Ντέρμπι στο Λονδίνο – με απουσίες οι γηπεδούχοι! (Pregame)

Πρώτο ντέρμπι στο 2020 για την Liverpool στο Λονδίνο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: 
Tottenham vs Liverpool
Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Tottenham Hotspur Stadium
Ημερομηνία: 11.01.2020
Ώρα έναρξης: 19:30
Διαιτητής: Martin Atkinson
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:


Η Liverpool υποδέχτηκε την Everton στο Anfield για τον πρώτο αγώνα στο πλαίσιο του FA Cup. Οι γηπεδούχοι παρέταξαν την νεανική ομάδα τους λόγω rotation έπειτα από το βαρύτατο πρόγραμμα του Δεκέμβρη, ενώ ντεμπούτο έκανε και o νεοαποκτηθείς Minamino. Αντίθετα, οι Toffees παρουσίασαν την αρχική τους ενδεκάδα υπό τις οδηγίες του Carlo Ancelotti.

Με πανέμορφο γκολ του Curtis Jones στο 70ο λεπτό η ομάδα του Jurgen Klopp πήρε το πρόβαδισμα το οποίο διατήρησε ως το τέλος, παίρνοντας έτσι στην πρόκριση στην 4η φάση του κυπέλλου, όπου εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Shrewsbury – Bristol City.

Εν όψει της σπουδαίας αποψινής αναμέτρησης κόντρα στους Λονδρέζους, ο Γερμανός τεχνικός υπολογίζει και πάλι στον Alex Oxlade-Chamberlain, ο οποίος αγωνίστηκε στο Merseyside Derby. Οι Matip και Shaqiri επέστρεψαν στις προπονήσεις και πιθανότατα θα βρίσκονται στην αποστολή. Fabinho και Lovren αναμένονται στις προπονήσεις της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ ο Naby Keita παραμένει εκτός για άγνωστο ακόμη διάστημα. Ο James Milner είναι επίσης εκτός πλάνων, καθώς αποκόμισε τραυματισμό πολύ νωρίς στο παιχνίδι με την Everton.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η σεζόν των Spurs άρχισε καταστροφικά, με το πέρας της 12ης αγωνιστικής να βλέπει την ομάδα από την πρωτεύουσα του νησιού στην 14η θέση με ισάριθμους βαθμούς. Η κάκιστη αυτή εικόνα είχε ως συνέπεια την απόλυση του Mauricio Pochettino, τον οποίο διαδέχθηκε ο Jose Mourinho. 

Σε 9 αναμετρήσεις της Premier League υπό τις οδηγίες του έμπειρου Πορτογάλου προπονητή, η Tottenham μετράει 16 πόντους, κάτι που της επέστρεψε να σκαρφαλώσει στην 7η θέση, στο -6 από την 4η Chelsea.

Οι Harry Kane, Hugo Lloris, Moussa Sissoko, Tanguy Ndombele και Ben Davies δεν υπολογίζονται για την αποψινή αναμέτρηση, με τους περισσότερους να έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Η Tottenham προηγήθηκε πριν τη συμπλήρωση 60 δευτερολέπτων στο Anfield τον Οκτώβριο. Ακολούθησε καταιγισμός ευκαιριών από τους γηπεδούχους, ωστόσο με τον Gazzaniga να πραγματοποιεί τεράστια εμφάνιση το ημίχρονο έληξε στο 0-1.

Στην επανάληψη οι Reds συνέχισαν να ασκούν γιγάντια πίεση στους Λονδρέζους και επιβραβεύτηκαν με γκολ του Jordan Henderson. O Mohamed Salah στο 75΄ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Tottenham (4-2-3-1): Gazzaniga – Aurier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen – Dier, Winks – Lamela, Alli, Moura – Son

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *