Για την πρόκριση στο Μόναχο! | Liverpool 0-0 Bayern Munich: Βαθμολογίες παικτών

Όλα ανοιχτά ενόψει επαναληπτικού, αφού Liverpool και Bayern έμειναν στη λευκή ισοπαλία μετά από ένα ενδιαφέρον ματς στο Anfield, στο οποίο το μόνο που έλειψε ήταν τα γκολ.

Στον πρώτο επαναληπτικό για τη φάση των 16 του UEFA Champions League, η Liverpool υποδέχθηκε την Bayern Munich σε ένα πολύ αμφίρροπο ματσάρισμα με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Οι Βαυαροί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και οι περσινοί φιναλίστ δεν θα αποτελούσαν εύκολο αντίπαλο.

Από νωρίς στο παιχνίδι φάνηκε πως αμφότερες οι ομάδες ήταν επιφυλακτικές και μεθοδικές στον τρόπο παιχνιδιού τους. Προσοχή στα μετόπισθεν, προσεκτική κατοχή μπάλας και προσήλωση στο πλάνο παιχνιδιού, με περιορισμένο ρίσκο εκατέρωθεν.

Η Liverpool μπήκε πιο δυναμικά στο ματς, πίεσε πιο ψηλά, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι σιγά σιγά έβρισκαν τα πατήματά τους και προκάλεσαν προβλήματα με σπουδαιότερη στιγμή της σέντρα του Gnabry και το παρολίγον αυτογκόλ του Matip.

Οι Κόκκινοι απάντησαν με δυο πολύ καλές στιγμές του Mane και μια του Salah, όμως στο αμυντικό κομμάτι υπήρχαν ζητήματα και η ομάδα του Kovac φαινόταν ικανή να τα εκμεταλλευτεί.

Στο δεύτερο μέρος η Liverpool ηρέμησε το παιχνίδι της και είχε μεγαλύτερη πρωτοβουλία κινήσεων, έφτασε κοντά στην εστία του Neuer, όμως δυσκολευόταν να πραγματοποιήσει καλή τελική προσπάθεια. Σπουδαιότερη στιγμή της ήταν η κεφαλιά του Mane που σταμάτησε στον Γερμανό τερματοφύλακα στα τελευταία λεπτά.

Από την άλλη, η Bayern δεν μπόρεσε να κρατήσει πολύ την μπάλα και απείλησε κυρίως με μακρινά σουτ, χωρίς κι αυτή να φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Alisson.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν ξεχωριστά οι σημερινοί πρωταγωνιστές για την ομάδα του Jurgen Klopp:

Alisson Becker 6/10: Είχε δουλειά σχεδόν σε όλο το ματς, είτε αυτό σήμαινε αναχαίτιση επιθέσεων της Bayern είτε βοήθεια στην κυκλοφορία μπάλας. Στο πρώτο τα πήγε αρκετά καλά, είχε καλές τοποθετήσεις, καίριες εξόδους και επενέβη σωστά όποτε χρειάστηκε. Με την μπάλα στα πόδια είχε κάποια θεματάκια  όμως. Είχε κάποια σημαντικά λάθη που από τύχη κυρίως δεν κατέληξαν σε γκολ. Με εξαίρεση αυτά ήταν καλός, αν και έφερε σε δύσκολη θέση την άμυνά του σε κάποιες στιγμές.

Trent Alexander-Arnold 5/10: Μέτρια μέρα στη δουλειά για τον νεαρό Άγγλο, που φάνηκε εκτός ρυθμού και δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Πολλές λάθος μεταβιβάσεις, αρκετά εύκολα λάθη και κακή απόδοση επιθετικά. Είχε λίγα ανεβάσματα αλλά συνήθως τα έκανε μαντάρα. Αμυντικά τα πήγε καλά απέναντι στον Coman, όμως μέχρι εκεί. Φάνηκε να μην έχει τόση άνεση και αυτοπεποίθηση.

Andy Robertson 4/10: Ο χειρότερος του γηπέδου απόψε για την Liverpool. Ο Σκωτσέζος πραγματοποίησε ίσως την πιο κακή εμφάνισή του με τα κόκκινα από τη μέρα που ήρθε. Σε ένα ματς που απαιτούσε τόλμη και σιγουριά, ο Robbo ήταν πολύ κατώτερος της περίστασης. Στο αμυντικό κομμάτι πέρασε εφιαλτικά με τον Gnabry να τον κάνει ό,τι θέλει και να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυνα. Καμία σιγουριά στις μεταβιβάσεις του και παρότι ανέβηκε πολλές φορές, δεν κατάφερε καθόλου να φανεί απειλητικός. Ας ελπίσουμε να κράτησε όλα τα κακά για σήμερα και να εμφανιστεί μεταμορφωμένος την Κυριακή.

Joel Matip 8/10: Από τους πιο θετικούς πρωταγωνιστές απόψε ο Καμερουνέζος, που τα πήγε εξαιρετικά τόσο στο μαρκάρισμα του Lewandowski, τον οποίο και περιόρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έβγαινε πρώτος στην μπάλα, είχε αυτοπεποίθηση και πολλά κοψίματα. Σωστός στις τοποθετήσεις του και πάντα παρών όποτε η Bayern έγινε απειλητική. Ανέλαβε μεγάλο βάρος όντας ο μοναδικός διαθέσιμος καθαρόαιμος σέντερ μπακ σήμερα και στάθηκε αντάξιος των προσδοκιών. Μοναδικό του ψεγάδι η άτσαλη απομάκρυνση, που παραλίγο να κατέληγε αυτογκόλ, αλλά και μια κακή αντίδραση σε λανθασμένη πάσα του Alisson. Πολλοί ίσως να αμφέβαλαν, όμως ο Matip ήταν και πάλι εντυπωσιακός.

Fabinho 8/10: Όπως και ο παρτενέρ του, έτσι κι αυτός κίνησε σε υψηλά στάνταρ την απόδοσή του. Κλήθηκε να καλύψει το κενό του van Dijk και το κατάφερε και με το παραπάνω. Δεν φάνηκε καθόλου ξένος με την θέση, προσαρμόστηκε γρήγορα στις συνθήκες του αγώνα και πρόσφερε μεγάλη βοήθεια στην ομάδα. Είχε πολύ σημαντικές επεμβάσεις με εξαιρετικά τάκλιν, απομάκρυνε πολλά γεμίσματα προς τον Lewandowski με το κεφάλι και πρόσφερε ηρεμία με το παιχνίδι του και τις σωστές μεταβιβάσεις του. Δεν πραγματοποίησε λάθη και συνολικά ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας.

Jordan Henderson 9/10 (MOTM): Μιλώντας για κορυφαίους μεταφερόμαστε στον απόλυτο πρωταγωνιστή της βραδιάς. Έπαιξε σαν πραγματικός ηγέτης απόψε και ήταν με διαφορά ο καλύτερος για τους Reds. Ήταν παντού στο γήπεδο, έτρεχε ασταμάτητα και ήταν ο κινητήριος μοχλός στον χώρο του κέντρου. Έκοψε πολλές μπάλες, διέσωσε πολλάκις την κατοχή και μοίραζε εξαιρετικά την μπάλα, είτε κάθετα είτε με βαθιές μπαλιές. Ήταν ψύχραιμος, έβγαινε πρώτος στις μονομαχίες και δεν άφησε σε κανένα σημείο ήσυχους τους Βαυαρούς να κάνουν παιχνίδι. Δίχως καμία υπερβολή, συγκλονιστικός!

Georginio Wijnaldum 7/10: Καλή παρουσία από τον Gini, που ήταν πολύ κινητικός και δραστήριος στο δημιουργικό κομμάτι. Έδωσε αρκετά στηρίγματα στους επιθετικούς, βρήκε ελεύθερους χώρους και ανέβαινε συνεχώς ψηλά για να δώσει τον παραπάνω παίκτη. Ωστόσο, παρότι πήρε αρκετές φορές μπάλα σε καίριες θέσεις, δυσκολεύτηκε να γίνει απειλητικός. Αμυντικά βοήθησε με σωστές επεμβάσεις. Προς το τέλος του δευτέρου μέρους η απόδοσή του έπεσε, πιθανώς και λόγω κόπωσης. Θετικό πρόσημο όμως στη συνολική εικόνα του.

Naby Keita 7/10: Φαίνεται να βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του και παιχνίδι με το παιχνίδι γίνεται όλο και πιο σταθερός. Ο μέσος από τη Γουινέα έκανε αρκετή δουλειά απόψε, κράτησε όμορφα την μπάλα και έδωσε πολλές βοήθειες μπροστά, πατώντας συνεχώς περιοχή. Πολύ τρέξιμο και γενικά ήταν εμφανής η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας. Δεν δίστασε να πάρει τελικές προσπάθειες πάνω του και να κουβαλήσει μπάλα. Αρκετές φορές το παράκανε και δεν απέφυγε τα λάθη. Όσο περνούσε η ώρα ξέμενε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε από τον Milner.

Mohamed Salah 6.5/10: Δεν ήταν η καλύτερή του μέρα παραγωγικά και φάνηκε αυτό από τα μέτρια προς κακά του τελειώματα. Παρ’όλα αυτά και παρά το γεγονός πως η άμυνα της Bayern τον περιόρισε πολύ, κατάφερε να μην εξαφανιστεί σε καμία φάση του ματς. Ζήτησε μπάλα, βγήκε στο πλάι να δημιουργήσει ρήγματα και είχε διάθεση να κάνει πράγματα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε δυο τρομερές ενέργειες, αλλά δεν κατάφερε να τις τελειώσει. Αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια και σε κάποιες πάσες του θα είχε κάνει ωραία πράγματα απόψε, αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό.

Sadio Mane 6.5/10: Ίσως ο μοιραίος απόψε, καθώς χάνει την μεγαλύτερη ευκαιρία της Liverpool στο ματς με ένα άτσαλο τελείωμα από πλεονεκτική θέση. Συνολικά όμως, είχε και αυτός μεγάλη όρεξη να δημιουργήσει και να απειλήσει και η αντίπαλη άμυνα τον αισθάνθηκε αρκετές φορές. Έτρεξε πολύ, πήρε μπάλα και δημιούργησε πολλές προϋποθέσεις για καθαρή ευκαιρία. Ήταν όμως αναποτελεσματικός και αυτό στοίχισε στην επιθετική αφλογιστία της ομάδας.

Roberto Firmino 7.5/10: Ήταν αμφίβολος μέχρι και χθες και πραγματικά η απουσία του θα ήταν μεγάλο χτύπημα για τον Klopp. Πολύ μεστό παιχνίδι από τον Bobby, που προωθούσε ιδανικά το παιχνίδι, έσπασε όμορφα την μπάλα και έβρισκε πάντα τον κατάλληλο παίκτη να πασάρει. Κινήθηκε εξαιρετικά στους χώρους μακριά και κοντά από την περιοχή και έδινε πολύ καλές επιλογές στους συμπαίκτες του με τα πολλά του τρεξίματα. Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εκτελέσει, ωστόσο η δουλειά που έκανε στις υπόλοιπες πτυχές του αγώνα ήταν σπουδαία. Αντικαταστάθηκε αργότερα προληπτικά από τον Origi.

James Milner 5.5/10: Πέρασε στο 76′ αντί του Keita και επιχείρησε να κάνει δύσκολη τη ζωή των χαφ της Bayern, πιέζοντας και κυνηγώντας την μπάλα. Είχε μερικά κοψίματα και εν γένει σωστές μεταβιβάσεις, όμως δεν πρόλαβε να δείξει περισσότερα πράγματα, παρόλο που φάνηκε να είχε διάθεση.

Divock Origi 5/10: Αντικατέστησε τον Firmino στο 76′ και αυτός και κινήθηκε όπως αναμενόταν στην κορυφή της επίθεσης. Πίεσε την αντίπαλη άμυνα, κυνήγησε αρκετές μπαλιές και προσπάθησε και αυτός να βοηθήσει με αρκετές κινήσεις που έκανε, όμως δεν κατάφερε να επηρεάσει ιδιαίτερα την εξέλιξη του ματς.

Jurgen Klopp 8.5/10: Όλα πήγαν καλά εκτός από το σκοράρισμα. Το πλάνο του Γερμανού λειτούργησε σχεδόν ιδανικά, αλλά το τελικό 0-0 δεν είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κατάφερε να καλύψει την μεγάλη απουσία του van Dijk πίσω, προστάτεψε τον Firmino που προερχόταν από αρρώστια και δεν άφησε την Bayern να κάνει το παιχνίδι της. Η ομάδα του ήταν ανώτερη στο γήπεδο, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό στο επιθετικό τρίτο και δεν κατάφερε να επιβραβεύσει την γενικά καλή εικόνα της με μια νίκη. Το στήσιμο ήταν εξαιρετικό, η απόδοση καλή και μένει να δοθεί μια μεγάλη μάχη για την πρόκριση. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *