Ξανά πρωταγωνιστές Mane και… Adrian! | Βαθμολογίες: Southampton – Liverpool 1-2

Αν και μπήκε παθητικά στο παιχνίδι, η ομάδα του Klopp καθάρισε το ματς με τα όμορφα γκολ των Mane και Firmino. Άγχωσε στο τέλος όταν ο Ings εκμεταλλεύτηκε το παιδαριώδες λάθος του Adrian, αλλά πήρε τελικά ένα σημαντικό τρίποντο!

Στο πρώτο 10λεπτο η «κόκκινοι» έδειξαν κάποια στοιχεία ωστόσο το υπόλοιπο 1ο μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους! Η Southampton έκανε συνεχείς επισκέψεις στα καρέ του Adrian που δίσταζε να κάνει έξοδο σε ορισμένες φάσεις, κρατώντας ωστόσο το 0 με ορισμένες καίριες επεμβάσεις.

Λίγο πριν την ανάπαυλα όμως επικράτησε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου με τη Liverpool να σκοράρει με ένα εκπληκτικό γκολ του Mane χωρίς να έχει απειλήσει ιδιαίτερα τον Gunn στο υπόλοιπο παιχνίδι.

Στο 2ο μέρος πάντως ανατράπηκαν τα δεδομένα και κάπως έτσι ήρθε ένα επίσης ωραίο τέρμα από τον Firmino. Και εκεί που όλοι πίστεψαν πως η Liverpool θα πάρει μια καθαρή και άνετη νίκη ήρθε το τραγικό λάθος του Adrian που θύμισε γκάφες του παρελθόντος και έβαλε ξανά στο παιχνίδι τη Southampton. Ο Ings που μείωσε σε 1-2 έχασε και μεγάλη ευκαιρία αμέσως μετά για το 2-2 με τα επόμενα λεπτά να κυλούν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο.

Ακολουθούν οι βαθμολογίες των παικτών μας, όπως διαμορφώθηκαν από τους συντάκτες του liverpoolfans.gr:

Adrian | 4

Ο ήρωας του μεσοβδόμαδου παιχνιδιού κόντρα στην Chelsea για το Super Cup, παραλίγο να είναι και ο μοιραίος του σημερινού παιχνιδιού. Αν και έκανε μερικές πολύ σημαντικές επεμβάσεις, δίσταζε να κάνει έξοδο και φυσικά έκανε το τεράστιο λάθος από το οποίο προήλθε το 1-2 του Ings. Μάλιστα στο 1ο μέρος λίγο έλειψε να κάνει κάτι ανάλογο, αλλά η κόντρα τον ευνόησε σε εκείνη τη φάση…

Trent-Alexander Arnold | 6

Θετικός ο νεαρός μπακ που ωστόσο δεν έχει πιάσει τα στάνταρ απόδοσης που μας έχει συνηθίσει. Λίγο ασταθής αμυντικά και μερικά λάθη στις μεταβιβάσεις του. Επιθετικά δεν μπόρεσε να δώσει πολλά, ωστόσο είχε μερικές καλές μπαλιές και στημένα.

Matip | 7.5

Σταθερός για ακόμη μια φορά αν και υπέπεσε σε 1-2 μικρολαθάκια. Έτρεξε αρκετά και έκοψε πολλές φορές τους προσωπικούς του αντιπάλους. Αρκετά καλό ματς.

Van Dijk | 7.5

Αρχοντικός αντιμετωπίζοντας τις φάσεις με χαρακτηριστική άνεση. Δεν ήταν αλάνθαστος και έχασε μια κρίσιμη εναέρια μονομαχία. Χρειάζεται λίγο χρόνο για να δέσει ξανά η άμυνα όπως πέρσι.

Robertson | 7

Ανέβαινε όσο περνούσε η ώρα και δεν είχε πολλά λάθη. Λίγα πράγματα στο 1ο μέρος στην επίθεση, αλλά αμυντικά δεν είχε κανένα πρόβλημα σε όλο το παιχνίδι.

Wijnaldum | 6

Σχεδόν άφαντος στο 1ο ημίχρονο που είχε χαθεί σε πολλά σημεία το κέντρο. Ανέβηκε στο 2ο και βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία στα χαφ. Θετικός, αλλά μέχρι εκεί.

Chamberlain | 6

Και αυτός λίγα πράγματα έδωσε στην αρχή, αλλά στο 2ο ημίχρονο ανέβηκε. Άλλαζε το παιχνίδι, προσπάθησε αρκετά να δημιουργήσει χωρίς πάντως να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός. Σίγουρα θέλει χρόνο για να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του.

Milner | 6.5

Ένα κλικ καλύτερος από τους συμπαίκτες του στο κέντρο ακόμα και όταν η Liverpool αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα, ενώ είχε συμμετοχή και στο γκολ του Mane. Έμεινε σε ένα καλό επίπεδο, πήρε 2-3 σουτ χωρίς τύχη και ήταν όπως πάντα μαχητικός.

Salah | 5.5

Λίγα πράγματα από τον Αιγύπτιο που είχε κλειστεί καλά από τους γηπεδούχους. Έκανε κάποιες εξαιρετικές πάσες (θα μπορούσε να είναι και ασίστ στον Ox στο 1ο μέρος), αλλά δεν μπόρεσε να δώσει πολλά επιθετικά. Σε ρηχά νερά η απόδοσή του.

Mane | 8.5 (MOTM)

Σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ και ήταν αυτό που έδωσε στη Liverpool ένα σημαντικό προβάδισμα, αφού σε εκείνο το διάστημα δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Πολύ δραστήριος, πιστώνεται και την ασίστ στο γκολ του Firmino και συνολικά ήταν αρκετά απειλητικός φτιάχνοντας συνεχώς παιχνίδι. Κορυφαίος για 2ο σερί παιχνίδι!

Firmino | 7.5

Βοήθησε πολύ στο κέντρο και στην κυκλοφορία, σκόραρε, προσπάθησε να δημιουργήσει και είχε και μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Αρκετά καλός ο Bobby που διανύει μια πολύ καλή περίοδο.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Fabinho | 6

Μπήκε για να βοηθήσει κυρίως ανασταλτικά και είχε κάποια κοψίματα όσο αγωνίστηκε.

Origi | 6

Δραστήριος, άλλαξε όμορφα παιχνίδι σε ορισμένες περιπτώσεις και ήταν θετικός.

Henderson | –

Μπήκε για να δώσει ανάσες και ηρεμία στο κουρασμένο κέντρο μετά το 1-2 και τα κατάφερε. Αγωνίστηκε λίγο όμως και δεν μπορεί να κριθεί. 

Klopp | 7.5

Η ομάδα μπήκε πολύ χαλαρή στο πρώτο ημίχρονο που θα μπορούσε ακόμα και να βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά ευτύχησε χάρη στον Mane να προηγείται. Αμυντικά παρουσιάζεται αρκετή αστάθεια και η μάχη του κέντρου είχε χαθεί ολοκληρωτικά στο 1ο μέρος. Στο 2ο και με το προβάδισμα που υπήρχε όλα ήταν πιο εύκολα. Σωστές αλλαγές για να αποφευχθεί το κάζο της ισοφάρισης και καλή απόδοση μετά την ανάπαυλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *