Και πάλι αγνώριστοι! | West Ham 1-1 Liverpool: Βαθμολογίες παικτών

Για δεύτερο σερί παιχνίδι η Liverpool αποτυγχάνει να βρει το δρόμο προς τη νίκη και το 1-1 απέναντι στην West Ham την βάζει σε μπελάδες όσον αφορά την διατήρηση της πρώτης θέσης στη βαθμολογία.

Η προβληματική εικόνα συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς, με την Liverpool να μένει στο 1-1 και με την West Ham, μετά τη Leicester, και πλέον να βρίσκεται σε απόσταση μιας νίκης από την διώκτρια Manchester City.

Και σε αυτό το ματς, όπως και στο προηγούμενο απέναντι στην Leicester, οι Reds βρήκαν πρώτοι δίχτυα και πάλι με δράστη τον Sadio Mane, όμως δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν το προβάδισμά τους, δείχνοντας σημαντικά ζητήματα στο αμυντικό κομμάτι.

Στο 22ο λεπτό ο Lallana με περίτεχνη ενέργεια βρήκε τον επερχόμενο Milner και αυτός γύρισε ιδανικά στον Mane εντός περιοχής, που απέφυγε έξοχα τον Diop και άνοιξε το σκορ. Το γκολ ωστόσο δεν έπρεπε να μετρήσει, μιας και ο Milner στην αρχή της φάσης είναι φανερά εκτεθειμένος.

Η Liverpool πλήρωσε μια ακόμη ολιγωρία στην άμυνα, αυτή τη φορά από τον Robertson, προκειμένου να δει για ένα ακόμη παιχνίδι την εστία της να παραβιάζεται. Τα Σφυριά κέρδισαν φάουλ σε καλή απόσταση από την περιοχή, το εκτέλεσαν έξυπνα με πάσα και ο Antonio βγήκε σε θέση τετ α τετ για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν και για δεύτερο γκολ στη συνέχεια, έχοντας δυο καλές στιγμές από στημένες φάσεις, όμως οι Hernandez και Rice ήταν άστοχοι από πλεονεκτικές θέσεις.

Οι παίκτες του Klopp έδειξαν σχετικά καλύτερο πρόσωπο στην επανάληψη, όμως δεν μπόρεσαν να φτιάξουν τις μεγάλες ευκαιρίες που θα ήθελαν, με αποτέλεσμα η West Ham να κατακτήσει χωρίς πολλά προβλήματα έναν σημαντικό βαθμό.

Πάμε να δούμε πως τα πήγαν ένας προς έναν οι σημερινοί πρωταγωνιστές για την Liverpool:

Alisson Becker 6/10: Απαιτητικό βράδυ και σήμερα για τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ, που χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές στιγμές του ματς. Στο γκολ δεν φέρει μεγάλη ευθύνη, αν και το τρώει όρθιος, όμως είναι πασιφανές ότι τον εκθέτει για τα καλά η άμυνά του. Είχε μια δυο καλές επεμβάσεις σε τελικές των γηπεδούχων και αρκετές καλές εξόδους είτε εντός, είτε εκτός περιοχής. Κάνει ένα σημαντικό λάθος στο φινάλε, όπου στέλνει την μπάλα πάνω στον Carroll σε μια έξοδο, όμως ο van Dijk τον κάλυψε.

James Milner 6.5/10: Κλήθηκε για ένα ακόμη ματς να αγωνιστεί ως δεξί μπακ και έκανε σχετικά καλή δουλειά. Δείχνει αρκετά ξένος με τη θέση, όμως κατέβαλε πολύ καλή προσπάθεια και σήμερα. Ασταμάτητα ανεβάσματα, ωραία σέντρα στο γκολ και έδωσε αρκετές λύσεις επιθετικά. Αμυντικά είχε σίγουρα ζητήματα με έναν αντίπαλο όπως ο Felipe Anderson, ωστόσο η συνολική του παρουσία ήταν καλή υπό αυτές τις συνθήκες.

Andy Robertson 6.5/10: Είναι φανερά πεσμένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όμως παρ’όλα αυτά δεν ήταν κακός. Είχε μερικές καλές επεμβάσεις, αρκετά τρεξίματα και προσπάθησε πολύ. Σε πολλές περιπτώσεις ήταν φανερά μόνος του, όμως η ομάδα επέλεξε να παίξει από τον άξονα και δεν τον εκμεταλλεύτηκε όσο έπρεπε. Σημαντικό λάθος το ότι χάνει τον Antonio στο γκολ, που τελικά κόστισε 2 βαθμούς στην ομάδα.

Virgil van Dijk 7/10: Σε ένα αρκετά ζόρικο παιχνίδι κατάφερε να μην εκτεθεί σημαντικά και να κάνει σε μεγάλο βαθμό σωστά τη δουλειά του. Παρενέβη αρκετές φορές σε απόπειρες των γηπεδούχων να απειλήσουν και κάλυψε ολιγωρίες των συμπαικτών του. Η άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα, όμως και αυτός και ο Matip τα πήγαν όσο καλύτερα μπορούσαν.

Joel Matip 7/10: Θετική εικόνα και από τον Καμερουνέζο, που είχε αρκετή δουλειά σε ένα ακόμα ματς. Καλές επεμβάσεις, αρκετά κοψίματα και σωστές τοποθετήσεις σε γενικές γραμμές. Με εξαίρεση ένα σοβαρό λάθος που κάνει σε ένα κατέβασμα, όπου κόβεται και η Ham βγάζει αντεπίθεση, ήταν θετική η παρουσία του.

Fabinho 5.5/10: Άσχημο ματς από τον Fab σήμερα, που ήταν το μοναδικό ανασταλτικό χαφ σε ένα κέντρο που ήταν χαμένο. Ανασταλτικά δεν βοήθησε καθόλου στην αναχαίτιση των φονικών αντεπιθέσεων των Hammers, με αποτέλεσμα όλο το λούκι να πέφτει στην αμυντική γραμμή. Δημιουργικά επίσης δεν έκανε πολλά. Βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και στη διατήρηση της κατοχής, αλλά μέχρι εκεί.

Naby Keita 5.5/10: Ένα ακόμα παιχνίδι στο αρχικό σχήμα για τον Naby, όμως ούτε αυτό συνδυάστηκε με σπουδαία εμφάνιση. Στο πρώτο μέρος ήταν αρνητικός, κρατούσε παραπάνω την μπάλα και έκανε αρκετά λαθάκια. Στο δεύτερο ανέβηκε και δημιούργησε αρκετά ρήγματα, ωστόσο τα θαλάσσωνε στην τελική προσπάθεια ή στην τελική πάσα. Αν η απόδοση του πρώτου μέρους ήταν αντίστοιχη με του δεύτερου θα έπαιρνε καλύτερο βαθμό, αλλά δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Κρατάμε κάποια καλά πράγματα που έδειξε και ελπίζουμε να παρουσιάσει μεγαλύτερη συνέπεια στα επόμενα ματς.

Adam Lallana 7/10: Επανεμφάνιση μετά από πολύ καιρό στην αρχική ενδεκάδα για τον Lallana, που κατάφερε να συνδυάσει την επιστροφή του με μια πολύ καλή παρουσία σήμερα. Πολύ τρέξιμο, αμέτρητες κάθετες κινήσεις για να δώσει τη δυνατότητα για κάθετο παιχνίδι στους συμπαίκτες του και πανέμορφη ενέργεια στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να κουράζεται λίγο και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Shaqiri, όμως όσο έπαιξε ήταν πολύ θετικός.

Sadio Mane 8/10 (MOTM): Για δεύτερο σερί παιχνίδι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ομάδα στο γήπεδο. Πολλή ενέργεια, πολλά τρεξίματα και φυσικά σκόρερ για ένα ακόμη ματς. Τρομερή ενέργεια στο γκολ για να αποφύγει τον αμυντικό και να εκτελέσει, πήρε πολλάκις μπάλα και επιχείρησε να συνδυαστεί με τους υπόλοιπους και να δημιουργήσει καταστάσεις. Έδειξε διάθεση και ξεχώρισε για τα καλά από την μετριότητα των υπολοίπων μεσοεπιθετικά. Δυστυχώς μια ακόμη πολύ καλή του εμφάνιση που δεν συνδυάζεται με νίκη.

Roberto Firmino 4/10: Πιθανότατα η χειρότερη φετινή του εμφάνιση. Στο πρώτο ημίχρονο προσπάθησε να κάνει πράγματα, κατέβηκε χαμηλά να πάρει μπάλα και να μοιράσει, χωρίς όμως κάτι το αξιοσημείωτο. Στο δεύτερο μέρος ήταν τραγικός. Πολύ επιπόλαιος, χαλούσε τις επιθέσεις και υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη. Δεν του βγήκε απολύτως τίποτα και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Origi στη συνέχεια.

Mohamed Salah 5.5/10: Άχρωμο ματς από τον Αιγύπτιο, που ούτε σήμερα μπόρεσε να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Στο πρώτο μισό του ματς ήταν άφαντος και κλείστηκε πολύ καλά από την αντίπαλη άμυνα. Στην επανάληψη φάνηκε να ανεβαίνει λίγο, είχε δυο καλές στιγμές με τελικές προς την εστία, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Περιμένεις και από αυτόν περισσότερα σε τέτοια ματς.

Xherdan Shaqiri 5/10: Αντικατέστησε τον Lallana στο 69′ και δεν κατάφερε να πιάσει τον ρυθμό του Άγγλου. Είχε διάθεση να κάνει πράγματα, αλλά δεν προέκυψε σχεδόν τίποτα από τα πόδια του όσο αγωνίστηκε. Έτρεξε αρκετά, αλλά ως εκεί.

Divock Origi 6/10: Πέρασε στη θέση του Firmino στο 75′ και έδωσε μια πνοή μεσοεπιθετικά. Κινήθηκε πολύ, πήρε μπάλα, μοίρασε σωστά και έδωσε μια ώθηση στην ομάδα να ψάξει το γκολ με την παρουσία του και τις ενέργειές του. Έχασε την μεγάλη ευκαιρία στο τέλος, αν και από θέση οφσάιντ.

Jurgen Klopp 6/10: Δεύτερο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα με ίδιο σκορ και αντίστοιχη εμφάνιση. Το πλάνο της ομάδας να χτυπήσει από τον άξονα δεν ήταν λάθος, όμως οι παίκτες δεν ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Η αμυντική λειτουργία ήταν και πάλι πολύ κακή και θύμισε παλαιότερες περιόδους. Η έλλειψη στο δεξί άκρο της άμυνας είναι εμφανής. Στα στημένα η ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και δέχθηκε πάλι γκολ σε ένα από αυτά. Λείπει το πάθος από τους παίκτες του και η απαιτούμενη αυτοπεποίθηση και ενέργεια για να συνεχίσουν την πορεία που έχουν χαράξει. Ελπίζουμε να βρουν τον τρόπο γιατί ο κλοιός στενεύει. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *