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρει το προβάδισμα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά ο Areola μπλόκαρε το σουτ του Nunez από τα δεξιά της περιοχής.

Ο Ουρουγουανός έχασε νέα τεράστια ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ λίγο αργότερα ο Bowen έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση μετά από εκτέλεση φάουλ του Ward-Prowse, αλλά ο Alisson μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Η Liverpool συνέχιζε να ψάχνει το δεύτερο γκολ και το πέτυχε με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού με ένα γκολ για σεμινάριο. Ο Mac Allister βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Nunez στην πλάτη της άμυνας κι αυτός με μονοκόμματο σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Areola, κάνοντας το 2-1 στο 60ό λεπτό.

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 85ό λεπτό. Μετά από κόρνερ του Robertson από τα αριστερά, ο van Dijk με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Jota κι ο Πορτογάλος από κοντά απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-1, σφραγίζοντας έτσι την 6η σερί νίκη των Reds σε όλες τις διοργανώσεις.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Mac Allister (Endo 88′), Szoboszlai, Jones (Gravenberch 77′); Salah, Diaz (Jota 80′), Nunez (Gakpo 80′)

West Ham: Areola; Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson; Alvarez, Soucek, Ward-Prowse; Bowen, Paqueta, Antonio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *