Να μπει με το δεξί στο 2020! (Pregame)

Ποδαρικό στο 2020 κάνει απόψε η Liverpool!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ:

Liverpool vs Sheffield United
Διοργάνωση: Premier League

Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 02.01.2020
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Paul Tierney
Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sports 1HD

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:


Η Liverpool άφησε πίσω της την δεκαετία, κλείνοντας ιδανικά, με νίκη 1-0 επί της Wolves. Σε μια αναμέτρηση με λίγες ευκαιρίες, ο Sadio Mane ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, με το γκολ του να είναι για μία ακόμη φορά τελικά αυτό που έδωσε το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν άμεσα, το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε έπειτα από παρέμβαση του VAR και η ομάδα του Jurgen Klopp διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Για το αποψινό παιχνίδι εναντίον της Sheffield United -το πρώτο για την νέα χρονιά και τη δεκαετία- ο Γερμανός τεχνικός μετράει μία νέα απουσία, αυτή του Xherdan Shaqiri, που προσθέτει το όνομα του στην λίστα των τραυματιών μαζί με αυτά των Joel Matip, Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Lovren, των οποίων η επιστροφή αναμένεται εντός του επόμενου μήνα. 

Γνωστό έχει γίνει επίσης πως ο νεοαποκτηθείς Ιάπωνας, Takumi Minamino, δεν έχει δυνατότητα συμμετοχής απόψε και αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του κόντρα στην Everton, στο πλαίσιο του FA Cup, την Κυριακή. Επομένως τα περιθώρια για rotation σήμερα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα, ωστόσο ο Divock Origi διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Sheffield United αποτελεί ξεκάθαρα την μεγαλύτερη, θετική, έκπληξη της φετινής σεζόν. Σχεδόν όλα τα προγνωστικά, οι προβλέψεις, και οι στοιχηματικές αποδόσεις ήθελαν τους Blades τελευταίους στην βαθμολογία, να επιστρέφουν αμέσως στην Championship. Η ομάδα του Chris Wilder ωστόσο, με μεγάλο όπλο την αμυντική της λειτουργία, διέψευσε τους πάντες και ο υποβιβασμός είναι μια λέξη που δεν θα συνδεθεί ποτέ την φετινή σεζόν με την ομάδα.

Με μόλις 19 γκολ παθητικό, το δεύτερο καλύτερο αμυντικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα μόνο μετά τα 14 γκολ της Liverpool, η ομάδα από τo Yorkshire είναι από τις πιο σκληροτράχηλες του πρωταθλήματος με ανασταλτική λειτουργία που μπορεί να δυσκολέψει πολύ κάθε ομάδα. Τα 23 γκολ που έχει σκοράρει μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά σίγουρα έχουν κάνει την δουλειά, καθώς με 29 βαθμούς σε 20 αγώνες η Sheffield United βρίσκεται στην 8η θέση, μόλις δύο πόντους μακριά από την 5η Manchester United.

Ταυτόχρονα, έχει και εξαιρετική απόδοση στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Χαρακτηριστικό αυτού του φαινομένου είναι πως η πρώτη της ήττα μακριά από το Bramall Lane ήρθε την περασμένη αγωνιστική, από την Manchester City. 

Ο μοναδικός αμφίβολος για την αναμέτρηση στο Anfield είναι ο μέσος, γεννηθείς στο Liverpool, John Lundstram, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο Etihad με μικρό πρόβλημα τραυματισμού στον αστράγαλο. Ωστόσο προπονήθηκε κανονικά και το πιθανότερο σενάριο για τον Chris Wilder, είναι να τον παρατάξει στην αρχική ενδεκάδα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Νωρίς στην σεζόν η Liverpool ταξίδεψε στο Sheffield για να αναμετρηθεί με τους Blades. Παρά την πολύ καλή εικόνα των γηπεδούχων η Liverpool είχε την υπεροχή και σπατάλησε ορισμένες κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Εν τέλει για την νίκη της με 0-1 χρειάστηκε ένα σουτ του Wijnaldum το οποίο δεν απέκρουσε σωστά ο τερματοφύλακας της ομάδας, Dean Henderson.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Liverpool (4-3-3): Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Keita, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane

Sheffield United (3-5-2): Henderson – Basham, Egan, O’Connell – Baldock, Lundstram, Nordwood, Fleck, Stevens – McGoldrick, McBurnie

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *