Τα λάθη έφεραν δίκαιη ήττα στο ντέρμπι κορυφής | Arsenal 3-1 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πλήρωσε τα λάθη της στο Emirates και ηττήθηκε δίκαια με 3-1 από την Arsenal που ήταν ανώτερη στο ντέρμπι κορυφής της Premier League, με τους Reds να παραμένουν μεν μόνοι πρώτοι αλλά πλέον νιώθουν… καυτή την ανάσα τόσο της Arsenal όσο και της Manchester City.

Επόμενο ματς για τους Reds το Σάββατο 10/2 (17:00) με την Burnley στο Anfield για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool δεν παρουσιάστηκε έτοιμη στο ντέρμπι κορυφής με την Arsenal στο Emirates, πλήρωσε τα λάθη και τις ασυνεννοησίες στο παιχνίδι και εντέλει γνώρισε δίκαιη ήττα με 3-1 για την 23η αγωνιστική της Premier League – και μόλις τη δεύτερη ήττα της συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Μετά από 23 αγωνιστικές η Liverpool παρέμεινε μεν μόνη στην πρώτη θέση με 51 βαθμούς αλλά πλέον η μάχη της κορυφής… φούντωσε για τα καλά. Κι αυτό διότι η Arsenal (2η, 49 β.) βρίσκεται στο -2 και η Manchester City (3η, 46 β.) στο -5 αλλά με δύο ματς λιγότερα – αμφότερα με την Brentford).

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν καλύτερα στο ντέρμπι και έχασαν ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 11ο λεπτό, με τον Saka να αστοχεί με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Οι Reds απάντησαν με το σουτ του Gakpo να περνάει άουτ δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο η Arsenal κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 14ο λεπτό. Ο Havertz βγήκε απέναντι στον Alisson, ο Βραζιλιάνος απέκρουσε, αλλά ο Saka πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 1-0.

Οι Reds προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και παρότι δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί, από το πουθενά έφτασαν στην ισοφάριση. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους Raya, White και Gabriel… δεν κατάλαβαν τι έκαναν μετά την μπαλιά του Gravenberch στην περιοχή και με μια ωδή στην αμυντική ασυνεννοησία είδαν τον Gabriel να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ, χαρίζοντας στη Λίβερπουλ το… ουρανοκατέβατο 1-1.

Αφού πήρε το δώρο η Liverpool, είπε να… ανταποδώσει στο δεύτερο ημίχρονο. Με ακόμη πιο… επικό τρόπο. Στο 67ο λεπτό, μετά από βαθιά μπαλιά του Martinelli, ο van Dijk έδειχνε να ελέγχει τη φάση, ο Alisson συγκρούεται μαζί του, με τον Βραζιλιάνο να κάνει έξοδο με τα πόδια χωρίς να βρει την μπάλα, και έτσι ο Martinelli ανενόχλητος πήρε την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα προ κενής εστίας για το 2-1 της Arsenal!

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Liverpool έμεινε με 10 παίκτες στο 88ο λεπτό, μετά από δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Konate, και κάπως έτσι η Arsenal έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, με τον Trossard να βγαίνει από τα αριστερά στην περιοχή και με σουτ από δύσκολη γωνία νίκησε τον Alisson που έκανε κακό υπολογισμό της φάσης, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.


Οι συνθέσεις

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko (Kiwior 45′); Rice, Odegaard, Jorginho; Saka (Nelson 79′), Martinelli (Trossard 74′), Havertz

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold (Robertson 57′), Konate, Van Dijk, Gomez (Thiago 85′); Mac Allister, Gravenberch (Elliott 57′), Jones; Gakpo (Nunez 57′), Diaz, Jota

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *