Έκλεισε ήδη θέση στα προημιτελικά και τώρα ντερμπάρα με City | Sparta Prague 1-5 Liverpool: Match Review

Η Liverpool διέλυσε με 5-1 τη Sparta στην Πράγα για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του Europa League, έκλεισε ήδη το εισιτήριό της για τα προημιτελικά και πάει… φτιαγμένη στη σούπερ ντερμπάρα κορυφής με τη Manchester City στο Anfield (10/3, 17:45).

Η Liverpool μπορεί να παρατάχθηκε ξανά με απουσίες (αν και η ενδεκάδα ήταν πολύ δυνατή δεδομένου του διαθέσιμου υλικού που είχε ο Klopp), αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να περάσει σαν σίφουνας από τη Πράγα, επικρατώντας άνετα με 5-1 της Sparta για το πρώτο μεταξύ τους ματς της φάσης των «16» του Europa League, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά από τώρα την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με δύο τέρματα από Nunez (το πρώτο σκέτη ζωγραφιά), και ένα από Mac Allister, Diaz, Szoboszlai, η Liverpool ξεπέρασε τα 1000 γκολ επί εποχής Klopp (για την ακρίβεια πλέον είναι 1003 σε 476 παιχνίδια) και έδειξε πανέτοιμη για το μεγάλο ντέρμπι της Premier League με τη City την Κυριακή στο Anfield.

Ο Mac Allister άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των Reds σκοράροντας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 7ο λεπτό για το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ φέτος στην Ευρώπη.

Οι Reds συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν το δεύτερο γκολ τους στο 25ο λεπτό. Και ήταν γκολάρα. Ο Nunez πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και ολοκλήρωσε με τρομερό πλασέ την φάση για το 0-2, πετυχαίνοντας το 1000ο γκολ της Λίβερπουλ, υπό τις οδηγίες του Klopp.

Ο Nunez χτύπησε ξανά στις καθυστερήσεις και με νέο υπέροχο τελείωμα έκανε το 0-3, φτάνοντας τα 16 φετινά γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Bradley έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα του Kelleher στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τη Sparta να μειώνει σε 1-3. Ωστόσο, η Liverpool συνέχισε στον αυτόματο, με τον Diaz να πετυχαίνει το 1-4 στο 53ο λεπτό και τον Szoboszlai στο 90+5′ να διαμορφώνει το θριαμβευτικό 1-5.

Σημαντική ήταν και η επιστροφή του Salah, ο οποίος μπήκε στο 74ο λεπτό και μάλιστα σκόραρε δέκα λεπτά αργότερα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.


Οι συνθέσεις

Sparta Prague: Vindahl; Vitik, Krejci, Sorensen; Preciado, Kairinen, Solbakken, Zeleny; Birmancevic, Haraslin, Kuchta

Liverpool: Kelleher; Gomez (Bradley 46′), Konate (Van Dijk 50′), Quansah, Robertson; Endo, Mac Allister (Clark 65′), Elliott; Gakpo, Nunez (Szoboszlai 51′), Diaz (Salah 74′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *