Σουτάρετε και σπάστε τα δοκάρια | Liverpool 1-1 Arsenal: Match Review

Η Liverpool δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο ντέρμπι κορυφής με την Arsenal στο Anfield, μένοντας στο 1-1 και παρέμεινε στο -1 από την κορυφή της Premier League. Δύο δοκάρια για τους Reds, που διαμαρτύρονται για πέναλτι σε χέρι που δεν δόθηκε – Σοβαρός τραυματισμός για τον Κώστα Τσιμίκα που υπέστη κάταγμα κλείδας και δύσκολα θα προλάβει τα μπαράζ της Εθνικής.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τρίτη 26/12 (19:30) με την Burnley στο Turf Moor για την 19η αγωνιστική (Boxing Day) της Premier League.

Μετά τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία απέναντι στη Manchester United, η Liverpool σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία για να πατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, μένοντας στο 1-1 με την Arsenal στο ντέρμπι κορυφής στο Anfield της 18ης αγωνιστικής της Premier League.

Η Arsenal προηγήθηκε νωρίς με τον Gabriel, ο Salah ισοφάρισε πριν το ημίχρονο, με την ομάδα του Klopp να χάνει αρκετές ευκαιρίες και να έχει και δύο δοκάρια στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα την τρομερή φάση στο 72ο λεπτό, όταν ο Alexander-Arnold τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Έντονα παράπονα από τους Reds για ξεκάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο σε χέρι του Odegaard.

Στα άσχημα της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Τσιμίκα στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη κάταγμα στην κλείδα και θα μείνει για καιρό εκτός δράσης.

Κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ δύσκολο να προλάβει τους αγώνες της Ελλάδας στα μπαράζ για την πρόκριση στο EURO. Ο ημιτελικός με το Καζακστάν είναι προγραμματισμένος για τις 21 Μαρτίου.

Μετά και την 18η αγωνιστική, η Liverpool παρέμεινε στη 2η θέση με 39 βαθμούς (ισόβαθμη με την 3η Aston Villa) και -1 από την πρωτοπόρο Arsenal (40 β.).


Πάγωσε το Anfield ο Gabriel, ιστορικό γκολ ο Salah, ανησυχυτικός τραυματισμός του Τσιμίκα – Ξεκάθαρο πέναλτι που δεν δόθηκε για τη Liverpool

Οι Gunners μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν στα 29 δευτερόλεπτα. Ο Saka έκανε το γύρισμα, έδιωξε ο Alisson, ο Jesus σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Endo και βγήκε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Gabriel πήρε την κεφαλιά και ο Alisson μπλόκαρε. Η Arsenal επέμεινε και πήρε το προβάδισμα στο 4ο λεπτό. Ο Odegaard εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Gabriel με κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η Liverpool απείλησε πρώτη φορά στιο 14ο λεπτό. Ο Gakpo πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Salah αστόχησε με σουτ από διάγωνια θέση. Στο 20ό λεπτό οι Reds διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πεντακάθαρο πέναλτι στο χέρι του Odegaard εντός της μεγάλης περιοχής της Arsenal, όμως διαιτητής και VAR δεν εντόπισαν παράβαση.

Η ομάδα του Klopp ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29ο λεπτό. Ο Alexander-Arnold με τρομερή μακρινή μπαλιά βρήκε τον Salah στα δεξιά της περιοχής, ο Αιγύπτιος απέφυγε τον Zinchenko και με φοβερή σουτάρα από τα πλάγια έκανε το 1-1.

Γκολ No. 151 για τον Mo Salah, που τον φέρνει πλέον στους Top 10 σκόρερ στην ιστορία της Premier League.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, στο 33ο λεπτό προέκυψε ο τραυματισμός του Κώστα Τσιμίκα. Ο Saka στην στην προσπάθεια του να κλέψει την μπάλα, έσπρωξε τον Τσίμι, ο οποίος πήρε παραμάζωμα τον Klopp, με τον Γερμανό να πέφτει πάνω του. O Greek Scouser αποχώρησε με πρόβλημα στον ώμο και διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Στη θέση του πέρασε ο Gomez.

Η τελευταία φάση του πρώτου ματς ήταν για την Arsenal. Ο Jesus έδωσε στον Saka, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Alisson αλλά ο Martinelli δεν βρήκε στόχο.


Το τράνταγμα του οριζόντιου στέρησε τη νίκη από τη Liverpool

Στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου η Liverpool κυριάρχησε, έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 50ο λεπτό ο Salah σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Raya μπλόκαρε. Στο 54′ ο Gomez έπιασε εντυπωσιακό πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο στο 62′ ο Szoboszlai δεν βρήκε εστία.

Οι Reds συνέχιζαν να πιέζουν ασφυκτικά και σημάδεψαν δύο φορές το δοκάρι σε διάστημα δύο λεπτών. Στο 70ο λεπτό ο Elliott έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον ώμο του Gabriel και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Raya.

Και στο 72ο λεπτό, στη μεγαλύτερη φάση του ντέρμπι, οι Reds έφυγαν στην αντεπίθεση με πέντε παίκτες εναντίον ενός, ο Salah έβγαλε τον Alexander-Arnold σε θέση βολής αλλά ο Άγγλος τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Arsenal.

Οι Gunners ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία λεπτά, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν απειλητική στιγμή, με το ντέρμπι κορυφής να λήγει ισόπαλο και την Arsenal να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή και τους Reds να βρίσκονται στο -1 από την πρώτη θέση.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Tsimikas (Gomez 34′); Endo, Szoboszlai, Jones (Gravenberch 68′); Salah, Diaz (Elliott 68′), Gakpo (Nunez 68′)

Arsenal: Raya; White, Saliba, Gabriel, Zinchenko; Rice, Odegaard, Havertz; Saka, Martinelli (Trossard 68′), Jesus (Nketiah 77′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *