Έπρεπε να το πάρει, κλώτσησε την ευκαιρία | Liverpool 0-0 Manchester United: Match Review

Η Liverpool ήταν ανώτερη από τη Manchester United στο μεγάλο ντέρμπι μπροστά σε ένα κατάμεστο Anfield, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες (34-6) αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε (8-1 εντός στόχου), με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και τους Reds να πέφτουν από την κορυφή της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τετάρτη 20/12 (22:00) με τη West Ham στο Anfield για τα προημιτελικά του Carabao Cup.

Η Liverpool υποδέχτηκε τη Manchester United στο μεγάλο ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League μπροστά σε 57,158 φιλάθλους στο Anfield (ο μεγαλύτερος αριθμός προσέλευσης από το 1963), αλλά δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ (34-6 οι τελικές, 8-1 εντός στόχου, 69%-31% κατοχή) και κλώτησε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0.

Μετά και την 17η αγωνιστική, η Liverpool έπεσε από την κορυφή καθώς βρίσκεται στη 2η θέση με 38 βαθμούς (όσους και η Aston Villa), στο +4 από την Manchester City (4η θέση, 34 β.) και στο -1 από την πρωτοπόρο Arsenal (39 β.) την οποία αντιμετωπίζει στο Anfield την επόμενη αγωνιστική (23/12).

Βασικός ο Κώστας Τσιμίκας που έπαιξε όλο το 90λεπτο και βοήθησε παράλληλα και ανασταλτικά, καθώς το παιχνίδι της Liverpool παιζόταν αρκετά από την αριστερή πτέρυγα.

Οι Reds ξεκίνησαν δυνατά στο ντέρμπι, κέρδιζαν εύκολα την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αλλά δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να απειλήσουν.

Στο 16ό λεπτό, μετά από φάση διαρκείας, οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Salah από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Η United ήταν κάκιστη δημιoυργικά, ωστόσο ανασταλτικά στάθηκε αρκετά καλά, κατάφερε να «παγώσει» το ρυθμό και να κρατήσει τους Reds μακριά από την εστία της, με τον Onana να κρατάει όρθια την ομάδα του στην εξαιρετική κεφαλιά του van Dijk μέσα από την περιοχή.

Η Liverpool είχε γενικά τον έλεγχο και στο δεύτερο 45λεπτο και άγγιξε το γκολ στο 47ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Alexander-Arnold κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διτχυών.

Από το πουθενά η United είχε την ευκαιρία να κάνει τη ζημιά, ο Garnacho βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Alexander-Arnold με τρομερό κόψιμο κράτησε το μηδέν.

Οι αλλαγές του Κλοπ (Gomez, Gakpo, Elliott) έδωσαν έναν πιο γρήγορο ρυθμό στο ματς, με τον Gakpo να βοηθά τον Nunez και τον Alexander-Arnold στο δημιουργικό κομμάτι.

Η Liverpool έφτασε μια ανάσα από το γκολ στο 66ο λεπτό, αλλά το δυνατό σουτ του Alexander-Arnold πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Onana. Ένα λεπτό αργότερα, ο Alisson κράτησε το μηδέν με σπουδαία επέμβαση στο 67ο λεπτό στο τετ-α-τετ του Hojlund.

Αυτές οι δύο φάσεις σε ένα λεπτό έβαλαν… φωτιά στο ντέμρπι και στο τελευταίο 20λεπτο το ματς έγινε ροντέο. Ο Onana έδιωξε δύσκολα το διαγώνιο πλασέ το Salah στο 69ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια Diaz και Konate νικήθηκαν από τον Onana.

Οι Reds αύξησαν ακόμα περισσότερα την πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Shaw μέσα στη μεγάλη περιοχή, χωρίς να δοθεί κάποια παράβαση, και συνέχισε να απειλεί, χάνοντας νέα ευκαιρία στο 86ο λεπτό με το σουτ του Gomez να φεύγει άουτ.

Στο 90+4′ η United έμεινε με 10 παίκτες με τον Dalot να αντικρίζει δύο κίτρινες κάρτες σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά η Liverpool δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα στα υπολειπόμενα λεπτά των καθυστερήσεων, με το 0-0 να μένει ως το φινάλε.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas; Endo, Szoboszlai (Gomez 61′), Gravenberch (Gakpo 61′); Salah, Nunez (Elliott 78′), Diaz (Jones 78′)

Man United: Onana; Dalot, Evans, Varane, Shaw; Amrabat, Mainoo (Pellistri 82′); Antony (Hannibal 82′), McTominay, Garnacho (Rashford 71′); Hojlund

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *