Ξέσπασμα πρόκρισης στα ημιτελικά | Liverpool 5-1 West Ham: Match Review

Η Liverpool ήταν απολαυστική απέναντι στη West Ham, τη διέλυσε με 5-1 στο Anfield και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Carabao Cup.

Επόμενο ματς για τους Reds το Σάββατο 23/12 (19:30) με την Arsenal στο Anfield για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Η Liverpool δεν έδειξε κανέναν οίκτο στη West Ham, η οποία πλήρωσε τα… σπασμένα (δηλαδή την αδυναμία της Liverpool να σκοράρει με τη Manchester United), με τους Reds να επικρατούν με το εμφατικό 5-1 στο Anfield και να παίρνουν με θριαμβευτικό τρόπο το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Carabao Cup.

Εκεί η ομάδα του Klopp θα αντιμετωπίσει τη Fulham σε διπλά παιχνίδια τον Ιανουάριο, με την Chelsea να παίζει με τη Middlesbrough στον άλλο ημιτελικό.

Από το πρώτο σφύριγμα οι Reds πήραν τα ηνία του αγώνα και με τον δραστήριο του Elliott απειλούσε την εστία του Areola, με τον Szoboszlai τελικά να ανοίγει το σκορ. Στο 28ο λεπτό ο Ούγγρος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με… ρουκέτα στη γωνία έκανε το 1-0.

Η Liverpool είχε ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων πριν το ημίχρονο, αλλά ο Gakpo αστόχησε με σκαστή κεφαλιά. Ωστόσο, στο δεύτερο 45λεπτο οι Reds ήταν σαρωτικοί.

Στο 58ο λεπτό ο Curtis Jones βρέθηκε σε δύσκολη γωνία από αριστερά εντός περιοχής αλλά κατάφερε να πλασάρει τον Areola και να κάνει το 2-0.

Στο 71ο λεπτό από υπέροχη και… τυχερή πρωτοβουλία, ο Konate έφτασε κοντά στην αντίπαλη περιοχή και τροφοδότησε τον Gakpo κι αυτός με χαμηλό σουτ έκανε το 3-0, με τον Bowen στο 77ο λεπτό να μειώνει σε 3-1 με τρομερό φαλτσαριστό σουτ.

Οι Reds ωστόσο δεν έλεγαν να αφήσουν το πόδι από το γκάζι, προειδοποίησαν με ασύλληπτη διπλή ευκαιρία σε δοκάρι του Nunez και άστοχο πλασέ του Salah, προτού τελικά ο Αιγύπτιος σκοράρει κι αυτός για το 4-1 στο 82ο λεπτό.

Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Curtis Jones, ο οποίος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το 5-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση της Liverpool.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Kelleher; Gomez, Quansah, Van Dijk (Konate 60′), Tsimikas (Bradley 68′); Endo (Alexander-Arnold 60′), Szoboszlai (Salah 60′), Jones; Elliott, Nunez, Gakpo (Diaz 78′)

West Ham: Areola; Coufal (Kehrer 72′), Ogbonna, Mavropanos, Johnson; Alvarez (Ings 81′), Soucek; Kudus (Ward-Prowse 72′), Fornals, Benrahma (Paqueta 72′); Bowen

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *