Νίκη τίτλου αφιερωμένη στους 96 | Liverpool 2-0 Chelsea: Match Review

Μέσα σε ένα εκρηκτικό δίλεπτο η Λίβερπουλ έβαλε δύο γκολ και πήρε σπουδαία νίκη για πολλούς λόγους επί της Τσέλσι (2-0) στο Άνφιλντ, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο).

Επόμενος αγώνας για τους Reds, την Τετάρτη 17/4 (22:00 – Cosmote Sport 1 HD) με την Πόρτο για τη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League.

34η αγων. Premier League

Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την τραγωδία του Χίλσμπορο, οι Reds έκαναν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν για τις 96 αδικοχαμένες ψυχές.

Με κεφαλιά του Μανέ και μια τρομερή βολίδα από σχεδόν τα 30 μέτρα του Σαλάχ μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 την Τσέλσι στο Άνφιλντ (πρώτη εντός έδρας νίκη επί των Λονδρέζων από το 2012), έκαναν σημαντικό βήμα τίτλου, παραμένοντας φυσικά στην κορυφή της βαθμολογίας.

18 γκολ ο Μανέ, 19 γκολ ο Σαλάχ στο πρωτάθλημα. Συγκλονιστικός ο Χέντερσον, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Σακίρι πήρε ξανά (λίγο) χρόνο συμμετοχής μετά από πολύ πολύ καιρό.

Τέσσερις στροφές πριν τον τερματισμό, η Λίβερπουλ βρίσκεται στην πρώτη θέση της Premier League με 85 βαθμούς και η Σίτι (με ματς λιγότερο πάντα) έχει 83.

Λίγο πιο κοντά στο θαύμα, λοιπόν.

Είχε κατοχή, δεν έβρισκε χώρους η Λίβερπουλ

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα 96 θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο, με τους φίλους των γηπεδούχων να έχουν ετοιμάσει ένα όμορφο και συγκινητικό κορεό.

Οι Reds ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι θέλοντας να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και πίεζαν από νωρίς.

Στο 6′ ο Μανέ με σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Σαλάχ στην καρδιά της περιοχής, ο Αιγύπτιος έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Κέπα μπλόκαρε την μπάλα. Η πρώτη επίσκεψη της Τσέλσι στην περιοχή της Λίβερπουλ έγινε στο 20′ με τον Αζάρ να κρατάει την μπάλα από τα αριστερά με ωραίο τρόπο, ταλαιπώρησε τον Μάτιπ αλλά το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Άλισον.

Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή, πίεζε αλλά δεν έβρισκε συχνά κενούς χώρους για να μπορέσει να απειλήσει με αξιώσεις. Το σουτ του Χέντερσον στο 26′ κόντραρε, η προσπάθεια του Ουίλιαν που διέσχισε το μισό γήπεδο κατέληξε άουτ στο 30′ ενώ ο Μανέ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος με το πλασέ του εντός περιοχής να φεύγει λίγο άουτ στο 38′.

Δύο γρήγορα γκολ άλλαξαν το παιχνίδι για τους Reds

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ μπήκε… φουριόζα να πάρει προβάδισμα νωρίς και το κατάφερε. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, πέτυχε δύο γκολ!

Σαλάχ και Φιρμίνο συνεργάστηκαν, πήρε την μπάλα ο Χέντερσον, έκανε τη γλυκιά σέντρα και ο Μανέ από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 51′ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Άνφιλντ!

Και πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, μόλις δύο λεπτά αργότερα, ο Σαλάχ έπιασε ασύλληπτη σουτάρα έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα ο Κέπα για το 2-0 στο 53′!

Το Άνφιλντ παραληρούσε και φώναζε ρυθμικά το όνομα του Αιγύπτιου, ο Φιρμίνο λίγο έλειψε να σκοράρει με την μπάλα να περνάει δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κέπα αλλά η Τσέλσι δεν επηρεάστηκε και αντέδρασε πολύ γρήγορα με τον Αζάρ να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες: το πλασέ του σε τετ-α-τετ με τον Άλισον κατέληξε στο δοκάρι (59′), ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας απέκρουσε την κοντινή προβολή του Βέλγου επιθετικού.

Οι “μπλε” ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το δεύτερο γκολ που δέχτηκαν αλλά η Λίβερπουλ ξαναπήρε σταδιακά τα ηνία του ματς, είχε κάποιες ευκαιρίες να διευρύνει το σκορ (69′ Σαλάχ, 89′ Μανέ) αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη που βρήκε τον Κλοπ και τους παίκτες του να αποθεώνονται από το κοινό του Άνφιλντ.


Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (66′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον (77′ Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ (90′ Σακίρι), Φιρμίνο

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Ρίντιγκερ (40′ Κρίστενσεν), Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Καντέ, Ζορζίνιο, Λόφτους-Τσικ (76′  Μπάρκλεϊ), Χάντσον-Οντόι (56′ Ιγκουαΐν), Αζάρ, Ουίλιαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *