Επιστροφή στις νίκες, παραμονή στην κορυφή | Liverpool 3-1 Burnley: Match Review

Η Liverpool επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας με 3-1 της Burnley στην πρεμιέρα του ανακαινισμένου Anfield και παρέμεινε στην κορυφή της Premier League, έχοντας ματς περισσότερο από τη Manchester City.

Επόμενο ματς για τους Reds το Σάββατο 17/2 (14:30) με την Brentford στο Gtech Community Stadium για την 25η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool άφησε πίσω της την ήττα από την Arsenal και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 3-1 της Burnley στο – ανακαινισμένο και με νεό ρεκόρ φιλάθλων – Anfield χάρη σε γκολ των Jota-Diaz-Nunez και παρέμεινε Top of the League. Επέστρεψε και έπαιξε για λίγα λεπτά στο τέλος ο Κώστας Τσιμίκας.

Μετά από 24 αγωνιστικές η Liverpool παραμένει ακόμη στην πρώτη θέση με 54 βαθμούς, με τη Manchester City να καραδοκεί στο -2 και με ματς λιγότερο (2η, 52 β.) και την Arsenal να ακολουθεί (3η, 49 β.).

Η Burnley πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το προβάδισμα στο 10ο λεπτό, όταν ο Kelleher σταμάτησε σε τετ-α-τετ τον Amdouni. Οι Reds είχαν την κατοχή, πίεζαν για το γκολ και το πέτυχαν στο 31ο λεπτό. Μετά από κόρνερ του Alexander-Arnold, ο Jota εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Trafford και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Trafford έσωσε την ομάδα του στο 37ο λεπτό με επέμβαση στην κοντινή προβολή του Diaz και η Burnley έφερε το ματς στα ίσα στο 45ο λεπτό, με τον O’Shea να κάνει το 1-1 με τρομερή κεφαλιά.

Η επιλογή του Klopp να περάσει τον Elliott ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του βγήκε εξ ολοκλήρου, καθώς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνδιού.

Στο 52ο λεπτό, ο Elliott έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Diaz με κεφαλιά από κοντά έκανε το 2-1 για τη Liverpool, με τον Elliott να βγάζει ξανά σέντρα στο 79ο λεπτό και αυτή τη φορά ο Nunez με φοβερή κεφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 3-1.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Alexander-Arnold (Elliott 46′), Quansah, Van Dijk, Robertson (Tsimikas 90+7′); Endo (McConnell 90+7′), Mac Allister (Clark 90+7′), Jones; Diaz (Gakpo 82′), Jota, Nunez

Burnley: Trafford; Assignon, O’Shea, Esteve (Vitinho 80′), Delcroix; Brownhill, Berge, Odobert, Ramsey (Massengo 81′); Amdouni (Larsen 86′), Fofana

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *