Σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους | Liverpool 2-5 Real Madrid: Match Review

Η Liverpool προηγήθηκε με 2-0 της Real Madrid, αλλά μετά εξαφανίστηκε από το Anfield και γνώρισε αδιανόητα βαριά ήττα με 5-2 στο πρώτο ματς για τη φάση των «16» του Champions League.

Επόμενο ματς για τους Reds, το Σάββατο 25/2 (21:45) με την Crystal Palace στο Selhurst Park για την 25η αγωνιστική της Premier League.

Παράδεισος-Κόλαση. Το γνωστό δρομολόγιο. Όταν είσαι Liverpool, το έχεις ζήσει πολλές φορές, από την καλή κι από την ανάποδη. Αλλά αυτό, μα την Παναγία, δεν είχε προηγούμενο.

Η Liverpool βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0 μόλις στο 14ο λεπτό (Nunez, Salah) απέναντι στη Real Madrid στην πρώτη μεταξύ τους τιτανομαχία για τη φάση των «16» του Champions League. Κι ενώ το Anfield κόχλαζε, η Real ισοφάρισε πριν το ημίχρονο (Vinicius Jr x2), στο δεύτερο 45λεπτο πέτυχε άλλα 3 γκολ (Militao, Benzema x2) και έφυγε με το ασύλληπτο 5-2 από το Anfield, αφήνοντας τη Liverpool στον δικό της μικρόκοσμο του 2-0 στο 14ο λεπτό.

Σαφώς μιλάμε για την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της Liverpool σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και σαφώς μιλάμε ήδη για έναν σχεδόν σίγουρο αποκλεισμό με τρόπο απαρηγόρητο, με την ομάδα του Jurgen Klopp κυριολεκτικά να εξαφανίζεται μετά το 2-0 και να βλέπει τη Real να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο.

Η ρεβάνς στο Santiago Bernabeu είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 22:00. Με όση ψυχή έχει απομείνει.


How it started: Τακουνάκι Nunez, σπιρτάδα Salah, 2-0 στο 14ο λεπτό

Η Liverpool μπήκε δυναμικά , πιέζοντας πολύ ψηλά και καταφέρνοντας να αιφνιδιάσει τη Real, ανοίγοντας το σκορ στο 4ο λεπτό! Ο Salah έκανε την κίνηση από τα δεξιά και βρήκε με όμορφη συρτή σέντρα τον Nunez, ο οποίος με υπέροχο τακουνάκι στην κίνηση νίκησε τον Courtois για το 1-0.

Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι στο πρώτο τέταρτο του ματς, με τον Salah να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 12’ πλασάροντας άστοχα από πολύ πλεονεκτική θέση, ενώ στο 14ο λεπτό ο Courtois έκανε μεγάλο λάθος μετά από πίσω πάσα αμυντικού του, χάνοντας το κοντρόλ και επιτρέποντας στον Salah να του κλέψει την μπάλα και να την στείλει με άνεση στα δίχτυα, για το 2-0!


How it ended (too soon): Ο Alisson έπαθε Karius, ο καταραμένος Vinicius Jr. και μια άνευ προηγουμένου καθίζηση

Ο ρυθμός του αγώνα συνέχισε να είναι καθηλωτικός, με τη Real να μην επηρεάζεται από την ψυχρολουσία του 2-0 και να μειώνει στο 21ο λεπτό, όταν ο Vinicius Jr κινήθηκε ανάμεσα σε τρεις αμυντικούς και πλάσαρε για το 2-1. Στο 25ο λεπτό η Liverpool έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ, με τον Henderson να βρίσκει με συρτή σέντρα τον Salah και τον Αιγύπτιο να μην μπορεί να εκτελέσει. Η μπάλα κατέληξε στον Nunez, με τον Carvajal να τον κόβει με τρομερή επέμβαση.

Στο 31ο λεπτό ο Vinicius Jr απείλησε ξανά με μακρινό σουτ, αλλά αυτή τη φορά ο Alisson είχε απάντηση, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Valverde σούταρε ψηλά άουτ, μετά από συνεργασία του με Modric και Benzema.

Τελικά, η Real ισοφάρισε στο 36ο λεπτό όταν ο Alisson θύμισε σκηνικά Karius. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας έδωσε πάσα πάνω στον Vinicius Jr, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα μετά την κόντρα, για το 2-2.

Με τον ξέφρενο ρυθμό που ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο. Η Real ολοκλήρωσε την ανατροπή με το «καλησπέρα» του δεύτερου 45λέπτου. Στο 47ο λεπτό ο Modric εκτέλεσε φάουλ που πήρε ο Vinicius Jr από τον Gomez, με την άμυνα της Liverpool να μένει καθηλωμένη, επιτρέποντας στον αμαρκάριστο Militao να κάνει το 2-3 με δυνατή κεφαλιά.

Η ομάδα του Klopp προσπάθησε να αντιδράσει, ανεβάζοντας άμεσα την πίεσή της χωρίς αντίκρισμα βέβαια, καθώς οι Μαδριλένοι σκόραραν ξανά στο 55ο λεπτό όταν μετά από ιδανική αντεπίθεση και συνεργασία των Rodrigo-Benzema, ο Γάλλος επιθετικός πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Gomez και να μπερδεύει τον Alisson, για το 2-4.

Η Real είχε εξαφανίσει ολοκληρωτικά τη Liverpool από τις τέσσερις γραμμές και συνέχισε να της δημιουργεί πολλά προβλήματα. Και την πλήγωσε ξανά στο 67ο λεπτό, όταν ο Benzema έκλεψε από τον Fabinho στον χώρο του κέντρου, στη συνέχεια πήρε την πάσα του Vinicius Jr, «ξάπλωσε» τον Alisson και πέτυχε το 2-5 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Ένα 2-5 ιστορικό και ανεπανάληπτο για τη Real, ένα 2-5 που αφήνει σημάδι ανεξίτηλο στη Liverpool.


Οι συνθέσεις

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez (Matip 73′), Van Dijk, Robertson; Fabinho, Henderson (Milner 73′), Bajcetic (Elliott 85′); Salah, Nunez (Jota 63′), Gakpo (Firmino 63′)

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Rudiger, Alaba (Nacho 27′); Camavinga, Modric (Kroos 87′), Valverde; Rodrygo (Ceballos 81′), Vinicius Jr., Benzema (Asensio 87′)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *