Επιβίωσε αλλά προβλημάτισε | Liverpool 4-3 Red Bull Salzburg: Match Review

Σε ένα συναρπαστικό ματς στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ τα… είδε όλα – προηγήθηκε 3-0, η Σάλτσμπουργκ το έκανε 3-3 αλλά με γκολ του Σαλάχ οι Reds κέρδισαν με το ζόρι 4-3 και πήραν την πρώτη νίκη τους στον όμιλο.

Επόμενος αγώνας για τους Reds το Σάββατο 5/10 (17:00 – Cosmote Sport 2 HD) με τη Λέστερ στο Άνφιλντ για την 8η αγωνιστική της Premier League.

2η αγων. Uefa Champions League

Η παλιά (κακή) Λίβερπουλ είπε να περάσει απ’ το Άνφιλντ να χαιρετήσει. Και δεν άρεσε καθόλου αυτή η επίσκεψη.

Στο 100ό της Ευρωπαϊκό παιχνίδι στο Άνφιλντ, η Λίβερπουλ επικράτησε πολύ δύσκολα με 4-3 της Σάλτσμπουργκ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, παίρνοντας τους τρεις πρώτους βαθμούς της φέτος στην Ευρώπη.

Η νίκη αυτή ήρθε με δραματικό τρόπο καθώς οι Reds βρέθηκαν μπροστά με 3-0 (Μανέ, Ρόμπερτσον, Σαλάχ) και μέσα σε 21 αγωνιστικά λεπτά κατέρρευσαν ολοκληρωτικά και είδαν τη Σάλτσμπουργκ να ισοφαρίζει σε 3-3 (Xoυάνγκ Χι-Τσαν 39′, Μιναμίνο 56′, Χάλαντ 61′).

Απίθανα πράγματα στο ματς, οι εκπληκτικοί Αυστριακοί είχαν πάρει τρομερή ώθηση, πίεζαν αλλά ο Σαλάχ διαμόρφωσε το τελικό 4-3 στο 69′ και, παρά το άγχος μέχρι το τέλος, η Λίβερπουλ κατάφερε να επιβιώσει και να μη χάσει δικό της παιχνίδι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γκενκ υποδέχτηκε στο Βέλγιο τη Νάπολι και κατάφερε να την κρατήσει στο 0-0.

     Βαθμολογία Group E

  1. Νάπολι 4
  2. Λίβερπουλ 3
  3. Σάλτσμπουργκ 3
  4. Γκενκ 1

Γκολ και θέαμα η Λίβερπουλ, μείωσε πριν το ημίχρονο η Σάλτσμπουργκ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πρώτο σουτ στο ματς με τον Μιναμίνο να δοκιμάζει από μακριά το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Αντριάν.

Η Λίβερπουλ, όμως, ήταν εκείνη που ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο 9′ με τους Φιρμίνο-Μανέ να συνεργάζονται ωραία μέσα στην περιοχή, και ο Σενεγαλέζος από κοντά έκανε το 1-0 μόλις στο 9′, βάζοντας από νωρίς σε θέση οδηγού τους Reds.

Ο Μανέ δεν πανηγύρισε το γκολ του από σεβασμό στη Σάλτσμπουργκ, στην οποία αγωνίστηκε από το 2012 μέχρι το 2014, έχοντας 45 γκολ σε 87 παιχνίδια. Επίσης, έγινε ο τρίτος παίκτης της Λίβερπουλ που σκοράρει 15 γκολ στο Champions League μετά τους Τζέραρντ (21) και Σαλάχ (15).

Οι Reds πέτυχαν και δεύτερο γκολ με πανέμορφο team-work. Ο ένας φουλ μπακ (Αλεξάντερ-Άρνολντ) βρήκε υπέροχα το άλλο φουλ μπακ (Ρόμπερτσον) κι ο Σκωτσέζος από κοντά έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας, μάλιστα, μόλις το δεύτερο γκολ του με την κόκκινη φανέλα – το πρώτο του το είχε πετύχει την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2017-18 απέναντι στην Μπράιτον.

Επίσης, ο Άντι είναι ο πρώτος Σκωτσέζος που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό αγώνα της Λίβερπουλ μετά τον Γκάρι ΜακΆλιστερ στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2001 κόντρα στην Αλαβές.

Ο Σαλάχ εν συνεχεία έχασε καλή ευκαιρία να σκοράρει στο 30′ αλλά το έκανε λίγο αργότερα. Στο 36′ ο Μανέ βρήκε τον Φιρμίνο στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Βραζιλιάνος έκανε την κεφαλιά από κοντά, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς αλλά ο Σαλάχ που κυνηγούσε τη φάση δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0.

Η Σάλτσμπουργκ απείλησε με τον Ντάκα στο 38′ και ένα λεπτό αργότερα κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Χουάνγκ Χι-Τσαν να… γονατίζει τον Φαν Ντάικ και να “κεραυνοβολεί” τον Αντριάν.

Απίστευτα πράγματα και λύτρωση σε ένα εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο

Η Σάλτσμπουργκ αναθάρρησε από το γκολ της στο πρώτο μέρος και όλα έδειχναν ότι θα προσπαθούσε για να πάρει ό,τι καλύτερο στο Άνφιλντ. Κανείς δεν φανταζόταν όμως ότι η Λίβερπουλ θα κατέρρεε ολοκληρωτικά και θα έχανε τη γη κάτω από τα πόδια της…

Όλα έγιναν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Συγκεκριμένα, μέσα σε τέσσερα λεπτά (και έχοντας ξεκινήσει χωρίς καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο) η Λίβερπουλ δέχτηκε δύο γκολ και το παιχνίδι έγινε ξαφνικά ντέρμπι.

Στο 49′ ο Αντριάν έπαιξε με τη φωτιά στην μικρή περιοχή και λίγο έλειψε να το πληρώσει, με τον Ντάκα να τον πιέζει και να βάζει την κόντρα αλλά η μπάλα κατέληξε δίπλα από την εστία.

Η Λίβερπουλ εν τέλει πλήρωσε την επιπολαιότητα και την άνευρη εμφάνιση στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η Σάλτσμπουργκ μείωσε εκ νέου με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση του Μιναμίνο για το 3-2 στο 56′.

Τότε ακριβώς ήταν που μπήκε στο παιχνίδι και ο 18χρονος Χάλαντ που πέτυχε χατ-τρικ την 1η αγωνιστική απέναντι στη Γκενκ. Τέσσερα λεπτά, λοιπόν, μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έκανε τη ζημιά και στη Λίβερπουλ.

Ο Μουέπου έκανε ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά, βρήκε τον Μιναμίνο, κι αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Χάλαντ για το 3-3 στο 60′!

Απίθανα πράγματα στο Άνφιλντ. Η Λίβερπουλ ήταν πλήρως αποδιοργανωμένη. Ήταν λες και κάποιος της πάτησε ένα κουμπί και… έσβησε. Κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ο Κλοπ κοιτούσε απορημένος τον πίνακα του σκορ, ο Φαν Ντάικ κοιτούσε το ρολόι και ξεφυσούσε, κι ένα Άνφιλντ να προσπαθεί να τραβήξει με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει τη Λίβερπουλ πριν πέσει στον γκρεμό.

Η κανονικότητα επανήλθε άμεσα με τον Σαλάχ να αξιοποιεί την κεφαλιά-πάσα του Φιρμίνο και να κάνει από κοντά το 4-3, βάζοντας ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Ο Μανέ σαν άλλος… Οριγκί κάπως κατάφερε να μη σκοράρει από μισό μέτρο στο 72′, σε μια εκτέλεση κόρνερ που θύμισε έντονα το πιο έξυπνο κόρνερ της ιστορίας από τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, και το ματς αποκτούσε ολοένα και πιο δραματικό χαρακτήρα μέχρι τη λήξη.

Η Σάλτσμπουργκ πίεσε, άγχωσε και ανάγκασε τους παίκτες της Λίβερπουλ να κάνουν ακόμα και καθυστερήσεις ή πάσες προς τα πίσω αλλά το 4-3 παρέμεινε ως το τέλος και οι καρδιές πήγαν στη θέση τους.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (62′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (64′ Οριγκί), Σαλάχ (91′ Κεϊτά), Φιρμίνο, Μανέ

Σάλτσμπουργκ: Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ονγκουένε, Βέμπερ, Ούλμερ, Μιναμίνο, Μουέπου, Γιουνούζοβιτς (78′ Ασιμέρου), Σζομπόζιαλ (71′ Οκουγκάβα), Ντάκα (56′ Χάλαντ), Χουάνγκ Χι-Τσαν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *