Πεντάρα πρόκρισης αφιερωμένη στον Klopp | Liverpool 5-2 Norwich: Match Review

Η Liverpool επικράτησε άνετα με 5-2 της Norwich και πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του FA Cup μπροστά σε ένα κατάμεστο Anfield και μέσα σε φορτισμένο κλίμα στο πρώτο ματς μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Jurgen Klopp στο τέλος της σεζόν.

Επόμενο ματς για τους Reds την Τετάρτη 31/1 (22:15) με την Chelsea στο Anfield για την 22η αγωνιστική της Premier League.

Σε ένα κατάμεστο Anfield και εμφανώς σε φορτισμένο κλίμα δύο μέρες μετά το σοκ της ανακοίνωσης αποχώρησης του Klopp το καλοκαίρι, η Liverpool έστησε πάρτι με καλεσμένη τη Norwich, τη διέλυσε με 5-2 και πήρε με εμφατική πρόκριση στη φάση των «16» του FA Cup, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Southampton – Watford.

Προφανέστατα γνώρισε την αποθέωση στο πρώτο παιχνίδι μετά την ανακοίνωσή του. Και προφανέστατα ήταν συγκινημένος.

Ο Klopp παρέταξε την ομάδα του με ορισμένους αναπληρωματικούς και youngsters, με τους Reds να μπαίνουν δυνατά στο ματς και να παίρνουν από νωρίς το προβάδισμα. Ο McConnell έκανε ωραία σέντρα και ο Jones έκανε το 1-0 στο 16ο λεπτό.

Η Norwich απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Gibson στο 22ο λεπτό, αλλά έξι λεπτά αργότερα η Liverpool πήρε ξανά το προβάδισμα με ωραίο πλασέ του Nunez μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 2-1.

Οι Reds μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο 45λεπτο ψάχνοντας το γκολ που θα κλειδώσει την πρόκριση, και το πέτυχε στο 53ο λεπτό, με τον Jota να εκτελεί με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή για το 3-1.

Η Liverpool συνέχισε να ελέγχει το ματς και έφτασε σε τέταρτο γκολ στο 63ο λεπτό με τρομερή κεφαλιά του van Dijk, με τον Sainz να μειώνει προσωρινά σε 4-2 στο 69ο λεπτό.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις ο Gravenberch, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-2 και έστειλε πανηγυρικά τη Liverpool στην επόμενη φάση.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Bradley, Konate (Van Dijk 55′), Quansah, Gomez (Robertson 55′); McConnell (Diaz 78′), Gravenberch, Jones (Szoboszlai 55′); Gakpo, Jota, Nunez (Alexander-Arnold 65′)

Norwich: Long; Stacey, Hanley (Sorensen 61′), Gibson, McCallum (Giannoulis 83′); McLean, Nunez; Fassnacht (Gibbs 83′), Sara, Hernandez (Sainz 61′); Barnes (Idah 61′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *