Κόκκινη κορυφή με ρεκόρ βαθμών | Cardiff 0-2 Liverpool: Match Review

Παρότι δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Κάρντιφ, παρέμεινε στην κορυφή με ρεκόρ βαθμών (88) και περιμένει μια απώλεια βαθμών της Σίτι στο παιχνίδι με τη Γιουνάιτεντ την Μ. Τετάρτη για να πάρει μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Μ. Παρασκευή 26/4 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με τη Χάντερσφιλντ στο Άνφιλντ για την 36η αγωνιστική της Premier League.

35η αγων. Premier League

Οι Reds δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος αλλά στην επανάληψη ανέβασαν ρυθμό και με τους Βαϊνάλντουμ και Μίλνερ (από πέναλτι) να σκοράρουν, η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Κάρντιφ στο Cardiff City Stadium, διατήρησε το +2 από τη Σίτι στη βαθμολογία και είναι ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αλλά δεν είναι στο χέρι της. Και το ξέρει αυτό.

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε ενός συγκλονιστικού πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ είναι στην κορυφή με 88 βαθμούς (τους περισσότερους που έχει μαζέψει από καταβολής Premier League) και η Σίτι ακολουθεί με 86.

Η Σίτι τόσο καιρό έχει ένα ματς λιγότερο λόγω της συμμετοχής στον τελικό του FA Cup. Αυτό το χρωστούμενο θα το δώσει μεθαύριο, Μ. Τετάρτη το βράδυ, με τη Γιουνάιτεντ στο Old Trafford, κι όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για ένα παιχνίδι που πιθανώς θα κρίνει εν πολλοίς το πρωτάθλημα.

Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας, η Λίβερπουλ έχει τεράστιο πλεονέκτημα αφού αν κερδίσει τα τρία δικά της εναπομείναντα παιχνίδια (Χάντερσφιλντ, Νιουκάστλ, Γουλβς), σηκώνει το τρόπαιο.

Σε περίπτωση νίκης, η Σίτι έχει το προβάδισμα με τις τελευταίες 3 αγωνιστικές να προμηνύονται δραματικές.


Δεν έβρισκε στόχο στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ

Οι Reds ξεκίνησαν πιο δυνατά στο παιχνίδι έχοντας την κατοχή, χωρίς ωστόσο να έχει απειλήσει με αξιώσεις την Κάρντιφ στα πρώτα λεπτά.

Ο Κεϊτά έκανε την πρώτη φάση για τη Λίβερπουλ στο 13′ με το σουτ του όμως να φεύγει πολλά μέτρα πάνω από το δοκάρι και δύο λεπτά αργότερα, η Κάρντιφ απάντησε με το σουτ του Χόιλετ από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Χέντερσον έβαλε σωτήρια κόντρα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Η ομάδα του Κλοπ προσπαθούσε να βρει ρυθμό για να επιβάλλει τον ρυθμό της και να γίνει απειλητική. Στο 22′ ο Φιρμίνο έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Έθεριτζ αλλά ο Βραζιλιάνμος έστειλε την μπάλα ψηλά, ενώ στο 30′ χάθηκε άλλη μια ευκαιρία για τη Λίβερπουλ με τον Άρνολντ να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και τον Μανέ να κάνει την κοντινή προβολή υπό πίεση, με την μπάλα να φεύγει πάλι πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε αρχίσει να αποκτά παλμό με τη Λίβερπουλ να ψάχνει το γκολ και την Κάρντιφ να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη από τα αριστερά.

Ο Χέντερσον βρήκε τον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος ξεμαρκαρίστηκε ωραία, έκανε το πλασέ αλλά ο Έθεριτζ έδιωξε στο 34′ και λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, η Κάρντιφ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Νιάς να πιάνει το γυριστό από κοντά και τον Άλισον να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ στο 44′.

Ο Βαϊνάλντουμ “ξεκλείδωσε” τη νίκη, ο Μίλνερ τη σφράγισε

Η Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο πατούσε καλύτερα και έδειχνε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και δεν άργησε να πάρει το προβάδισμα.

Ο Μανέ στο 51′ με δυνατό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά αλλά λίγο αργότερα, ο Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο νεαρός βρήκε τον Βαϊνάλντουμ μέσα στην περιοχή κι αυτός με άπιαστο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Έθεριτζ για το 0-1 στο 57′.

Η Κάρντιφ προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με ένα σουτ του Χόιλετ να καταλήγει στα χέρια του Άλισον στο 60′ και ένα λεπτό αργότερα, η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Χέντερσον από πλεονεκτική θέση να στέλνει ψηλά την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι έχασαν μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 64′ όταν, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Άλισον έκανε άστοχη έξοδο και ο Μόρισον σε ανυπεράσπιστη εστία δεν μπόρεσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, με την κεφαλιά του μέσα από τη μικρή περιοχή να καταλήγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο Κλοπ έβλεπε ότι η Κάρντιφ έψαχνε την ισοφάριση και πέρασε τον Φαμπίνιο στο παιχνίδι αλλά ο Βραζιλιάνος στάθηκε άτυχος καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Τα λεπτά κυλούσαν υπέρ της Λίβερπουλ και λίγο πριν τη λήξη, κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη. Ο Σαλάχ πήρε την μπάλα από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, ο Μόρισον πήρε… αγκαλιά τον Αιγύπτιο, τον ξάπλώσε στο έδαφος και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Μίλνερ (που πέρασε στη θέση του τραυματία Φαμπίνιο) από τα έντεκα βήματα διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στο 81′.

Οι Reds θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ με τον Σαλάχ αλλά ο Έθεριτζ με μια τρομερή απόκρουση έδιωξε σε κόρνερ.


Οι συνθέσεις

Κάρντιφ: Έθεριτζ, Πελτιέ, Μόρισον, Εκουέλε, Μπένετ, Γκούναρσον, Χόιλετ (83′ Μέρφι), Καμαράσα, Ρολς (79′ Μπακούνα), Μέντεζ-Λενγκ, Νιάς (67′ Ζοχόρ)

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (86′ Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (71′ Φαμπίνιο – 75′ Μίλνερ), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *