Άλλο ένα late drama, τι πιο σύνηθες | Crystal Palace 1-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool ήταν επιεικώς μέτρια απέναντι στην Crystal Palace, μέχρι το 76′ έχανε, αλλά συνέβη ακόμα ένα late drama τη φετινή σεζόν και με γκολ του Harvey Elliott (χρυσή αλλαγή) στο 90+1′, έφυγε με μια πολύ σημαντική νίκη από το Selhurst Park (1-2), περνώντας προσωρινά μόνη στην κορυφή της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Πέμπτη 14/12 (19:45) με την Union Saint-Gilloise στις Βρυξέλλες για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία. Η Liverpool ταξίδεψε στο Selhurst Park για το ματς με την Crystal Palace, έμεινε για άλλη μια φορά φέτος πίσω στο σκορ, αλλά πάντα κάπως βρίσκει έναν παρανοϊκό τρόπο να φέρνει τα πάνω-κάτω.

Η εμφάνιση των Reds ήταν επιεικώς μέτρια, μέχρι το 76′ έχαναν, αλλά με ένα ιστορικό γκολ του Salah (No.150 στην Premier League και No.200 συνολικά με τη Liverpool) και με μια σουτάρα του Elliott (που είχε μπει στο 74′), κατάφεραν και απέδρασαν από την έδρα της Palace με 2-1 και βρίσκονται στην κορυφή με 37 βαθμούς πάνω από Arsenal (2η, 36 β.), Aston Villa (3η, 35 β.) και Manchester City (4η, 30 β.).

Στο πρώτο μέρος οι Reds ήταν άφαντοι, δεν απείλησαν καθόλου την εστία της Palace, με τους γηπεδούχους να έχουν τη μοναδική καλή φάση στο 27ο λεπτό. Ο Lerma βρέθηκε απέναντι στον Alisson, ο Βραζιλιάνος κράτησε το μηδέν με τρομερή επέμβαση, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και ο τερματοφύλακας της Liverpool πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Στο 29ο λεπτό ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Edouard από τον van Dijk, αλλά πήρε την απόφασή του πίσω μετά από εξέταση στο VAR για φάουλ του Hughes στην αρχή της φάσης στον Έντο.

Στο 56ο λεπτό ο VAR διέκοψε το ματς και κάλεσε τον διαιτητή να δει σε on-field review αντικανονικό μαρκάρισμα του Quansah στον Mateta εντός περιοχής, και τελικά να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Mateta εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και νίκησε τον Alisson για το 1-0.

Κι ενώ όλα κυλούσαν υπέρ των γηπεδούχων, στο 75ο λεπτό έρχεται η φάση που αλλάζει τα πάντα στο ματς, καθώς ο Ayew αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Αυτή ήταν και η στιγμή που… ξύπνησε η Liverpool, η οποία ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα. Ο Gakpo έκανε το γύρισμα, ο Jones έστρωσε την μπάλα στον Salah και ο Αιγύπτιος έκανε το 1-1, φτάνοντας τα 200 γκολ με τη φανέλα των Reds.

Αλλά δεν μπορούσε να το αφήσει στο 1-1 η Liverpool. Με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά, με το μομέντουμ υπέρ της, κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω στο 90+1′, με τον Elliott (που είχε περάσει στο ματς στο 74ο λεπτό) να κάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 που έμεινε μέχρι το φινάλε και χάρισε άλλη μια σπουδαία και… παρανοϊκή νίκη φέτος στη Liverpool.


Οι συνθέσεις

Crystal Palace: Johnstone (Matthews 86′); Ward, Guehi, Andersen, Clyne; Richards, Lerma (Olise 67′); Hughes, Schlupp (Ahamada 84′), Ayew; Edouard (Mateta 46′)

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Quansah (Konate 57′), Van Dijk, Tsimikas; Endo (Gomez 46′), Szoboszlai (Elliott 74′), Gravenberch (Gakpo 57′); Salah, Diaz, Nunez (Jones 74′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *