Ονειρεύεται το 7ο εκεί που πήρε το 6ο! (Pregame)

Το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά κυνηγάει απόψε η Liverpool!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Atletico Madrid vs Liverpool
Διοργάνωση: Champions League

Έδρα: Wanda Metropolitano
Ημερομηνία: 18.02.2020
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Szymon Marciniak
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:


Η επιστροφή από τη χειμερινή διακοπή επιφύλασσε μία ακόμη νίκη για τη Liverpool, αυτή τη φορά επί της ουραγού Norwich. Σε μια κλειστή αναμέτρηση, με λίγες ευκαιρίες, ο Sadio Mane ήταν αυτός που έσβησε το σενάριο της λευκής ισοπαλίας με γκολ στο 78′, έχοντας περάσει ως αλλαγή στο γήπεδο είκοσι λεπτά νωρίτερα.

Με τους τρεις αυτούς βαθμούς η Liverpool έκανε ακόμη ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, και πλέον η ομάδα του Jurgen Klopp χρειάζεται μόλις 5 νίκες για να το εξασφαλίσει και μαθηματικά. Απόψε οι Reds επιστρέφουν στη δράση του Champions League δύο μήνες μετά την πρόκριση τους στη φάση των 16.

Για την αποψινή σπουδαία αναμέτρηση κόντρα στους Μαδριλένους, ο Jurgen Klopp υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του εκτός του τραυματία Xherdan Shaqiri. Να επισημανθεί ότι ο νεοαποκτηθείς Takumi Minamino πέταξε κανονικά για την Ισπανική πρωτεύουσα, καθώς δεν υπάρχει πλέον κάποιος κανόνας που να απαγορεύει σε μεταγραφικά αποκτήματα να αγωνίζονται με τη νέα τους ομάδα στο Champions League την ίδια σεζόν της μετακίνησης τους.


ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Αναμφίβολα, σκιά του παλιού καλού της εαυτού δείχνει η ομάδα του Simeone. Οι μονάχα δέκα νίκες και τα μόλις 25 γκολ που έχει σημειώσει η ομάδα μεταφράζονται σε 40 βαθμούς. Η συγκομιδή αυτή βρίσκει την Atletico στην 4η θέση, με τις Σεβίλλη, Villareal, Valencia και Real Sociedad να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την θέση αυτή που δίνει το εισιτήριο για το Champions League.

Παραμένει ωστόσο μια εξαιρετικά ποιοτική ομάδα και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζεται την καθιστά αυτομάτως ιδιαίτερα δύσκολο αντίπαλο. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως μόνο η συμπολίτισσα της και πρωτοπόρος του Ισπανικού πρωταθλήματος, Ρεάλ Μαδρίτης, έχει δεχθεί λιγότερα από τα 17 γκολ των Rojiblancos. 
Οι τραυματίες Kieran Trippier, Joao Felix και Hector Herrera δεν βρίσκονται στις διαθέσιμες επιλογές του Diego Simeone. Ο Alvaro Morata αναμένεται να ξεκινήσει ως βασικός, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Diego Costa έπειτα από πολύμηνη απουσία.


ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Τέσσερις φορές έχουν βρεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, όλες τον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα, και οι δύο αναμετρήσεις το 2008 στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League έληξαν ισόπαλες με σκορ 1-1.

Δύο χρόνια αργότερα, στα ημιτελικά του Europa League, οι Ισπανοί ήταν αυτοί που πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Αμβούργου χάρη στον κανόνα των εκτός έδρας γκολ. Στην Μαδρίτη οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0, ενώ στο Anfield το 2-1 που διαμορφώθηκε στην παράταση έδωσε στους φιλοξενούμενους την πρόκριση. Η Atletico κέρδισε το τρόπαιο εκείνη την χρονιά με νίκη 2-1 εναντίον της Fulham.


ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak – Arias, Gimenez, Felipe, Lodi – Correa, Partey, Koke, Saul – Costa, Vitolo

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *