Οι σύγχρονες Κλοπ(ες): Manchester City – Liverpool 1-2 (pics,vid)

Επόμενο ματς της σειράς του Liverpoolfans.gr αφορά τη σεζόν 2017-2018 και δε θα μπορούσε να είναι άλλο από την εκτός έδρας επικράτηση κόντρα στη Manchester City για το δεύτερο γύρο των προημιτελικών του Champions League.

Σχεδόν επέτειο θα χαρακτηρίζαμε τη σημερινή μέρα καθώς στις 10 Απριλίου 2018, οι Reds έκαναν μία εκπληκτική εκμφάνιση και πέρασαν θριαμβευτικά στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και για να ακριβολογούμε, κορυφαίο δεύτερο ημίχρονο..

Αλλά ας αρχίσουμε με τη σειρά. Η Liverpool ταξιδεύει στο Manchester έχοντας νικήσει στο πρώτο ματς με το εντυπωσιακό και καθαρό 3-0. Ένα παιχνίδι του οποίου το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα πρώτα 30′ με σκόρερς τους Salah, Chamberlain και Mane. Ένα σκορ που δύσκολα αλλάζει. Όμως η τότε εντυπωσιακή City ήθελε και ίσως μπορούσε να κάνει την υπέρβαση.

Ας θυμηθούμε τις ενδεκάδες αρχικά:

Manchester City: Έντερσον, Γουόκερ, Λαπόρτ, Οταμέντι, Μπ. Σίλβα (74′ Γκουντογκάν), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Ντ. Σίλβα (66′ Αγκουέρο), Σανέ, Ζεσούς, Στέρλινγκ

Liverpool: Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ (81′ Κλάιν), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Μανέ, Σαλάχ (87′ Ινγκς), Φιρμίνο (81′ Κλάβαν)

Το πρώτο ημίχρονο δεν αρχίζει καλά για τους φιλοξενούμενους καθώς το πρώτο δίλεπτο βρίσκει τους πολίτες να προηγούνται με 1-0 με τον Gabriel Jesus. Μία φάση ωστόσο που έπρεπε να μετρήσει ως μη γενόμενη καθώς στην αρχή της υπάρχει ξεκάθαρο φάουλ του Sterling στον Van Dijk. Η πίεση που ασκήθηκε στη συνέχεια στα καρέ της Liverpool δεν είχε προηγούμενο. Ο Bernardo Silva καθώς και ο Leroy Sane ταλαιπωρούσαν ασύστολα τα ακραία μπακ των Reds με αποτέλεσμα στο 41′ να έρθει και δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους. Γκολ το οποίο λανθασμένα ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς η μπάλα πηγαίνει στον Sane από τον Milner. Με αυτά και με αυτά έρχεται η λήξη του ημιχρόνου με τη Liverpool να βρίσκεται πίσω στο σκορ αλλά και ανύμπορη να κάνει το ο,τιδήποτε επιθετικά εκτός από ένα χαμένο «τετ α τετ του» Ox.

Manchester City 1-2 Liverpool (1-5 on agg): Pep Guardiola's men ...


Στην επανάληψη η Liverpool αποφάσισε να «δείξει τα δόντια της» και να κάνει μία εμφάνιση ισοπεδωτική για τους παίκτες του Guardiola, ο οποίος λόγω διαμαρτυριών για το ακυρωμένο γκολ, είδε το δεύτερο ημίχρονο από τις κερκίδες. 

56ο λεπτό και 1-1 με τον Salah! Διείσδηση από τον Sadio Mane, ο Mo μαζεύει τη μπλοκαρισμένη από τον Ederson μπάλα, και με «αλήτικο» σκαφτό σουτ περνά τη μπάλα πάνω από τον Otamendi φέρνοντας την απόλυτη ισορροπία στο ματς. Πλέον οι γηπεδούχοι χρειαζόντουσαν 4 γκολ για να προκριθούν, αλλά η εμφάνιση των Reds δε τους επέτρεπε ούτε καν να ονειρεύονται. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τη Liverpool να επιβάλλει το ρυθμό της και τη City να απειλεί μόνο με σουτ της απελπισίας. Το κερασάκι στη τούρτα ήρθε στο 77′ με τον Firmino να δέχεται το δώρο του Otamendi και με άριστο πλασέ να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Man City 1-2 Liverpool AS IT HAPPENED: Mohamed Salah leads Reds to ...
Man City 1-2 Liverpool (Agg 1-5): Salah and Firmino send Reds ...

Το τελικό σφύριγμα της αναμέτρησης βρίσκει τη Liverpool στα ημιτελικά του Champions League με εμφατικό τρόπο και τη City να γκρινιάζει για το ακυρωμένο δεύτερό της γκολ, αλλά να παραδέχεται την ανωτερότητα των φιλοξενούμενων. 

Υ.Γ.: Δε θα μπορούσαμε να μη σταθούμε στην εμφάνιση του Roberto Firmino. Το «ψευτοεννιάρι» έκανε ματς καριέρας. Έκοβε, οργάνωνε επιθέσεις, ντρίμπλαρε και σκόραρε και το νικητήριο τέρμα. Από τις εώς τώρα καλύτερες εμφανίσεις με τη φανέλα της Liverpool. 

Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε τις καλύτερες φάσεις από την αναμέτρηση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *