Επιτέλους, στοπ στην κατηφόρα | Liverpool 2-0 Everton: Match Review

Η Liverpool αποφάσισε επιτέλους να εμφανιστεί. Μετά τα απανωτά χαστούκια από Brighton και Wolves, η ομάδα του Jurgen Klopp επικράτησε με 2-0 της Everton στο Anfield και πέτυχε την πρώτη της νίκη για το 2023 στην Premier League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 18/2 (19:30) με τη Newcastle στο St. James Park για την 24η αγωνιστική της Premier League.

Μετά από τόσα χαστούκια στο 2023 (ήδη στα μέσα Φεβρουαρίου), κάποια στιγμή θα ξυπνούσε η Liverpool. Και το έκανε έχοντας απέναντι τη συμπολίτισσά της στο Merseyside derby.

Η Liverpool ήταν καταφανώς ανώτερη σε όλα τα σημεία από την Everton και πήρε τη νίκη με 2-0 στο Anfield στο ντέρμπι της πόλης για την 23η αγωνιστική της Premier League χάρη σε γκολ του Salah (το πρώτο του από τη Boxing Day) και του Gakpo (το πρώτο του με τη Liverpool), ενώ ο Stefan Bajcetic στην 13η του εμφάνιση αναδείχθηκε MVP του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Jota πέρασε στο ματς στο 69ο λεπτό και έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά τις 16 Οκτωβρίου, ενώ επέστρεψε και ο Firmino.

Βαθμολογικά δεν άλλαξαν και πολλά βέβαια. Οι Reds ανέβηκαν στην 9η θέση με 32 βαθμούς και βρίσκονται στο -9 από την τετράδα, ενώ η Everton παραμένει στην 18η θέση με 18 βαθμούς.

Το ματς δεν είχε ρυθμό στο ξεκίνημα, με τη Liverpool να παίρνει σταδιακά τον έλεγχο και στο 17ο λεπτό έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Gakpo να αστοχεί με κεφαλιά από κοντά.

Η Everton απάντησε στις ευκαιρίες στο 37ο λεπτό, με την κεφαλιά του Tarkowski να καταλήγει στο δοκάρι του Alisson και στην εξέλιξη της φάσης, οι Reds άνοιξαν το σκορ. Ο Nunez έφυγε στην κόντρα, μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Salah, ο οποίος πρόλαβε τον Pickford και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, με το Anfield να… φλέγεται στους πανηγυρισμούς.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Liverpool, αφού κατάφερε να βρει δίχτυα για δεύτερη φορά στο 49ο λεπτό.

Οι παίκτες του Κλοπ συνεργάστηκαν υποδειγματικά, η μπάλα πέρασε από τους Robertson, Salah και Alexander-Arnold, με τον δεξιό μπακ να βρίσκει τον Gakpo κι αυτός με πλασέ σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τους Reds.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τη Liverpool να παίρνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά τις 30 Δεκεμβρίου.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Gomez, Robertson; Fabinho, Bajcetic (Keita 89′), Henderson (Milner 80′); Salah (Elliott 89′), Gakpo (Firmino 79′), Nunez (Jota 69′)

Everton: Pickford; Coleman, Coady, Tarkowski, Mykolenko; McNeil (Maupay 78′), Doucoure, Gana, Onana (Davies 78′), Iwobi; Simms (Gray 61′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *