Τόπο στα νιάτα και ραντεβού στους «16» | Union Saint-Gilloise 2-1 Liverpool: Match Review

O Klopp παρέταξε τη νεότερη αρχική ενδεκάδα στην ιστορία της Liverpool σε ευρωπαϊκό ματς (μέσος όρος ηλικίας 22,5 έτη) στο φινάλε των ομίλων του Europa League, οι Reds ηττήθηκαν στο Lotto Park από τη Union Saint-Gilloise με 2-1 χωρίς να αλλάζει τίποτα στη βαθμολογία και πλέον θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι τον Μάρτιο στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Επόμενο ματς για τους Reds την Κυριακή 17/12 (18:30) με τη Manchester United στο Anfield για την 17η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool παρατάχθηκε με τα… τρίτα στο Lotto Park (ενόψει και του μεγάλου ντέρμπι με τη Manchester United που ακολουθεί) κόντρα στη Union Saint-Gilloise για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, σε ένα ματς χωρίς καμία βαθμολογική σημασία, ηττήθηκε με 2-1, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι οι youngsters των Reds μέτρησαν μια ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Μάλιστα, η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Klopp είναι η νεότερη στην ιστορία του κλαμπ σε ευρωπαϊκό ματς (μέσος όρος ηλικίας 22,5 έτη).

Πλέον, η Liverpool θα συνεχίσει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις τον Μάρτιο του 2024 με τα ματς στη φάση των «16» (7 και 14 Μαρτίου τα ματς), με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 23 Φεβρουαρίου.

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου
1. Liverpool 12 β.
2. Toulouse 11 β.
3.Union Saint-Gilloise 8 β.
4.LASK Linz 3 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Liverpool στον 5ο όμιλο του Europa League

1η αγωνιστική: LASK Linz 1-3 Liverpool

2η αγωνιστική: Liverpool 2-0 Union Saint-Gilloise

3η αγωνιστική: Liverpool 5-1 Toulouse

4η αγωνιστική: Toulouse 3-2 Liverpool

5η αγωνιστική: Liverpool 4-0 LASK Linz

6η αγωνιστική: Union Saint-Gilloise 2-1 Liverpool

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 32ο λεπτό με τον Amoura να νικάει σε τετ-α-τετ τον Kelleher για το 1-0, με τους Reds να ισοφαρίζουν οκτώ λεπτά αργότερα με τον 20χρονο Quansah, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ.

Η Union πήρε ξανά το προβάδισμα στο 43ο λεπτό με τον Puertas και να παίρνει εντέλει τη νίκη που δεν της έδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, αλλά αρκέστηκε στην 3η θέση που την οδηγεί στα πλέι οφ του Conference League.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Bradley, Konate (Gomez 46′), Quansah, Chambers (Scanlon 63′); Endo (Gravenberch 46′), Elliott, Jones; Doak (Nunez 63′), Gordon (McConnell 75′), Gakpo

Union SG: Moris; Burgess, Machida, Mac Allister; Castro-Montes, Amani, Sadiki, Puertes, Lapoussin; Amoura, Nilsson

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *