Η πόλη στα κόκκινα | Liverpool 2-0 Everton: Match Review

Η Liverpool ήταν η μεγάλη νικήτρια στο 243o Merseyside Derby επικρατώντας στο Anfield με 2-0 της Everton (που έπαιζε με 10 παίκτες από το 37ο λεπτό) χάρη σε δύο γκολ του Mo Salah, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds την Πέμπτη 26/10 (22:00) με την Toulouse στο Anfield για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το 243ο ντέρμπι του Merseyside βάφτηκε κόκκινο! Η Liverpool κυρίαρχησε απόλυτα της Everton στο Anfield και πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη σε δύο γκολ του Salah, με τους Reds να παίζουν με παίκτη παραπάνω από το 37ο λεπτό λόγω της αποβολής του Young.

Βασικός για πρώτη φορά στην Premier League ξεκίνησε ο Κώστας Τσιμίκας (βγήκε αλλαγή στο 62ο λεπτό), ο οποίος θα κληθεί πλέον να αντικαταστήσει τη θέση του Andy Robertson καθώς ο Σκωτσέζος θα μπει στο χειρουργείο και θα επιστρέψει στη δράση από το 2024.

Έτσι, μετά και την 9η αγωνιστική, οι Reds επέστρεψαν στις νίκες μετά από μία ισοπαλία και μία ήττα, ανέβηκαν στην 3η θέση με 20 βαθμούς και βρίσκονται στο -1 από την κορυφή, την οποία μοιράζονται Manchester City και Arsenal (21 β.).

Η Everton απείλησε με το ξεκίνημα μόλις στο 1ο λεπτό. Ο McNeil έκανε τη σέντρα, ο Calvert-Lewin έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Alisson.

Οι Reds είχαν από την αρχή τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν την μπάλα πατώντας στην αντίπαλη περιοχή και απάντησαν στις ευκαιρίες στο 12ο λεπτό. Ο Szoboszlai βρήκε ωραία τον Diaz στην περιοχή, αυτός έκανε το πλασέ αλλά ο Young με προβολή έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 27ο λεπτό το σουτ του Salah πέρασε πάνω από την εστία του Pickford, με τον τερματοφύλακα της Everton να μπλοκάρει το δυνατό σουτ του Mac Allister στο 34ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα, άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες. Ο Young ανέτρεψε με σκληρό μαρκάρισμα τον Diaz με αποτέλεσμα να δεχτεί τη δεύτερη κίτρινη και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες από νωρίς στο ματς.

Η Liverpool εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, καθώς απέκτησε περισσότερους διαδρόμους για να απειλήσει, όμως τα σουτ που επιχείρησαν οι Alexander-Arnold (40′) και Szoboslai (45′) έφυγαν πάνω από το δοκάρι του Pickford.

Η ομάδα του Klopp ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και απείλησε δις με σουτ των Salah και Gravenberch μέσα από την περιοχή, αλλά σταμάτησαν πάνω σε σώματα παικτών της Everton.

Η Liverpool συνεχίσε να πιέζει αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία. Ο Klopp αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στο παιχνίδι τον Nunez που πήρε τη θέση του Τσιμίκα στο 62ο λεπτό και 3 λεπτά αργότερα επιχείρησε το σουτ αλλά μπλόκαρε ο Pickford.

Η πίεση των Reds απέδωσε καρπούς. Ο Diaz έκανε το γύρισμα, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Keane, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Salah ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Pickford για το 1-0 στο 75ο λεπτό.

Η σουτάρα του Elliott στο 90ό λεπτό και η φοβερή προσπάθεια του Jota δε βρήκαν στόχο. Ωστόσο, στο 90+7′ ο Nunez με τρομερή κούρσα και ιδανική πάσα έδωσε την ευκαιρία στον Salah να σφραγίσει τη νίκη και να διαμορφώσει το τελικό 2-0, φτάνοντας τα επτά γκολ απέναντι στην Everton.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate (Matip 66′), Van Dijk, Tsimikas (Elliott 62′); Mac Allister, Szoboszlai, Gravenberch (Nunez 62′); Salah, Jota, Diaz (Gomez 80′)

Everton: Pickford; Young, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko (Chermiti 88′); McNeil (Patterson 46′), Onana (Danjuma 80′), Garner, Harrison (Keane 46′); Doucoure; Calvert-Lewin (Beto 61′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *