Σαν να το ξαναβρίσκει | Newcastle 0-2 Liverpool: Match Review

Η Liverpool πέτυχε 2 γκολ σε 7 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Newcastle, πήρε σημαντική νίκη στο St.James Park (0-2) και ανέβηκε στην 8η θέση της Premier League (στο -6 από την τετράδα με ματς λιγότερο).

Επόμενο ματς για τους Reds, την Τρίτη 21/2 (22:00) με τη Real Madrid στο Anfield για το πρώτο ματς της φάσης των «16» του Champions League.

Η Liverpool δείχνει να συνέρχεται. Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Everton, η ομάδα του Jurgen Klopp πήρε ακόμα ένα σημαντικό τρίποντο, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας της Newcastle για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Nunez (σκοράρει για πρώτη φορά στην PL μετά τις 12 Νοέμβρη) και Gakpo (σκοράρει σε δεύτερο ματς σερί) πέτυχαν από ένα γκολ σε διάστημα 7 λεπτών, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα από νωρίς στους Reds, ενώ στο 22ο λεπτό το έργο της Newcastle έγινε ακόμη δυσκολότερο, καθώς έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Pope.

Με αυτή τη νίκη, η Liverpool ανέβηκε στην 8η θέση (35 β.), μειώνοντας στους 6 βαθμούς την απόστασή της από τη Newcastle (4η θέση, 41 β.), με τους Reds να έχουν ματς λιγότερο.

Η Newcastle ηττήθηκε για δεύτερη μόλις φορά μέσα στη σεζόν, έχοντας χάσει και πάλι από τους Reds τον περασμένο Αύγουστο με 2-1, και παρέμεινε για 8ο συνεχόμενο χρόνο χωρίς νίκη απέναντι στην ομάδα του Klopp.

Η Liverpool ξεκίνησε δυνατά στο ματς και για πρώτη φορά φέτος πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, πετυχαίνοντας 2 γκολ σε διάστημα 7 λεπτών. Στο 10ο λεπτό, ο Alexander-Arnold βρήκε τον Nunez, ο Ουρουγουανός κατέβασε την μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0 μέσα από την περιοχή.

Στο 17ο λεπτό, μια «μαγική» μπαλιά του Salah έβγαλε μόνο του τον Gakpo, ο οποίος πρόλαβε τον επερχόμενο Pope και με κοντινή προβολή έκανε το 2-0.

Το έργο της Newcastle έγινε ακόμη πιο δύσκολο στο 22ο λεπτό, καθώς ο Pope αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για επαφή με τα χέρια εκτός περιοχής. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλες ευκαιρίες πριν τη λήξη του ημιχρόνου, σημαδεύοντας δύο φορές το δοκάρι του Alisson, τη μία με το σουτ του Saint-Maximin (31′) και την άλλη με την κεφαλιά του Burn (41′).

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, η Newcastle ήταν εκείνη που φάνηκε περισσότερο απειλητική και στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Howe ήταν αρκετά επικίνδυνη επιθετικά, αλλά ο Alisson επενέβη όπου χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν.

Από την άλλη, οι Reds κοίταξαν περισσότερο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα στο δεύτερο μέρος, έχοντας μαζεμένες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά με τον Jota (που μπήκε στο 59ο λεπτό), με τον Πορτογάλο να μην καταφέρνει να σκοράρει.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 59′), Bajcetic (Elliott 59′); Salah, Nunez (Firmino 59′), Gakpo (Jota 59′)

Newcastle: Pope; Trippier, Schar, Botman, Burn; Longstaff, Joelinton, Anderson; Saint-Maximin, Almiron, Isak

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *